Více

    Sledujte nás na Instagramu

    Nakupování rozkošných věcí pro děti je něco, co posouvá shopping therapy na novou úroveň. Miniaturní povaha těchto oděvů, od drobných botiček přes oblečky a mikrošaty až po kabátky, vám rozhodně zvedne náladu. A aby to bylo ještě o něco zajímavější, všechny velké módní domy vytvářejí dětské řady, které jsou naplněny stylem a nádechem jejich hlavní kolekce.

    Celosvětový trh s dětským oblečením zažil od pandemie obrovský nárůst a neustále vzkvétá. V roce 2022 byla jeho velikost oceněna na 187 miliard USD a do roku 2029 se očekává se nárůst na 297 miliard USD. To je rychlejší tempo než celého fashion průmyslu. Příčinou tohoto růstu jsou především sociální média. Některé celebrity a influenceři sdílejí obrázky svých dětí každý den, někdy i několikrát denně. A samozřejmě není vidět, že mají dvakrát stejný outfit!

    Dětské módní kousky boří stereotypy

    Růžová nebo modrá? Rozlučte se s barevnou dichotomií. Dětské oblečení je naštěstí čím dál tím více inkluzivnější a odklání se od stereotypů. Unisex oblečení je již léta oblíbené u dospělých a dětská móda ho konečně dohání.

    Kolekce pro novou generaci ekologických bojovníků

    Všichni rodiče si pro své děti přejí to nejlepší, v současnosti i v budoucnosti. Velké značky se jim v tom snaží pomoci. Nabízejí nádherné modely z organických tkanin, čímž děti nevystavují chemikáliím a touto eco-friendly cestou se snaží vytvářet i lepší budoucnost. Asi nejdále je v tomto módní dům Stella McCartney, průkopník etické módy. V jejich šatníku pro děti najdete cool, vědomé a pohodlné kousky z eticky získaných a ekologických materiálů. Trička vyrobená z čisté organické bavlny, svrchní oblečení z recyklovaných materiálů, veganské boty a doplňky.

    Luxusní módní značky pro malé človíčky

    Dior

    Proslulá značka Dior může být s vaší ratolestí od narození až do třinácti let. Seženete zde vše od kočárku a dupaček přes sportovní až po elegantní oblečení. Pro kolekci Baby Dior Spring 2023 Cordelia de Castellane snila o různých fascinujících vesmírech, obývaných hravou a radostnou elegancí. Každý kousek odráží neodolatelný Dior style. Na jejich jejich Instagramu najdete inspo ohledně outfitů, ale třeba i postup při ručním šití cute miniatur couture modelů.

    Gucci

    Jedna z předních luxusních značek na světě, Gucci, může Vaše dítě provázet od narození do dvanácti let. Nabízí širokou škálu konfekce a hravých doplňků. Najdete zde klasické krajkové šaty a vlněné bundy, ale i streetwearové zboží, jako je ikonická bunda a Fake/Not, sandály a tenisky Ace nebo kousky plné králíčků z aktuální kolekce k novému lunárnímu roku. Většinou se jedná o miniaturní verze z kolekce pro dospělé, ale značka nabízí i oblečení a doplňky specifické pro novorozence.

    Foto: Gucci

    Fendi

    Ikonický italský módní dům Fendi nabízí odvážnou a stylovou dětskou kolekci, která obsahuje mini verze nejoblíbenějších kousků značky. Dokonalý mix nadčasové elegance a trendovosti můžete pořídit od novorozenců až po čtrnáctileté teenegery. Najdete zde chic šaty a sukně, mikiny s kapucí, džíny a širokou škálu tenisek. Ikonický monogram FF lze spatřit na většině věcí. Své miminko můžete vozit, stejně jako Kylie Jenner, v kočárku Stormi.

    Foto: Fendi

    Dolce & Gabbana

    Dětská módní řada Dolce&Gabbana je opravdu bohatá a jediná svého druhu. Najdete zde od konfekce až po doplňky pro ratolesti od narození do dvanácti let. Oblečte vaše malé já do barokních šatů a sukní s typickými květinovými potisky domu. Pro teenegery zde najdete mikiny, tenisky a košile s květinovým potiskem nebo miniatury iconic kousků. Kolekce navíc obsahuje řadu barevných a hravých plavek.

    Zdroj: Dolce & Gabbana

    Givenchy

    Značka Givenchy se sídlem v Paříži vzala nejikoničtější kousky své světově proslulé haute-couture řady a zmenšila je. Netřeba dodávat, že výsledkem je elegantní a stylová řada dětského oblečení, dokonalá směs streetwearu a vysoké módy. Najdete zde jednoduchá bavlněná trička a šaty s logem, pohodlné mikiny s kapucí a trendy tenisky. Vše v neutrální černé a bílé, doplněné charakteristickou červenou barvou značky. Opět nakoupíte jak pro novorozence, tak i pro dvanáctileté chlapce a dívky.

    Zdroje: Dior, Gucci, Givenchy, Fendi, Dolce & Gabbana, Instagram, Statista

    Malá velká inspirace. Nejstylovější dětské kolekce boří stereotypy

    Odměňte se v létě stoprocentním luxusem. Ubytujte se jen pár metrů od dech beroucí pláže

    Vysněná luxusní dovolená se odráží nejen v lokaci, ale také ubytování, které si vyberete. Špičkou vytouženého odpočinku u moře jsou proto dech beroucí resorty, umístěné přímo na pláži. Kromě skvělého výhledu ale nabízejí mnohem více, od jedinečného designu po michelinské restaurace až po wellness a spa.

    Denim z Nîmes: Ikonická džínovina vznikla náhodou. Dnes obléká všechny společenské vrstvy

    Dalo by se říct, že ho nosí každý. Znáte snad někoho, kdo by neměl denim ve svém šatníku? Vynález džínoviny a americká značka Levi Strauss jsou pro mnohé možná jedno a totéž. Denim má ale ještě jeden příběh, který začíná ve Francii.

    Výběr letních šatů jako vědecká disciplína. Vyneste ty, které prodlouží a podtrhnou siluetu

    Šaty jsou základním prvkem dámského šatníku, který v letním období nabývá na významu. Jsou lehké, vzdušné a příjemné na těle. Navíc mohou vytvořit neuvěřitelně stylový dojem. Avšak pokud zvolíte nesprávný střih nebo materiál, budou působit zcela opačně, tedy nevkusně až příšerně. Při výběru šatů je proto důležité nejen sledovat aktuální trendy, ale také zvážit, jak daný kousek lichotí vaší postavě, a jak s ní rezonuje.

    Luxusní kabelka nemusí udělat díru do rozpočtu. Stačí se porozhlédnout po správných značkách

    Sbírání luxusních kabelek je oblíbeným koníčkem nejednoho módního nadšence, ale často se jedná o nákladnou zálibu, která si vyžaduje měsíce utahování opasků. Přepych však nemusí být vždy spojen s vysokou cenovkou, ze které se člověku zatočí hlava. Příkladem jsou kvalitní značky, jejichž specialitou jsou právě cenově dostupné kabelky bez kompromisů.