Více

    Sledujte nás na Instagramu

    Období desátého měsíce v kalendáři přináší skutečnou atmosféru podzimu s vůní listí a posledními teplými slunečními paprsky. V mezích oblékání nastává příležitost vytáhnout všechny svetry a trenčkoty a užít si jedny z posledních hezkých dnů v roce, kdy počasí ještě přeje procházkám v parku a venkovnímu posezení u kávy. Tentokrát vám přinášíme seznam kousků ideálních pro raný, teplý a barevný podzim a také novinky módních domů, které si nemůžete nechat ujít.

    Kombinace dvou obrovských trendů: kožený trenčkot

    Momentálně se na teplotní stupnici nacházíme v rozmezí, kdy je ten správný čas na kabát, ale zároveň ještě nemůže být absolutně zimní. Musí být přechodný. Trenčkot, který je díky své jednoduché eleganci již několik sezón oblíbenou stálicí, splňuje všechny důležité požadavky na ideální přechodný oděv. Tento nadčasový kousek však můžete posunout na úplně jinou úroveň tím, že ho zkombinujete s kůží, která v současné sezóně silně dominuje. Trendem kožených maxi kabátů a inspirací na outfity jsme se zabývali již dříve. Najdete ho v nabídce u Saint Laurent, Prada a Alberta Ferretti.

    Zdroj: Saint Laurent, Prada, Alberta Ferretti

    Nadvláda kabelek ve tvaru půlměsíce

    Sezónní hypotéza o kabelkách ve tvaru půlměsíce se potvrzuje! Věnovali jsme jim také samostatný článek. Mezitím do butiků dorazily nové modely různých značek, které tak zpečetily jejich status quo. Horkou novinkou posledních týdnů módy je Moon Bag od Valentino. Nápaditým prvkem na tašce je řetízek s logem značky, který si můžete omotat kolem ruky pro dojem šperku. Tento trendy tvar má ve svých novinkách také Prada, nese název Prada Arqué. Podobně je tomu u Loewe a jejich Squeeze Bag.

    Zdroj: Valentino, Prada, Loewe

    Zahalte se do omamné vůně Myriad

    Časté sezónní deprese, které obvykle přicházejí v době podzimu, můžete zahnat s velkou novinkou ve světě vůní od Louis Vuitton! Myriad je nejnovějším přírůstkem do kolekce Les Extraits, která vznikla ve spolupráci s parfumérem Jacquesem Cavallier Belletrud a architektem Frankem Gehry. Parfém je po olfaktorické i designové stránce uměleckým dílem. Vyznačuje se orientální, dřevitou a květinovou vůní díky agarovému dřevu, bulharské růži, šafránu a bílému pižmu.

    Zdroj: Louis Vuitton

    Svetrová vesta bude kouskem, na který se můžete spolehnout

    Skvělým univerzálním a praktickým kouskem pro začínající podzim je svetrová vesta. Je hřejivá, ale ne příliš, dá se vrstvit a můžete ji nosit v různých stylech podle toho, na co máte zrovna náladu. Pokud z ní chcete udělat výrazný kousek, můžete si vybrat barevnou, vzorovanou nebo s grafickým motivem a navrstvit ji na bílou košili. Pro uhlazenější a old money look je ideální klasická krémová verze v kombinaci s plisovanou nebo tenisovou sukní, mokasínami a bílými vysokými ponožkami. Zajímavý výběr má třeba Acne Studios, COS nebo Tory Burch.

    Zdroj: Acne Studios, COS, Tory Burch

    Zdroje: Instagram, Louis Vuitton

    Nákupní seznam na říjen: Zpříjemněte si podzim novým parfémem od Louis Vuitton nebo kabelkou od Valentino

    Jak fungují jílové masky? Pronikněte do tajemství oblíbeného beauty pomocníka

    Jílové masky nejsou v beauty světě žádnou novinkou. Stálicí skin care nadšenců jsou už několik let. Jaký je ale mezi jednotlivými typy rozdíl? Stojí za to si masky kupovat, nebo dává větší smysl si je doma jednoduše vyrobit? A jak přesně působí? Objevte konečně jejich tajemství.

    Menstruace jako luxus. Cena ženství je pro miliony žen nedosažitelná

    Žena za svůj život spotřebuje tisíce menstruačních pomůcek, jejichž náklady se po sečtení šplhají do astronomických výšek. Existují dokonce dívky a ženy, které si nákup těchto hygienických nezbytností nemohou dovolit. Je to tak, menstruace může přijít draho a pro některé je přímo luxus.

    Boris Král‘ předvedl kultivovanost starého světa. Noblesní modely umocnil genius loci

    Na multižánrovém festivale UNOS zazářila módní scéna, když Boris Kráľ, ikona československé módní scény, odhalil svou nejnovější kolekci. Jeho ateliérové kreace, inspirované duchem historického Rothschildova zámečku, nesou pečeť elegance a noblesy. To vše se nečekaně odehrálo v industriálním srdci Moravy a Slezska. 

    Módní novinky v kostce: Carolina Herrera si převezme ocenění, Rick Owens se opět spojil s Champion

    Druhý květnový týden přinesl pozitivní zprávy o nových kolekcích, ale také méně radostné výsledky prodeje některých luxusních gigantů. Designér Rick Owens spojil síly se značkou Champion v nové dystopicko-sportovní kolekci. Návrhářce Caroline Herrera bude předána cena Hispanic Heritage Award. Podnikatelka Kim Kardashian nám ani tentokrát nedá vydechnout, její značka SKIMS opět přichází s novými kousky. Módní dům Ferragamo ohlásil za první čtvrtletí pokles tržeb.