Více

    RECORDS

    Chanel

    Versace

    Dolce Gabbana

    Loro Piana

    Sledujte nás na Instagramu

    Pro svou Louis Vuitton cruise kolekci si návrhář Nicholas Ghesquière vybral kouzelný ostrov Isola Bella uprostřed severoitalského jezera Maggiore. Romantickou lokaci nechal vstoupit do samotné kolekce. Modelky totiž vypadaly, jako by právě vystoupily z hlubin magických vod.

    Kolekce cruise typicky představují kousky, které zákazníci luxusních značek mohou nosit při svých zimních úprcích do teplých krajů. Kreativní ředitel Louis Vuitton Nicholas Ghesquière se ji ovšem letos rozhodl pojmout trochu jinak. Místo mořských vln se nechal inspirovat těmi jezerními. Do návrhů vtiskl také detaily paláce Borromeo ze 17. století i s okolními zahradami. Jak přehlídka postupovala, měnily se tak modelky z vodních bytostí do květinových víl.

    Návrhy cruise kolekce v sobě ovšem nesly také nádech futurismu, který je pro Chesquiére poměrně typický. První looky přehlídky tak připomínaly eklektická podvodní stvoření. Návrhář je totiž vytvořil z látek připomínajících neopren. Přidal jim ovšem také detaily kapek nebo volánů a mořských mušlí. Z podobné látky pak vytvořil například mini sukně a šaty, topy, dlouhé kalhoty, saka nebo body připomínající brnění.

    Nádech podvodního světa vytvořily také impozantní koruny a čelenky, které doplňovaly některé z outfitů. „Chtěl jsem vytvořit pocit, že modelky vystupují z vody, že jsou nádherná stvoření, téměř jako mořské panny s dračími křídly,“ okomentoval návrhář svoji představu. Návrhy připomínající starodávné válečnice pak postupně vystřídaly více elegantní střihy. Modelky tak předvedly například sukně, které střihem i materiálem evokovaly ocasy mytických sirén.

    Kolekci zakončily půvabné kousky připomínající okvětní lístky lučních květin

    Kouzelný nádech vytvořily také šaty z látky nařasené tak, že připomínala harmoniku. Modelkám se elegantně vinula kolem hrudi nebo ramen. Návštěvníci přehlídky tak měli pocit, že se dívají na tajuplné vodní princezny. Podmořský svět ovšem záhy vystřídal ten květinový. Další návrhy totiž zachytily květinové vzory tak, že téměř splývaly s okolními romantickými zahradami. Poslední kousky pak za pomocí impozantních balónových rukávů a nadýchaných sukní připomínajících okvětní lístky učinily z modelek půvabné víly.

    „Všichni si pod slovem plavba představí moře. Plavení se na jezeře je ovšem také velice romantické a krásné,“ vysvětlil dále Ghesquière. Palác Borromeo byl pak dokonalým příkladem návrhářovi vize. Kdysi ho totiž navštívila i královna Viktorie nebo princ Charles, dnes už král Karel III., a princezna Diana. Středeční magickou přehlídku pak navštívilo hned několik známých osobností. Patřila mezi ně například Emma Stone, Oprah Winfrey, Lea Seydoux, Jaden Smith nebo Cate Blanchett.

    Zdroj: Fashion Network, WWD, W Magazine, Instagram, YouTube

    Místo moře poctil Louis Vuitton svou cruise kolekcí jezero. Modelky připomínaly vodní mytická stvoření

    Jak do šatníku zařadit jungle chic? Vítejte na vlně tropického glamouru

    Když se Jennifer Lopez objevila na červeném koberci v ikonických Versace Jungle Dress, módní scéna byla navždy poznamenána. Letní sezóna je ideální příležitostí, jak tyto tropické vzory zařadit do vašeho dovolenkového šatníku. Bohužel jde o poměrně náročnou disciplínu. Pohybujeme se totiž na tenké hranici mezi výraznou elegancí a nevkusem. Jungle chic však noste jen na dovolené, do města se rozhodně nehodí.

    Svůj majetek můžete obohatit o vzácné umění. Staňte se spoluvlastníkem a vydělávejte

    S bohatstvím přichází odpovědnost, a to nejen vůči sobě, ale také vašim investicím. Každá volba, kterou jako majetný jedinec učiníte, nese svou cenu a potenciální odměnu. Díky inovativní investiční platformě máte příležitost vstoupit do světa, který byl kdysi vyhrazený jen pro nejvyšší elitu. Otevřete dveře k unikátním dílům, která finančně posílí vaše portfolio a přinesou přitažlivou radost z krásy.

    Proč nikdo nemluví o designérovi Peteru Do? Zachránce domu Helmut Lang se učil od Phoebe Philo

    Peter Do je v módním průmyslu velmi uznávaným jménem. Vystudoval newyorský Fashion Institute a vyhrál prestižní cenu LVMH Graduate Prize. Navíc vdechl život téměř umírající značce Helmut Lang. Tento talentovaný návrhář zvládá řídit dva módní domy najednou – kromě Helmut Lang je také kreativním ředitelem své stejnojmenné značky.

    Svatební přípravy na příští jaro mohou začít. Výběr šatů usnadní 5 trendů

    Módní trendy prostupují každoročně i do světa svateb. Také proto existuje luxusní týden módy určený svatebním šatům, odehrávající se tradičně v New Yorku. Jelikož letošní přehlídky určené pro příští jaro máme za sebou, mohou se nastávající nevěsty začít chystat. Inspirujte se pěti budoucími trendy.