Více

    Sledujte nás na Instagramu

    Módní společnost Gucci svoji cruise kolekci tentokrát z rodné Itálie přenesla do Jižní Koreji. V úterý ji totiž představila v historickém paláci Gyeongbokgung v Soulu. Zkombinovala v ní prvky připomínající samotné město, různé sporty, i vlastní ikonický styl.

    Volbou lokace své cruise kolekce podtrhla značka Gucci trend posledních let. Módní společnosti se totiž čím dál více propojují s korejskou kulturou. Důvodem jsou nejen čím dál více úspěšné korejské televizní show a pop hudba, ale také tamní rostoucí trh. Italský luxusní dům proto následoval kroky firem Louis Vuitton a Dior. Stejně jako ony se rozhodl své nejnovější návrhy milovníkům módy ukázat v Soulu.

    Runway umístila společnost do historického paláce Gyeongbokgung. Vytvořila tím kontrast mezi tisíciletým korejským dědictvím a nejmodernějšími módními trendy. Návrhy totiž zahrnovaly především inspiraci streetwearem a sportem. Jednotlivé looky tak byly doplněné například o sportovní brýle, potápěčské boty nebo kabelky ve tvaru skateboardu. Modelky se oblékly také do stylových neoprenů.

    Odkazovat měly na haenyeo, tedy jihokorejské potápěčky proslavené svým zkušeným lovením perel blízko ostrova Jeju. Podobné sportovní kousky ale zároveň doplňovala klasická italská elegance značky Gucci. Modelky tak například neoprenové topy doplnily o dlouhé sukně a bílé rukavičky. Uvolněný styl rozbily také luxusní kabelky, dlouhé minimalistické kabáty nebo výrazné pásky.

    Cruise kolekce oslavila také 25. výročí přítomnosti Gucci v Jižní Koreji

    Jednotlivé looky svou extravagancí vzdaly hold také eklektické subkultuře korejské mladé generace. Inspirace korejskou kulturou byla znát také ve volbě soundtracku. Show totiž doprovázely songy ze slavného korejského filmu Parasite nebo seriálu Squid Game. Společnost Gucci pak plánovala v paláci ze 14. století zorganizovat přehlídku už loni na podzim. Odvolat ji ale tehdy musela kvůli smrtelnému halloweenskému incidentu v Soulu.

    Přehlídky se pak zúčastnily také korejské celebrity, například zpěvačka K-pop skupiny NewJeans Hanni. Dorazila na ni ale také hvězda zmíněné show Squid Game Lee Jung-jae, která se také nedávno stala ambasadorkou Gucci. Cruise kolekce pak byla navíc speciální tím, že oslavila 25. výročí od toho, kdy italský módní dům v Jižní Koreji otevřel svoji první pobočku.

    Zdroj: WWD, Fashion Network, Fashionista, Instagram, YouTube

    Foto:Reuters

    Značka Gucci se ve své cruise kolekci inspirovala trendy Soulu, vlastními archivy i sportem

    Znáte nejavantgardnější módní dům všech dob? Představuje šaty vzhůru nohama i oblečené mimo tělo

    Kdyby slovní hádanka hledala synonyma pro avantgardu a překvapení, klíčem by byl módní dům Viktor&Rolf. Objemné šaty s nápisy "Nefotit prosím!" nebo "Nejsem stydlivá, prostě se mi nelíbíš!" se po uvedení v roce 2019 ihned staly virálními. Sociální sítě oblétly během několika okamžiků a dodnes je jejich uživatelé používají jako vtipné gify či takzvané memes. Znáte ale ty nejzásadnější momenty této geniální umělecké značky?

    Přivítejte letos slunečné dny s předstihem. Ponořte se do světa samoopalování

    Čím dál vyšší teploty nám neúprosně připomínají, že léto se blíží. Spolu s nimi přichází i první přípravy na vytoužené dovolené. Mezi ně patří mimo jiné také pravidelná samoopalovací rutina. Zaručí totiž, že nebudete na pláži mezi ostatními příliš zářit. Pokud jste ji ještě nikdy nevyzkoušeli, pak nastává ten správný čas začít.

    Kdy jste naposledy cíleně nic nedělali? Nizozemská filozofie niksen ukazuje cestu k pomalejšímu životu

    V posledním desetiletí se svět seberozvoje a duševního zdraví inspiruje japonskou filozofií ikigai nebo dánským konceptem radosti z maličkostí, známým jako hygge. Mezi recepty na šťastný život podle různých zemí se přidává i nizozemský niksen, který doslova káže nic nedělat. Ukáže vám, jak v současném hektickém světě zpomalit a nenechat si drahocenný čas proklouznout mezi prsty.

    Módní novinky v kostce: Bella Hadid představila parfém, Pharrell Williams se spojil s Tiffany & Co. a Ralph Lauren uspořádal skromnou přehlídku

    Přelom dubna a května přinesl do světa krásy a módy významné debuty, ale také nostalgické okamžiky. Návrhář Pharrell Williams a Tiffany & Co. oslavují individualitu v nové kolekci Titan. Modelka Bella Hadid odhalila světu luxusní parfémy, které jsou pohlazením pro tělo i duši. Značka Ralph Lauren vsadila pro svou nejnovější přehlídku na jednoduchost v tom nejlepším slova smyslu.