Více

    RECORDS

    Chanel

    Versace

    Dolce Gabbana

    Loro Piana

    Sledujte nás na Instagramu

    Módní značky v současnosti čelí nepříznivým ekonomickým podmínkám. Překonat se je ovšem podařilo skupině Ermenegildo Zegna. V prvním letošním čtvrtletí totiž dosáhla úspěšného růstu, i když mírně zpomaleného. Naopak módní domy Gucci a Valentino zažívají o něco méně radostné chvíle.

    Důvodů pro současné ekonomické výzvy na módní scéně je hned několik. Jeden z těch největších je ovšem trvalý pokles zájmu o luxusní nákupy v Číně. Tamní zákazníci se od módních značek odvracejí, jelikož se stále potýkají s dopady světové pandemie, ale také nezaměstnaností mladých nebo krizí na trhu s nemovitostmi. Současný problém tak postihl také módní skupinu Ermenegildo Zegna.

    Na rozdíl od ostatních společností ovšem ze současné nepříznivé situace vyšla poměrně bez úhony. V úterý totiž oznámila své prodeje z prvního čtvrtletí, které vyšplhaly na 463 milionů a vzrostly tak o osm procent. Přesto se oproti předchozím obdobím jedná o zpomalení. Na vině je především zmíněná situace v Číně, která nejvíce zasáhla značku Thom Browne, rovněž spadající pod Ermenegildo Zegna.

    Módní skupině se ovšem dařilo především na americkém trhu, stojícím až za čtvrtinou jejích obratů. Pomohly jí také výsledky značky Zegna, jejíž prodeje v prvním čtvrtletí dosáhly na 282,9 milionu eur. Ermenegildo Zegna ovšem není jediná firma, která se v módním světě potýká s problémy na čínském trhu. Stejná výzva trápí především skupinu Kering, vlastnící například značku Gucci.

    Sabato De Sarno nezískal takové přijetí, jaké Gucci očekával. Valentino čeká nová kapitola

    Luxusní francouzská skupina Kering začátkem týdne zveřejnila, že v letošním prvním pololetí očekává pokles zisků oproti loňskému roku až o 40 nebo 45 procent. Už dříve totiž vydala varování ohledně nízkých prodejů za první čtvrtletí, týkající se její značky Gucci. Prohlášení jí následně vysloužilo pokles akcií až o 12 procent. V prvních třech měsících letošního roku pak zisky módní skupiny spadly o 11 procent, a to na 4,5 miliardy eur.

    Důvodem je kromě nízké poptávky v Číně také přestavba struktury slavného italského módního domu. Zdá se, že jeho fanoušci zatím nového kreativního ředitele Sabata De Sarno nepřijali tak, jak se čekalo. Zpomalení růstu za minulý rok pak oznámil také Valentino. Loni jeho příjmy poklesly o pět procent. Značku ovšem čeká všemi očekávaný příchod Alessandro Michele, a to do role jejího kreativního ředitele.

    Zdroje: The Fashion Network, WWD, Fashion United, Instagram, YouTube

    Skupina Ermenegildo Zegna hlásí úspěšné prodeje. Gucci a Valentino však strádají

    Jak do šatníku zařadit jungle chic? Vítejte na vlně tropického glamouru

    Když se Jennifer Lopez objevila na červeném koberci v ikonických Versace Jungle Dress, módní scéna byla navždy poznamenána. Letní sezóna je ideální příležitostí, jak tyto tropické vzory zařadit do vašeho dovolenkového šatníku. Bohužel jde o poměrně náročnou disciplínu. Pohybujeme se totiž na tenké hranici mezi výraznou elegancí a nevkusem. Jungle chic však noste jen na dovolené, do města se rozhodně nehodí.

    Svůj majetek můžete obohatit o vzácné umění. Staňte se spoluvlastníkem a vydělávejte

    S bohatstvím přichází odpovědnost, a to nejen vůči sobě, ale také vašim investicím. Každá volba, kterou jako majetný jedinec učiníte, nese svou cenu a potenciální odměnu. Díky inovativní investiční platformě máte příležitost vstoupit do světa, který byl kdysi vyhrazený jen pro nejvyšší elitu. Otevřete dveře k unikátním dílům, která finančně posílí vaše portfolio a přinesou přitažlivou radost z krásy.

    Proč nikdo nemluví o designérovi Peteru Do? Zachránce domu Helmut Lang se učil od Phoebe Philo

    Peter Do je v módním průmyslu velmi uznávaným jménem. Vystudoval newyorský Fashion Institute a vyhrál prestižní cenu LVMH Graduate Prize. Navíc vdechl život téměř umírající značce Helmut Lang. Tento talentovaný návrhář zvládá řídit dva módní domy najednou – kromě Helmut Lang je také kreativním ředitelem své stejnojmenné značky.

    Svatební přípravy na příští jaro mohou začít. Výběr šatů usnadní 5 trendů

    Módní trendy prostupují každoročně i do světa svateb. Také proto existuje luxusní týden módy určený svatebním šatům, odehrávající se tradičně v New Yorku. Jelikož letošní přehlídky určené pro příští jaro máme za sebou, mohou se nastávající nevěsty začít chystat. Inspirujte se pěti budoucími trendy.