Více

    Sledujte nás na Instagramu

    Každá dekáda je charakteristická zářivými osobnostmi, které jsou považovány za módní ikony nebo etablované it-girls. Mají miliony sledujících na sociálních sítích, jsou magnetem pro oči veřejnosti, hlavními tvářemi trendů, udávají pop kulturní krok. Které ženy momentálně vystihují tzv. zeitgeist a jaké mechanismy stojí za jejich nesmírnou popularitou?

    Původ it-girls

    Koncept it-girl se poprvé prosadil v první polovině 20. století, nepochybně díky rozvoji filmového a hudebního průmyslu, který dal světu první hvězdy a celebrity v dnešním slova smyslu. Předpokládá se, že toto označení bylo převzato z amerického němého filmu It z roku 1927 s Clarou Bowovou v hlavní roli. V následujícím období se zrodilo několik it-girls tohoto století, například Brigitte Bardot, Bianca Jagger, Audrey Hepburn a Brooke Shields. Každá z nich byla zbožňována a měla potřebný it-faktor v podobě krásy, charismatu, vytříbeného vkusu a stylu oblékání, pohybovala se ve vyšší společnosti, byla součástí každého významného večírku.

    Ztratil pojem it-girl svůj význam?

    Dnes se pozornost točí kolem jmen jako Sophia Richie Grainge, Hailey Bieber, Kendall Jenner nebo Gigi Hadid. S nástupem internetu a sociálních sítí však původní termín nenápadně začíná ztrácet svůj význam. Svět hvězd už není tak tajemný, elitářský, a proto není pro veřejnost tolik přitažlivý. Na platformách, jako je Instagram nebo TikTok, si může svou personu a patnáct minut slávy vybudovat kdokoli. Mnohem náročnější je však také vytvořit it-girl s dlouhou životností. Před 50 lety stačilo ukázat se na každé větší společenské akci ve stylovém outfitu a nechat se vyfotit. Za dnešními it-girls musí stát kvalitní PR strategie, dobrý tým publicistů a stylistů, kteří zajistí, aby jejich klientky neupadly v zapomnění a dokonale vystihly ducha doby.

    Sophia Richie Grainge

    Dcera hudebníka Lionela Richie vstoupila letos do povědomí díky své svatbě na jihu Francie, kterou zdokumentovala platforma Vogue Wedding. Opulentnost celé události, svatební šaty na míru od Chanel a líčení dostaly internet do kolen. Od té doby je Richie považována za synonymum estetiky „Old Money“. Její outfity se většinou pohybují v mezích elegance, nenápadného luxusu, ženskosti a dobře padnoucích střihů, s výběrem jí pomáhá stylistka Liat Baruch. Její typický vzhled doplňují nadčasové zlaté šperky, jemná manikúra, velmi uhlazený drdol a decentní make-up.

    Hailey Bieber

    Také se vám zdá, že je Hailey Bieber momentálně všude? Neteř herce Aleca Baldwin je jednou z nejvýraznějších osobností letošního roku. Její estetikou žije zejména TikTok, který masově zpopularizoval její „Strawberry Girl Make-Up Look“ nebo barvu vlasů „Cinammon Cookie Butter“. Její sláva a úspěch jsou často připisovány nepotismu a manželství s Justinem Bieberem, ale zaslouženě dobré jméno si buduje i se svou kosmetickou značkou Rhode. Hravost, elegance, sex-appeal, inspirace Y2K a 90. léty. To vše se objevuje v jejích outfitech, které pomáhá vytvářet stylistka Dani Michelle.

    @haileybieber

    🍓✨🍩 @rhode skin

    ♬ som original – anne -R- 🤍🧸

    Zdroje: Business Of Fashion, L’Officiel, The Cut, Glamour, Instagram

    Jaká věda se skrývá za současnými módními ikonami a it-girls jako Sophia Richie Grainge nebo Hailey Bieber?

    Přehlídková dráha vedle té letištní. Letošní Airport Chic spojuje komfort s elegancí

    Počet hodin strávených na letišti se v létě automaticky zvyšuje. Stejně tak roste teplota i stres z toho, zda-li jsme do zavazadel shromáždili vše, co budeme potřebovat. Proto je nutné cítit se pohodlně a stylově zároveň. Airport Chic letos vyžaduje vestičky, maxi šaty a sukně, ale i klidně i legíny. Nestresujte se nepohodlím a připravte svůj letištní look včas.

    Met Gala 2024: Zendaya vynesla dva looky, zabodovaly ovšem i písečné šaty zpěvačky Tyly

    Pro módní svět svátek, pro ostatní všední den. Pověstné první květnové pondělí opět patřilo prestižní události Met Gala. Benefiční galavečer zahájil novou výstavu Costume Institute, Sleeping Beauties: Reawakening Fashion. Samotné téma výstavy doplňoval dresscode večera, Zahrada času, inspirovaný stejnojmennou povídkou.

    Odměňte se v létě stoprocentním luxusem. Ubytujte se jen pár metrů od dechberoucí pláže

    Vysněná luxusní dovolená se odráží nejen v lokaci, ale také ubytování, které si vyberete. Špičkou vytouženého odpočinku u moře jsou proto dechberoucí resorty, umístěné přímo na pláži. Kromě skvělého výhledu ale nabízejí mnohem více, od jedinečného designu po michelinské restaurace až po wellness a spa.

    Denim z Nîmes: Ikonická džínovina vznikla náhodou. Dnes obléká všechny společenské vrstvy

    Dalo by se říct, že ho nosí každý. Znáte snad někoho, kdo by neměl denim ve svém šatníku? Vynález džínoviny a americká značka Levi Strauss jsou pro mnohé možná jedno a totéž. Denim má ale ještě jeden příběh, který začíná ve Francii.