Více

    RECORDS

    Chanel

    Versace

    Dolce Gabbana

    Loro Piana

    Sledujte nás na Instagramu

    Sezónu Londýnského týdne módy pro jaro a léto čeká více než stovka různých událostí. Návštěvníci si je mohou užít od pátku 15. do úterý 19. září. Přehlídky v Londýně jsou známé především tím, že se na nich představí nové talenty. Očekávaná je ale také přehlídka Burberry nebo JW Anderson.

    Londýn je známý především jako město módy, ve kterém se rodí nová velká jména. Zatímco například Paříž vždy uvítá ty nejznámější módní domy, hlavní město Velké Británie rádo objevuje skryté talenty. Letošní sezónu pro jaro a léto 2024 navíc čeká více než stovka různých událostí. Patří mezi ně nejen přehlídky, ale i velkolepé party. Móda pak ulice Londýna oživí od pátku 15. do úterý 19. září.

    Už v pátek se přitom mohou milovníci módy těšit na 19 různých akcí. Týden módy hned ráno zahájil irský návrhář Paul Costelloe. Mezi další páteční show dále patří ty od Edwarda Crutchley, Bora Aksu, Marka Fast nebo Ahluwalia. Očekávaná je také přehlídka s názvem Fashion East, kterou pořádá legendární Louise Kennedy. Jedná se o akci, která je považována za jednu z nejdůležitějších bran do světa módy.

    V minulosti se na ní objevili návrháři jako Kim Jones, Craig Green, Jonathan Anderson, Nensi Dojaka, Roksanda Ilinic nebo Simon Rocha. Tentokrát se na ní ukáží jména jako Johanna Parv, Standing Ground nebo Karoline Vitto. Důležitým bodem začínajícího týdne módy je také třicetileté výročí iniciativy NEWGEN, vytvořené Britskou módní radou. Ta pro změnu podporuje návrháře udržitelné módy.

    Fanoušci módy nedočkavě čekají na novou kolekci Burberry i JW Anderson

    Mezi další populární jména nadcházející sezóny Londýnského týdne módy patří návrhář pánské módy Harri nebo Aaron Esh, zaměřující se na elegantní a jemné návrhy. Módní svět očekává rovněž řadu oblečení od Skepty s názvem Mains. Novinkou v Londýně se stane také norská značka Holzweiler, která doposud vystupovala pouze v Kodani. Kromě nových jmen se ale do londýnských ulic navrátí i už známé luxusní módní domy.

    Patří mezi ně například módní společnost Burberry, v jejímž čele v současnosti stojí návrhář Daniel Lee. V hlavním městě Velké Británie představí teprve svoji druhou kolekci. Jistě oblíbená bude také přehlídka značky JW Anderson, jejíž návrhář zároveň zahájí výstavu s názvem On Foot. Mezi další očekávané návrháře patří Richard Quinn, Roksanda, 16Arlington, Knwls, Molly Goddard, Stefan Cooke nebo Erdem.

    Zdroje: Fashion Network, WMagazine, Hypebeast, Instagram, YouTube

    Londýn přivítal týden módy. Těší se na další vlnu nových návrhářů

    Proč nikdo nemluví o designérovi Peteru Do? Zachránce domu Helmut Lang se učil od Phoebe Philo

    Peter Do je v módním průmyslu velmi uznávaným jménem. Vystudoval newyorský Fashion Institute a vyhrál prestižní cenu LVMH Graduate Prize. Navíc vdechl život téměř umírající značce Helmut Lang. Tento talentovaný návrhář zvládá řídit dva módní domy najednou – kromě Helmut Lang je také kreativním ředitelem své stejnojmenné značky.

    Svatební přípravy na příští jaro mohou začít. Výběr šatů usnadní 5 trendů

    Módní trendy prostupují každoročně i do světa svateb. Také proto existuje luxusní týden módy určený svatebním šatům, odehrávající se tradičně v New Yorku. Jelikož letošní přehlídky určené pro příští jaro máme za sebou, mohou se nastávající nevěsty začít chystat. Inspirujte se pěti budoucími trendy.

    Na vlně luxusu bez loga. Obohaťte svůj šatník o logo-free kousky, které křičí opravdovým přepychem

    V dnešní době se zdá, že mnoho milovníků vysoké módy dává přednost oděvům s nápaditými logy. Myslí si: "Proč bych to neukázal, když si to mohu dovolit?" Ale to je omyl. Opravdový společenský status nespočívá v logu, nýbrž v cítění pro vkus a eleganci. Pravý milovník módy si váží kvalitních materiálů, pečlivě promyšlené struktury a originálních střihů i barev.

    Za hranicí tichého luxusu. K nápaditému pánskému letnímu šatníku stačí tři základní prvky

    Oproti minulému roku je letošní pánská designérská nabídka zcela jiná. Pohrává si se zvířecím potiskem, třpytkami i výraznými potisky. Posouvá se k maximalismu, přičemž vždy vyzdvihuje pouze jeden výrazný prvek. Letošní léto v pánské sekci označujeme za balanc, který našel rovnováhu mezi tichým a hlasitým luxusem.