Více

    Sledujte nás na Instagramu

    Mezi pondělními přehlídkami na Pařížském týdnu módy jednoznačně vynikla ta od návrhářky Stelly McCartney. Zprostředkovala totiž její frustrace nad tím, že nadále neděláme dost pro to, abychom zamezili globálnímu oteplování. Modelky proto nejnovější návrhy ironicky předvedly ve skleníku. Doprovázelo je navíc naštvané video s provokujícími otázkami.

    Vzkaz nejnovější show na Pařížském týdnu módy návrhářky Stelly McCartney nemohl být jasnější. Probuďte se. Začněte jednat. Návštěvníci přehlídky pochopili její téma ve chvíli, kdy je na jejím začátku z videa oslovily uznávané herečky Olivia Colman a Helen Mirren. Přečetly totiž naléhavý i provokující dopis od „matky Země“. Proč už mě nemilujete? Potřebuju, abyste mi to ukázali. Už je… na čase.

    Rázná slova doprovázely nádherné snímky přírody, zachycující hory, moře i zvířata. Postupně je ovšem vystřídala méně okouzlující videa, ukazující tající ledovce nebo bezlesá pohoří. Téma přehlídky zdůraznila také samotná lokace. Modelky totiž nejnovější návrhy Stelly McCartney předvedly ve skleníku. Odkázaly tím na čím dál více problematické emise skleníkových plynů.

    Je samozřejmostí, že na environmentální krizi reagovala i samotná kolekce. Až 90 procent jejích kousků bylo proto vytvořeno ze „zodpovědných materiálů“. Na mole se navíc neobjevila ani známka po kůži nebo kožichu. McCartney totiž opět dokázala, že vysoké módy lze snadno dosáhnout i bez zabíjení zvířat. Odhalila také řadu zářivých flitrů, na které pro změnu nepoužila žádné plasty.

    Stella McCartney umně balancuje mezi světy pánské i dámské módy

    Samotná kolekce pak geniálně kombinovala dámské i pánské módní prvky. Široká ramena, super dlouhé kabáty a volné kalhoty tak kontrastovaly s téměř průhlednými body nebo extra krátkými kabátky. Ukázkou dokonalé rovnováhy mezi oběma „světy“ byla také oversized saka, která modelky převedly rozepnutá a bez jakéhokoli topu. Doplněná byla pouze o super krátké šortky.

    Zdroj: Reuters

    Nejnovější kolekce tedy umně zachycuje to, čím je Stella McCartney tak známá. Kromě svého klasického stylu se nechala inspirovat také 70. lety minulého století. Právě ta totiž návrhářce připomínají její matku Lindu McCartney. Hlavní roli pak v kolekci zaujaly také pletené kousky. Ať už se jednalo o super dlouhé spletené šály nebo šaty s rolákem, vyrobené z regenerovaného kašmíru.

    Zdroje: The Fashion Network, WWD, Hypebeast, Instagram, YouTube

    Foto:Reuters

    PFW: Stelle McCartney došla trpělivost. V nejnovější kolekci apeluje na záchranu matky Země

    Menstruace jako luxus. Cena ženství je pro miliony žen nedosažitelná

    Žena za svůj život spotřebuje tisíce menstruačních pomůcek, jejichž náklady se po sečtení šplhají do astronomických výšek. Existují dokonce dívky a ženy, které si nákup těchto hygienických nezbytností nemohou dovolit. Je to tak, menstruace může přijít draho a pro některé je přímo luxus.

    Boris Král‘ předvedl kultivovanost starého světa. Noblesní modely umocnil genius loci

    Na multižánrovém festivale UNOS zazářila módní scéna, když Boris Kráľ, ikona československé módní scény, odhalil svou nejnovější kolekci. Jeho ateliérové kreace, inspirované duchem historického Rothschildova zámečku, nesou pečeť elegance a noblesy. To vše se nečekaně odehrálo v industriálním srdci Moravy a Slezska. 

    Módní novinky v kostce: Carolina Herrera si převezme ocenění, Rick Owens se opět spojil s Champion

    Druhý květnový týden přinesl pozitivní zprávy o nových kolekcích, ale také méně radostné výsledky prodeje některých luxusních gigantů. Designér Rick Owens spojil síly se značkou Champion v nové dystopicko-sportovní kolekci. Návrhářce Caroline Herrera bude předána cena Hispanic Heritage Award. Podnikatelka Kim Kardashian nám ani tentokrát nedá vydechnout, její značka SKIMS opět přichází s novými kousky. Módní dům Ferragamo ohlásil za první čtvrtletí pokles tržeb.

    Zjednodušte si letošní cestování. Pohodlí a bezstarostnost zařídí řada chytrých pomocníků

    I když se na cestování každý rok těšíme, může se jednat o poměrně stresující událost. Na letišti hrozí, že budete při zjištění příliš těžkého zavazadla litovat přibalených šatů. Po nastoupení do letadla zase můžete s hrůzou zjistit, že se kvůli přílišnému světlu a hlasitým pasažérům vůbec nevyspíte. Zajistěte si proto letos na dovolené vytoužený klid a využijte některé z řady chytrých produktů.