Více

    Sledujte nás na Instagramu

    Další den očekávaného Pařížského týdne módy nabídl kontrastující kolekce. Na jedné straně stál pestrobarevný mix módního domu Dries Van Noten. Jeho kombinace různých odstínů i materiálu tak skvěle kontrastovala s jednoduššími kolekcemi značek Courrèges a Balmain. Zaměřily se totiž spíše na minimalistické střihy a neutrální tóny.

    Dries Van Noten vládne materiálům pevnou rukou. Znamenitě je propojil do pestrobarevného celku

    Překvapivou, ovšem velice úspěšnou kolekci, odhalila ve středu na Pařížském týdnu módy značka Dries Van Noten. Návrhář totiž prokázal znamenitou schopnost. Umí totiž pevnou rukou vládnout všemožným materiálům, střihům i barvám. Návštěvníkům tak představil různorodé kombinace, které ovšem téměř zázrakem pokaždé zafungovaly. „Žena, odvážná dost na to, ostříhat si vlastní ofinu,“ popsal Van Noten.

    Zdroj: Reuters

    Návrhář svým vyjádřením odkázal na typ ženy, který měly jeho návrhy evokovat. Není tedy divu, že téměř všem modelkám spadala do očí dlouhý ofina. Mezi nejvíce podařené kombinace pak patřily oversized svetry, přehozené přes pastelové košile nebo lesklé kabátky, zkombinované s dlouhými šortkami a vysokými kozačkami. Nutno ovšem dodat, že Van Noten přiznal, že outfity měnil do poslední chvíle.

    Balmain propadl moři béžové. Oslavit chtěl nadčasovou eleganci i francouzskou kulturu

    Protikladem výše popsané kolekce se stala tvorba módního domu Balmain. Jeho kreativní ředitel Olivier Rousteing se totiž rozhodl ponořit ji především do odstínů béžové. Barvu aplikoval především na elegantní trenčkoty se širokými rameny, doplněnými o nezvyklé detaily. Knoflíky a patenty mnohých z nich totiž připomínaly šnečí ulity. Mezi kousky vynikly také symboly ovoce, jako jsou hrozny, jablko nebo jahody.

    Návrhář chtěl drobnými doplňky odkázat především na svou milovanou francouzskou kulturu. Vzpomínal tím také na své rodné město v Bordeaux. I proto nesly mnohé outfity detaily hroznů, připomínající tamní vinařství. Kostkovaný vzor měl zase evokovat pikniky na francouzském venkově. Výsledkem se pak stala zcela nadčasová a elegantní kolekce.

    Courrèges oslnil stylovým minimalismem. Značka nabídla dramatickou a dech beroucí kolekci

    Jednoduchou tvorbu odhalil také módní dům Courrèges. Přesto se návrháři Nicolasu Di Felice podařilo s ní návštěvníkům vyrazit dech. Převedl totiž kolekci plnou dramatických, splývavých a ostře střižených návrhů. Některé z outfitů tak svým moderním stylem téměř připomínaly modely, které mnohé celebrity předvedly při nedávné premiéře pokračování snímku Duna.

    Zdroj: Courrèges

    Skvělým detailem se stala také kapsa, kterou Di Felice umístil téměř na všechny ze svých návrhů. Nacházely se totiž uprostřed jednotlivých kousků, místo na jejich stranách. Módní dům Courrèges proto po skončení přehlídky zaslouženě sklidil ovace ve stoje. „Chtěl jsem vytvořit dojem lidského doteku, něco, co ujišťuje a objímá,“ vysvětlil pak podle The Fashion Network návrhář.

    Zdroje: The Fashion Network, WWD, Instagram, YouTube

    Foto:Reuters

    PFW: Různorodý mix Dries Van Noten kontrastoval s dech beroucí jednoduchostí Courrèges a Balmain

    Menstruace jako luxus. Cena ženství je pro miliony žen nedosažitelná

    Žena za svůj život spotřebuje tisíce menstruačních pomůcek, jejichž náklady se po sečtení šplhají do astronomických výšek. Existují dokonce dívky a ženy, které si nákup těchto hygienických nezbytností nemohou dovolit. Je to tak, menstruace může přijít draho a pro některé je přímo luxus.

    Boris Král‘ předvedl kultivovanost starého světa. Noblesní modely umocnil genius loci

    Na multižánrovém festivale UNOS zazářila módní scéna, když Boris Kráľ, ikona československé módní scény, odhalil svou nejnovější kolekci. Jeho ateliérové kreace, inspirované duchem historického Rothschildova zámečku, nesou pečeť elegance a noblesy. To vše se nečekaně odehrálo v industriálním srdci Moravy a Slezska. 

    Módní novinky v kostce: Carolina Herrera si převezme ocenění, Rick Owens se opět spojil s Champion

    Druhý květnový týden přinesl pozitivní zprávy o nových kolekcích, ale také méně radostné výsledky prodeje některých luxusních gigantů. Designér Rick Owens spojil síly se značkou Champion v nové dystopicko-sportovní kolekci. Návrhářce Caroline Herrera bude předána cena Hispanic Heritage Award. Podnikatelka Kim Kardashian nám ani tentokrát nedá vydechnout, její značka SKIMS opět přichází s novými kousky. Módní dům Ferragamo ohlásil za první čtvrtletí pokles tržeb.

    Zjednodušte si letošní cestování. Pohodlí a bezstarostnost zařídí řada chytrých pomocníků

    I když se na cestování každý rok těšíme, může se jednat o poměrně stresující událost. Na letišti hrozí, že budete při zjištění příliš těžkého zavazadla litovat přibalených šatů. Po nastoupení do letadla zase můžete s hrůzou zjistit, že se kvůli přílišnému světlu a hlasitým pasažérům vůbec nevyspíte. Zajistěte si proto letos na dovolené vytoužený klid a využijte některé z řady chytrých produktů.