Více

    RECORDS

    Chanel

    Versace

    Dolce Gabbana

    Loro Piana

    Sledujte nás na Instagramu

    Pozornost módního světa se přesunula z New Yorku na druhou stranu světa. V pátek totiž začal Londýnský týden módy. I když ho někteří nepovažují za tak prestižní, jako například ten v Paříži nebo Miláně, má v módním průmyslu zásadní roli. Značky se na něj totiž obracejí ve snaze najít nové talenty.

    Každý týden módy je něčím specifický. S hlavními městy se mění i zaměření jednotlivých módních akcí. Londýnský fashion week je pak známý především svým uměním vytvářet nové a jedinečné talenty. Také proto se nyní zrak módního světa nedočkavě upírá právě na hlavní město Velké Británie. Od pátku do úterý v něm své kolekce pro podzim 2024 představí známá jména i úplní nováčci.

    V pátek ráno módní událost odstartovala show už známého irského návrháře Paula Costelloe. Akci má pak v úterý večer zakončit už třetí kolekce Daniela Lee pro Burberry. Těšit se ale v následujících dnech můžete těšit i na jiná slavná jména. Mezi očekávané návrhy patří například ty z dílny návrhářky Simone Rocha. Poměrně nedávno totiž sklidila velký úspěch za svou kolekci pro módní dům Jean-Paul Gaultier.

    Úspěšná návrhářka pak hodlá svou vlastní nejnovější kolekci odhalit v kostele svatého Bartoloměje Velikého, postaveného ve 12. století. Výjimečnou atmosféru už má tedy zaručenou. Mezi další známá jména Londýnského týdne módy patří například JW Anderson, Erdem, Roksanda, Molly Godard, David Koma, Richard Quinn nebo Edward Crutchley. Jak už jsme zmínili, prostor však získají i začínající návrháři nebo úplní nováčci.

    Londýn oslaví nejen módní nováčky, ale i důležité výročí. Dočkal se 40. narozenin

    Své návrhy tak představí i studenti slavných módních univerzit, jako je London College of Fashion nebo Central Saint Martins. Do Londýna se vrátí například také mladá návrhářka Dilara Fındıkoğlu, která svými návrhy připomíná slavného Alexandera McQueen. Mezi další drobné návrháře patří Di Petsa, Aaron Esh nebo Ahluwalia. Dohromady pak Londýnský týden módy odhalí na 60 přehlídek a 60 prezentací.

    Speciální je ovšem letošní týden módy v Londýně ještě z dalšího důvodu. Slaví totiž 40. výročí. Kromě řady show tak budou moct jeho návštěvníci vyrazit na řadu party, výstav nebo eventů, organizovaných speciálně na oslavu důležitých „narozenin“. Součástí je například i odpolední čaj, na který Britská módní rada pozve nejen nejdůležitější osobnosti ze světa módy, ale také politiky.

    Zdroje: The Fashion Network, Culted, Drapers, Instagram, YouTube

    Londýn přivítal týden módy. Odhalí nové talenty i očekávané kolekce známých velikánů

    Na vlně luxusu bez loga. Obohaťte svůj šatník o logo-free kousky, které křičí opravdovým přepychem

    V dnešní době se zdá, že mnoho milovníků vysoké módy dává přednost oděvům s nápaditými logy. Myslí si: "Proč bych to neukázal, když si to mohu dovolit?" Ale to je omyl. Opravdový společenský status nespočívá v logu, nýbrž v cítění pro vkus a eleganci. Pravý milovník módy si váží kvalitních materiálů, pečlivě promyšlené struktury a originálních střihů i barev.

    Za hranicí tichého luxusu. K nápaditému pánskému letnímu šatníku stačí tři základní prvky

    Oproti minulému roku je letošní pánská designérská nabídka zcela jiná. Pohrává si se zvířecím potiskem, třpytkami i výraznými potisky. Posouvá se k maximalismu, přičemž vždy vyzdvihuje pouze jeden výrazný prvek. Letošní léto v pánské sekci označujeme za balanc, který našel rovnováhu mezi tichým a hlasitým luxusem.

    Krém SPF jako nejdůležitější krok ranní rutiny. Najděte ideál, který spolupracuje s make-upem

    Na světě jsou dva typy lidí: ti, kteří používají krém s SPF, a ti, kteří si jeho kouzlo a sílu zatím neuvědomili. Základem pro dokonalou pleť je pravidelné používání ochranného krému s SPF faktorem každé ráno, bez ohledu na to, jaké je počasí. Ať svítí slunce nebo je obloha zatažená, začlenění ochrany do naší denní rutiny je klíčem k ochraně naší pleti.

    Inspirováno jídlem. Módní svět servíruje plnohodnotné menu designérských kousků

    Jídlo milují všichni a výjimkou nejsou ani kolekce předních světových designérů. Kdybychom se ponořili do historie módy, našli bychom stovky food-inspired kousků. Jsou hravé, vtipné a dodávají outfitu nenucený nádech nedbalosti. Při správném stylingu s takovými kousky zazáříte i při speciálních příležitostech.