Luxusní gastronomická mapa New Yorku má dlouho očekávaného nováčka. Úspěšný restauratér John McDonald otevřel po více než třech letech příprav restauraci Seahorse, nacházející se na Union Square v čerstvě opraveném W Hotel. Hosty láká na minimalistické pokrmy plné ryb a mořských plodů, ale také promyšlené drinky a dechberoucí interiér.
Aby restaurace vyšplhaly na pomyslný vrchol gastronomie, musí splňovat nesnadné podmínky. Už dávno nestačí jen vytříbené menu, potřeba je vytvořit jedinečný zážitek, který hosty chytne a už nepustí. Podobná myšlenka běžela hlavou i úspěšnému restauratérovi Johnu McDonald, který poslední tři roky pracoval na svém nejnovějším projektu, newyorské luxusní restauraci Seahorse.
„Jak se v místnosti cítíte? Jak se cítíte poté, co z restaurace odejdete? Nejde jen o skvělé jídlo,“ popsal pro server WWD. Možná i proto mu výstavba restaurace, nacházející se v renovovaném W Hotel na Union Square, trvala tak dlouho. Snažil se totiž dosáhnout dokonalé souhry mezi prvotřídním menu, stejně lahodnou nabídkou drinků, a především interiérem, dokreslujícím výslednou atmosféru.





Zdroj: Seahorse New York City
Dá se přitom očekávat, že nejnovější projekt z dílny Johna McDonald brzy sklidí úspěch. Restauratér totiž vlastní společnost Mercer Street Hospitality, pod kterou spadají populární podniky jako Lure Fishbar, Bowery Meat Company, Bar Mercer nebo Cha Cha Tang. Restaurace otevřela dveře prvním návštěvníkům ve středu 24. září. Její premiéru má následovat i odhalení Guardian Bar na střeše hotelu.
Seahorse staví na rovnováze. Jednoduchá jídla doplní výrazný interiér
Taktovku menu luxusní restaurace drží šéfkuchař John Villa. Inspirací mu byl trh, jenž se pravidelně koná na náměstí, kde je podnik umístěný. Středobodem kuchyně jsou proto nejkvalitnější a nejčerstvější ryby a mořské plody. Prvotřídní kvalita ingrediencí tak receptům dovoluje jistý minimalismus. Jejich jednoduchost však perfektně doplňují pestré signature drinky a bohatý art deco interiér.
@teamxbecca Come with the Becca team to the newly opened Seahorse!🍸⚓️🦪 #newnycrestaurants #unionsquare ♬ Small Change – DON WEST
Design restaurace o 125 místech má na svědomí firma Rockwell Group. Kombinuje v něm historické prvky, jako je teplé dřevo nebo art deco detaily s moderním twistem, například v podobě nástěnné malby od brooklynského uměleckého studia En Viu. Výsledek vyvolává vytoužený pocit nedosažitelného luxusu, který je ovšem zmírněný dojmem útulnosti, jenž vás přinutí se vrátit.
Zdroje: WWD, Time Out, Eater New York, Instagram, TikTok