Více

    RECORDS

    Chanel

    Versace

    Dolce Gabbana

    Loro Piana

    Sledujte nás na Instagramu

    Inspirace ájurvédou a uplatňování jejích principů v každodenním životě je u nás stále častější. Pro mnohé se tato starobylá indická medicína stává formou relaxace, regenerace nebo návratu k sobě samému při uspěchaném a rychlém životním stylu. Po celém světě existuje mnoho lokalit, kde se harmonie těla, mysli a duše stává nejvyšší prioritou. Pojďte se s námi podívat, jak to vypadá v nejlepších ájurvédských destinacích.

    Ananda in the Himalayas

    Luxusní wellness středisko Ananda se nachází v Indii. Leží na úpatí majestátních Himálají s výhledem na posvátnou řeku Gangu. Dvakrát zaslouženě získalo ocenění Condé Nast Traveller za nejlepší světové spa. Spojení ájurvédy, hinduistické spirituality, jógové meditace, orientálních a mezinárodních wellness terapií tvoří dokonalý základ pro speciálně vytvořené pobytové programy. Ty mohou trvat 5,7,14 nebo 21 nocí a zaměřují se na detoxikaci a očistu, revitalizaci a imunitu, mentální zdraví a duševní vyrovnanost, chronická onemocnění nebo hormonální rovnováhu. Součástí balíčku je individuální zdravá strava, odborné konzultace, každodenní jóga, fitness, meditace, ájurvédské léčebné procedury, kurzy vaření a výstup na horu Kunjapuri a svatyni.

    Zdroj: Ananda in the Himalayas

    Ayurveda Parkschlösschen

    Za holistickým odpočinkem nemusíte nutně jezdit do Indie. Zhruba dvě hodiny cesty od Frankfurtu, v srdci přírody a vinic, se nachází resort Parkschlösschen, jeden z prvních svého druhu v Evropě. Vznikl v 90. letech a od té doby zasvětil do tajů zdraví podle ájurvédy více než 30 tisíc hostů. Jejich crème de la crème léčbou je Panchakarma. Pod tímto zajímavým názvem se skrývá klasická hloubková detoxikační kúra, která je nabízena v různých délkách. Ta nejdelší trvá až 34 nocí. Mimo jiné si můžete zarezervovat také antistresovou kúru, jógový retreat nebo krátký ájurvédský pobyt na 2 nebo 4 noci, který vám umožní nahlédnout do světa této komplexní celostní medicíny a rozhodnout se, zda je to to pravé pro vás.

    Zdroj: Ayurveda Parkschlösschen

    Amanbagh

    Jedinečný zážitek nabízí svým hostům také celosvětový řetězec luxusních hotelů Aman. Resort se nachází v indickém Rádžasthánu, který je přirozeným domovem tygrů. Zejména ve svých hotelových lokalitách v Indii nabízí hostům individuální několikadenní program navržený po konzultaci s certifikovaným ájurvédským lékařem. Součástí pobytu je samozřejmě nutriční jídelníček složený z pokrmů z jejich vlastní organické zahrady, každodenní dvouapůlhodinové procedury, meditace a jóga. Den začínáte v sedm hodin ráno ájurvédskými doplňky stravy a končíte v osm hodin večer večeří přizpůsobenou vašim potřebám. Celý komplex působí noblesním, zdobným dojmem a je v něm cítit vliv indického královského dědictví a palácové architektury.

    Zdroje: Destination Deluxe, Magazine Compare Retreats, Ananda in Himalayas, Ayurveda Parkschlösschen, Amanbagh

    Vyvážené tělo, duše a mysl. Jak vypadají ty nejvyhlášenější ájurvédské pobyty?

    Na vlně luxusu bez loga. Obohaťte svůj šatník o logo-free kousky, které křičí opravdovým přepychem

    V dnešní době se zdá, že mnoho milovníků vysoké módy dává přednost oděvům s nápaditými logy. Myslí si: "Proč bych to neukázal, když si to mohu dovolit?" Ale to je omyl. Opravdový společenský status nespočívá v logu, nýbrž v cítění pro vkus a eleganci. Pravý milovník módy si váží kvalitních materiálů, pečlivě promyšlené struktury a originálních střihů i barev.

    Za hranicí tichého luxusu. K nápaditému pánskému letnímu šatníku stačí tři základní prvky

    Oproti minulému roku je letošní pánská designérská nabídka zcela jiná. Pohrává si se zvířecím potiskem, třpytkami i výraznými potisky. Posouvá se k maximalismu, přičemž vždy vyzdvihuje pouze jeden výrazný prvek. Letošní léto v pánské sekci označujeme za balanc, který našel rovnováhu mezi tichým a hlasitým luxusem.

    Krém SPF jako nejdůležitější krok ranní rutiny. Najděte ideál, který spolupracuje s make-upem

    Na světě jsou dva typy lidí: ti, kteří používají krém s SPF, a ti, kteří si jeho kouzlo a sílu zatím neuvědomili. Základem pro dokonalou pleť je pravidelné používání ochranného krému s SPF faktorem každé ráno, bez ohledu na to, jaké je počasí. Ať svítí slunce nebo je obloha zatažená, začlenění ochrany do naší denní rutiny je klíčem k ochraně naší pleti.

    Inspirováno jídlem. Módní svět servíruje plnohodnotné menu designérských kousků

    Jídlo milují všichni a výjimkou nejsou ani kolekce předních světových designérů. Kdybychom se ponořili do historie módy, našli bychom stovky food-inspired kousků. Jsou hravé, vtipné a dodávají outfitu nenucený nádech nedbalosti. Při správném stylingu s takovými kousky zazáříte i při speciálních příležitostech.