Více

    ― Reklama ―

    Jídlo a pití jsou dvě části jednoho zážitku. Patří k sobě jako tvíd k Chanel, červená podrážka k podpatkům Louboutin nebo mikádo k Anně Wintour. Ve světě luxusní gastronomie ale nenecháváme nic náhodě. Pečlivě vybrané ingredience totiž rozehrávají symfonii chutí a následný doušek vína ji teprve dotáhne k dokonalosti. Párování je promyšlené umění utvářející nový vesmír harmonie, hloubky, chutí a vrstev.

    Losos s Pinot Noir

    Losos je známý svou jemnou máslovou a zároveň bohatou chutí. Je proto oblíbený v kuchyních po celém světě. Tradičním výběrem k rybám je bílé víno typu Chardonnay nebo Sauvignon Blanc. Ovšem jestli chcete vzít svůj zážitek za jiný chuťový konec, spárujte lososa s červeným Pinot Noir.

    Díky své lehkosti a nízkému obsahu tříslovin je výjimkou. Má jemnou chuť s tóny červeného ovoce, jako jsou jahody a třešně. Taková kombinace z něj činí výbornou volbu, která poskytne párování nový rozměr bez toho, aniž aby „přehlušila“ rybu. Jako alternativu lze zvolit také Gin Fizz, který svými citronovými a bylinnými tóny krásně doplňuje delikátní chuť lososa.

    Kaviár se šampaňským

    I kdyby se na večírku nepodávalo nic jiného, jen šampaňské a kaviár, může se jednat o ten nejlepší večírek ve městě. Obě složky se totiž navzájem skvěle doplňují. Intenzivní slanost a mořská chuť kaviáru s máslovými podtóny zkrátka s hravou perlivostí šampaňského ladí. Kombinace tak perfektně rámuje komplexnost jiker.

    Pokud ale šampaňské není vaší oblíbenou volbou, sáhnout můžete po Chardonnay s tóny jablka, citrusů a vanilky. Pro milovníky koktejlů tvoří klasickou kombinaci s kaviárem rovněž Vodka Martini anebo po vzoru Bonda Vesper Martini.

    Foto: Pexels

    Lanýžové rizoto a Barolo

    Sommelieři říkají, že co roste dohromady, jde dohromady. Typické víno Barolo se vyznačuje aromatem fialek, čokolády a sušených švestek. Spolu s oříškovými a lehce česnekovými chutěmi zemitých lanýžů utvoří nebe v puse. Zvýšený podíl třísloviny navíc skvěle vyváží bohatou krémovost pokrmu. Z koktejlů sáhněte po barové klasice Negroni, se svými hořkými a bylinnými tóny je zajímavou alternativou.

    Humr Thermidor s Viognier

    Ochutnejte krémový a chuťově bohatý profil s nádechem moře. Humr Thermidor je symbolem luxusní kuchyně a podává se při speciálních příležitostech nebo v luxusních restauracích. I díky náročnější přípravě je totiž velice sofistikovaný.

    Výsledný pokrm mísí chutě hořčice a brandy, a proto jej skvěle doplní aromatické bílé víno Viognier s broskvovými, květinovými a minerálními tóny. Alternativou může být koktejl Mojito, jehož svěží mátové a limetkové chutě nabízí příjemný kontrast.

    Foto: Pexels

    Foie gras a Sauternes

    Foie gras je luxusní a zároveň kontroverzní delikatesa spadající do francouzské kuchyně. Je v ní navíc cosi dekadentního, což zřejmě souvisí i s tím, jak tato lahůdka vzniká. Husy nebo kachny se vykrmí za pomocí speciálního procesu zvaného ’gavage’. Aby byl tedy pták velmi tučný a jeho játra extrémně jemná, zažije toho hodně.

    Také proto nemůžete k této pochoutce sáhnout jen tak po ledajakém pití. Vyberte si raději Sauternes. Jedná se o sladké víno s bohatou chutí medu, broskví a karamelu. Pokud byste hledali koktejlovou alternativu, zvolte French 75. Kombinace ginu a šampaňského dodává pokrmu svěží a květinový nádech.

    Čokoládový fondant s Portským

    Fondant je dezert, který vyniká intenzivní čokoládovou chutí a vláčnou texturou. V ideálním případě k němu nalévejte Portské víno. Jeho intenzivní tóny sušeného ovoce, čokolády a koření budou k dezertu skvěle ladit. Jestli si fondant představujete spíše s kávou, dejte si Espresso Martini. Zajistíte vynikající doplněk i tečku luxusní večeře.

    Zdroj: Robb Report, Fraser’s Restaurant

    ― Reklama ―

    Jak na (ne)vinné párování. Objevte jídlo a pití v symfonii chutí. Losos a červené? Proč ne

    ― Reklama ―

    ― Reklama ―

    ― Reklama ―

    Jídlo a pití jsou dvě části jednoho zážitku. Patří k sobě jako tvíd k Chanel, červená podrážka k podpatkům Louboutin nebo mikádo k Anně Wintour. Ve světě luxusní gastronomie ale nenecháváme nic náhodě. Pečlivě vybrané ingredience totiž rozehrávají symfonii chutí a následný doušek vína ji teprve dotáhne k dokonalosti. Párování je promyšlené umění utvářející nový vesmír harmonie, hloubky, chutí a vrstev.

    - Reklama -

    Losos s Pinot Noir

    Losos je známý svou jemnou máslovou a zároveň bohatou chutí. Je proto oblíbený v kuchyních po celém světě. Tradičním výběrem k rybám je bílé víno typu Chardonnay nebo Sauvignon Blanc. Ovšem jestli chcete vzít svůj zážitek za jiný chuťový konec, spárujte lososa s červeným Pinot Noir.

    Díky své lehkosti a nízkému obsahu tříslovin je výjimkou. Má jemnou chuť s tóny červeného ovoce, jako jsou jahody a třešně. Taková kombinace z něj činí výbornou volbu, která poskytne párování nový rozměr bez toho, aniž aby „přehlušila“ rybu. Jako alternativu lze zvolit také Gin Fizz, který svými citronovými a bylinnými tóny krásně doplňuje delikátní chuť lososa.

    Kaviár se šampaňským

    I kdyby se na večírku nepodávalo nic jiného, jen šampaňské a kaviár, může se jednat o ten nejlepší večírek ve městě. Obě složky se totiž navzájem skvěle doplňují. Intenzivní slanost a mořská chuť kaviáru s máslovými podtóny zkrátka s hravou perlivostí šampaňského ladí. Kombinace tak perfektně rámuje komplexnost jiker.

    - Reklama -

    Pokud ale šampaňské není vaší oblíbenou volbou, sáhnout můžete po Chardonnay s tóny jablka, citrusů a vanilky. Pro milovníky koktejlů tvoří klasickou kombinaci s kaviárem rovněž Vodka Martini anebo po vzoru Bonda Vesper Martini.

    Foto: Pexels

    Lanýžové rizoto a Barolo

    Sommelieři říkají, že co roste dohromady, jde dohromady. Typické víno Barolo se vyznačuje aromatem fialek, čokolády a sušených švestek. Spolu s oříškovými a lehce česnekovými chutěmi zemitých lanýžů utvoří nebe v puse. Zvýšený podíl třísloviny navíc skvěle vyváží bohatou krémovost pokrmu. Z koktejlů sáhněte po barové klasice Negroni, se svými hořkými a bylinnými tóny je zajímavou alternativou.

    Humr Thermidor s Viognier

    Ochutnejte krémový a chuťově bohatý profil s nádechem moře. Humr Thermidor je symbolem luxusní kuchyně a podává se při speciálních příležitostech nebo v luxusních restauracích. I díky náročnější přípravě je totiž velice sofistikovaný.

    Výsledný pokrm mísí chutě hořčice a brandy, a proto jej skvěle doplní aromatické bílé víno Viognier s broskvovými, květinovými a minerálními tóny. Alternativou může být koktejl Mojito, jehož svěží mátové a limetkové chutě nabízí příjemný kontrast.

    Foto: Pexels

    Foie gras a Sauternes

    Foie gras je luxusní a zároveň kontroverzní delikatesa spadající do francouzské kuchyně. Je v ní navíc cosi dekadentního, což zřejmě souvisí i s tím, jak tato lahůdka vzniká. Husy nebo kachny se vykrmí za pomocí speciálního procesu zvaného ’gavage’. Aby byl tedy pták velmi tučný a jeho játra extrémně jemná, zažije toho hodně.

    Také proto nemůžete k této pochoutce sáhnout jen tak po ledajakém pití. Vyberte si raději Sauternes. Jedná se o sladké víno s bohatou chutí medu, broskví a karamelu. Pokud byste hledali koktejlovou alternativu, zvolte French 75. Kombinace ginu a šampaňského dodává pokrmu svěží a květinový nádech.

    Čokoládový fondant s Portským

    Fondant je dezert, který vyniká intenzivní čokoládovou chutí a vláčnou texturou. V ideálním případě k němu nalévejte Portské víno. Jeho intenzivní tóny sušeného ovoce, čokolády a koření budou k dezertu skvěle ladit. Jestli si fondant představujete spíše s kávou, dejte si Espresso Martini. Zajistíte vynikající doplněk i tečku luxusní večeře.

    Zdroj: Robb Report, Fraser’s Restaurant

    ― Reklama ―

    Designblok ve znamení bezedné inspirace a svěžích nápadů. Letošní 26. ročník patřil mládí

    Praha se začátkem října opět proměnila ve středoevropskou mekku designu a módy. Kreativní krev v žilách hlavního města rozproudil v pořadí již 26. mezinárodní festival, známý jako Designblok. Letošní ročník návštěvníkům připomněl, že mládí nemusí být nutně pomíjivé.

    Módní novinky v kostce: Hugo propadl Disney a Chanel míří k jezeru Como

    Hugo Boss nasedl na sváteční vlak a oznámil partnerství s Disney, inspirované The Nightmare Before Christmas. Burberry zase odhalil spolupráci na dokumentu Endurance. Diane von Furstenberg přestěhovala svou výstavu do Los Angeles a Chanel zná destinaci další cruise show. Firma Axiom Space pak spolu s Prada odhalila očekávaný skafandr.

    Chlad neznamená konec kreativity. Klíč k originalitě schovává vrstvení

    Vlezlý podzimní chlad dokáže být nemilosrdný. Jedním zavanutím větru dokáže zničit naše veškeré módní ambice. Většinou nám tak nezbývá, než se po zbytek podzimních dní zachumlat do nekreativní kombinace triček a svetrů. Z podobně nudných outfitů se však můžeme jednoduše vymanit za pomocí správně zvládnutého vrstvení.

    Obujte kozačky na desítky způsobů. Nové kombinace oživí váš styl

    Kozačky patří mezi části šatníku, které nikdy nevyjdou z módy. Nejen, že jsou na nadcházející období ohromně praktické, vypadají navíc elegantně a pozvednou každý outfit. Čas od času může být ale zábava změnit zavedené způsoby oblékání a inspirovat se, jak jednoduché boty vynosit v trochu jiném stylu.

    Luxusní dovolené a soukromé lety za peníze pro chudé. Naomi Campbell čelí vlně kritiky

    Supermodelka Naomi Campbell se opět ocitla v centru skandálu. Tentokrát kvůli své charitativní organizaci Fashion For Relief, která měla původně pomáhat těm nejzranitelnějším. Místo toho ale financovala luxusní výstřelky, soukromé lety a dovolenkové výdaje. Na pomocné projekty se tak mnoho financí nedostalo.

    Nebojte se kombinovat trendy podzimní odstíny. Barevné spektrum vám poradí, jak na to

    Mezi trendy barvy letošního podzimu bez pochyby patří burgundy a olivově zelená. Naučte se je snadno zařadit do šatníku za využití kouzla jménem barevné spektrum. Na této teorii je nejlepší, že platí pro všechny odstíny bez výjimky. Kombinování barev se tak stane snadnou součástí každodenního oblékání.

    Met Gala poodkrylo výstavu pro rok 2025. Uchopí nelehký koncept black dandy

    Pod výstavami z dílny Metropolitního muzea umění v New Yorku si mnozí představí načechrané róby a exkluzivní modely. Exhibice pro rok 2025 však tento stereotyp rozboří. Po více než 20 letech odhalí téma spojené čistě s pánskou módou. Rozhodla se totiž prozkoumat nesnadný koncept, zaměřený na styl black dandy.

    Uvelebte se v luxusním pohodlí. Začíná domácí podzimní válení

    Mezi kouzla podzimu nepatří pouze barevné spadané listí, roztomilé dýně a hřejivé nápoje. Jedním z nich je i možnost uvelebit se v pohodlí domova a užívat si klidnějších odpočinkových aktivit, takzvaného válení. Nepříjemnému pocitu z nicnedělání snadno zabrání pohodlný, ale stylový a upravený loungewear outfit.

    Naučte se mluvit nejromantičtějším jazykem. Darujte květiny dle pravidel etikety

    Květiny jsou nádherným darem a je jen málokdo, komu neudělají radost. Volíme je ke slavnostním příležitostem, smutným událostem, i jako poděkování či omluvu. Anebo jen tak. Při jejich darování je dobré dodržovat náležitosti, které krásné kousky přírody doprovázejí. S jednoduchými pravidly etikety uděláte parádu i dobrý dojem.

    Sezónu týdnů módy připomene Šanghaj. Zapojí Vivienne Westwood i Moncler

    I když už hlavní měsíc týdnů módy skončil, není všem přehlídkám konec. Na 12 dní plných show, pop-upů a dalších eventů se chystá Šanghaj. Od středy totiž odstartuje svůj vlastní fashion week. Jeho očekávanou součástí je především show od Vivienne Westwood nebo speciální akce Genius z dílny Moncler.

    Lobkowiczký palác ožil módou. Vítězkou soutěže Diploma Selection se stala Nouka Rous

    Předposlední den mezinárodního festivalu Designblok se nesl ve znamení aspirujících módních talentů. V soutěži Diploma Selection představilo své diplomové kolekce 15 návrhářů z různých koutů Evropy. Na základě verdiktu odborné poroty stupeň vítězů obsadili Nouka Rous, Peter Wertmann a Aleš Hnátek. 

    Nákupní seznam na říjen: Matilda Djerf se zaměřila na vlasy a Fendi Peekaboo slaví měkčí provedení

    Říjen se obvykle nese na vlně přeplněných diářů a návalu povinností. To však neznamená, že si ho nemůžete zpříjemnit luxusními maličkostmi. Potřebné odhodlání do náročných dnů vám dodá nový podzimní parfém od Maison Margiela, připomínající vůni lesa, nebo kabelka Fendi Peekaboo Soft, ideální do práce či do školy.

    Módní novinky v kostce: Charli XCX zastupuje Valentino a Burberry sází na hvězdné tváře

    Po skončení fashion weeků se na sebe značky snaží přitáhnout pozornost jinými způsoby. Módní dům Valentino tak oznámil, že ho bude zastupovat zpěvačka Charli XCX. Burberry do svých řad ambasadorů přijal čínskou herečku Zhang Jingyi a odhalil kampaň plnou hvězdných tváří. Dior pro změnu vydal reklamu s Robertem Pattinson.

    Generace Z na kamenné obchody nezanevřela. Musí však dohnat jejich on-line svět

    Celodenní zkoušení outfitů či výrazných rtěnek, pravidelné přestávky na kávu a nakukování do luxusních butiků. Může se zdát, že podobné zvyky jsou kapitolou, ukrytou v dávné minulosti. Generace Z ovšem dokazuje pravý opak. Podle nejnovějších reportů si totiž oblíbila nakupování v kamenných obchodech. Čeká od něj však moderní proměnu.

    Institut Pantone odhadl klíčové barvy příští sezóny. Metropole Londýn a New York však překvapily

    Se začátkem října oficiálně končí maraton přehlídek a nastává tak čas na závěrečný audit. Klíčovým aspektem pro utvoření obrazu nadcházející sezóny jsou také dominantní barvy. Přinášíme proto unikátní propojení reportu institutu Pantone a naší módní expertízy, které vám napoví, jakých barev se držet pro jaro a léto 2025.

    ― Reklama ―

    ― Reklama ―