Více

    RECORDS

    Chanel

    Versace

    Dolce Gabbana

    Loro Piana

    Sledujte nás na Instagramu

    Návrhářka Stella McCartney, proslulá svým důrazem na šetrnost k životnímu prostředí, získala vyznamenání Velitele řádu britského impéria. Král Karel III. jí ho udělil za službu módě i udržitelnosti. O ocenění rozhodla ještě královna Alžběta II. na své poslední narozeniny loni v létě.

    Od založení své značky roku 2001 nepoužila návrhářka Stella McCartney ani jednou kůži, peří nebo kožešinu. Už v počátcích své kariéry tak dávala najevo svou touhu vytvářet udržitelné návrhy, šetrné k životnímu prostředí. V úterý za svou práci proto ve Windsorském zámku získala již druhé ocenění britské královské rodiny. Král Karel III. jí předal vyznamenání Velitele řádu britského impéria, v angličtině známého jako CBE.

    Cenu uděluje panovník jedincům, kteří ve svém oboru dokázali něco inovativního nebo jedinečného. „Cítím se pokorně. Tohle je pro mě tak emocionální a hrdý den. Nejen proto, že mě vyznamenal král Karel III., ale také z toho důvodu, že mě na své poslední narozeniny poctila královna Alžběta II.,“ vyjádřila se k řádu McCartney. O ocenění totiž rozhodla již zesnulá královna při příležitosti oslav svých narozenin loni v létě.

    Ke slavnostní příležitosti si McCartney oblékla ručně šité tmavě modré šaty z vlastního ateliéru. Vytvořené jsou z „regenerační“ vlny, která je vyrobená bez negativních dopadů na životní prostředí a její původ se dá snáz dohledat. K šatům pak známá návrhářka obula saténové lodičky a doplnila je ladícím psaníčkem. Oba doplňky jsou rovněž její značky a byly vyrobené pouze z veganských materiálů.

    Chci podpořit změnu i novou generaci, předsevzala si McCartney

    Jednapadesátiletá návrhářka začala poměrně nedávno s nynějším králem Karlem III. blíže spolupracovat. Například v roce 2021 ho doprovodila jako zástupkyně módního průmyslu na summit uskupení G7 v Cornwallu. „Mým cílem je podpořit změnu i investice a vytvořit tak nové pobídky cílené na novou generaci,“ prohlásila tehdy McCartney.

    Na summitu G7 se pak mohla návrhářka osobně setkat s politickými lídry z celého světa. Král Karel III. její účast vítal také proto, že se dlouhodobě snaží podpořit spolupráci mezi politiky a podnikateli. McCartney se v roce 2021 setkala s králem ještě jednou, a to na konferenci COP26 v Glasgow. Tam mu představila svou udržitelnou módní instalaci.

    Společně s McCartney pak v úterý vyznamenání získala také zpěvačka Deborah Dyer známá jako Skin.

    Zdroj: WWD, MSN, Daily Mail, Instagram, YouTube

    Král Karel III. vyznamenal návrhářku Stellu McCartney za její službu módě i udržitelnosti

    Jak do šatníku zařadit jungle chic? Vítejte na vlně tropického glamouru

    Když se Jennifer Lopez objevila na červeném koberci v ikonických Versace Jungle Dress, módní scéna byla navždy poznamenána. Letní sezóna je ideální příležitostí, jak tyto tropické vzory zařadit do vašeho dovolenkového šatníku. Bohužel jde o poměrně náročnou disciplínu. Pohybujeme se totiž na tenké hranici mezi výraznou elegancí a nevkusem. Jungle chic však noste jen na dovolené, do města se rozhodně nehodí.

    Svůj majetek můžete obohatit o vzácné umění. Staňte se spoluvlastníkem a vydělávejte

    S bohatstvím přichází odpovědnost, a to nejen vůči sobě, ale také vašim investicím. Každá volba, kterou jako majetný jedinec učiníte, nese svou cenu a potenciální odměnu. Díky inovativní investiční platformě máte příležitost vstoupit do světa, který byl kdysi vyhrazený jen pro nejvyšší elitu. Otevřete dveře k unikátním dílům, která finančně posílí vaše portfolio a přinesou přitažlivou radost z krásy.

    Proč nikdo nemluví o designérovi Peteru Do? Zachránce domu Helmut Lang se učil od Phoebe Philo

    Peter Do je v módním průmyslu velmi uznávaným jménem. Vystudoval newyorský Fashion Institute a vyhrál prestižní cenu LVMH Graduate Prize. Navíc vdechl život téměř umírající značce Helmut Lang. Tento talentovaný návrhář zvládá řídit dva módní domy najednou – kromě Helmut Lang je také kreativním ředitelem své stejnojmenné značky.

    Svatební přípravy na příští jaro mohou začít. Výběr šatů usnadní 5 trendů

    Módní trendy prostupují každoročně i do světa svateb. Také proto existuje luxusní týden módy určený svatebním šatům, odehrávající se tradičně v New Yorku. Jelikož letošní přehlídky určené pro příští jaro máme za sebou, mohou se nastávající nevěsty začít chystat. Inspirujte se pěti budoucími trendy.