Více

    Sledujte nás na Instagramu

    S velkolepou show, na které se předváděla nejnovější kolekce Métiers d’Art, se módní dům Chanel zapsal do historie.

    Umělecká ředitelka Virginie Viard prozradila, že příprava trvala tři roky, s cílem rezonovat s uměleckou a kulturní energií místa, kde se událost konala. Chanel se coby první evropská luxusní značka ukázala v prostředí subsaharské Afriky. Kolekci Métiers d’Art 2023 se Virginie Viard rozhodla přenést do senegalského Dakaru. K nápadu ji přivedli přátelé, kteří si toto místo zamilovali, realizovali zde umělecké projekty a chtěli rozšířit sílu jeho kultury. Přehlídka měla oslňující autentický nádech, doprovázený charakteristickými prvky značky Chanel. Ve vzduchu byla cítit energie 70. let a jako stěžejní motiv se nesla oslava umění Senegalu.

    „Chtěla jsem uspořádat něco milého a zábavného. Toužila jsem po kreativní obměně a věřila, že to zafunguje právě s kolekcí Métiers d’Art,“ nechala se slyšet Viard. „Dala jsem do této prezentace celou svou duši. Úžasná setkání s vřelými lidmi a skutečné dialogy, ze kterých vznikají umělecká dobrodružství, jsou tím, co mě pohání dál,“ dodává.

    Akce, navazující na 20. ročník Dakarského týdne módy (což je nejdéle trvající módní událost v Africe), byla důležitým módním momentem. Kromě souznění s uměleckou a kulturní energií města vyzdvihovala módu, film, tanec, literaturu, současné umění a hudbu celé této africké země.

    Modelky a účastníky přivítalo kouzelné místo bývalého Palais de Justice v centru hlavního města. Přehlídku otevřela svým vystoupením zpěvačka Obree Daman a tanečníci z École des Sables – mezinárodního tréninkového centra pro tradiční a současné africké tance. Barvy, siluety a detaily ztělesňovaly radostného ducha 70. let. Na molu dominovaly pestrobarevné oděvy s flitry a tvídem, rozšířené kalhoty a vypasované kabáty. Nechyběly charakteristické motivy Chanel, například květ kamélie v propracovaných výšivkách.

    Do publika usedli Naomi Campbell i Pharrell Williams

    Významná akce, která přilákala 850 hostů, si žádala velké osobnosti z řad hvězd a blízkých přátel módního domu. V publiku byla k vidění třeba Whitney Peak, která oblékla modrozelené šaty, sladěné s očními linkami. Modelka Naomi Campbell zvolila klasické dlouhé tvídové sako v bílé barvě. Hudebník Pharrell Williams dorazil v ležérním stylu s růžovou květovanou košilí a „bucket“ kloboukem stejného designu.

    Zdroj: Hypebae.com, Elle, Instagram, Youtube

    Foto:Chanel

    Chanel uspořádal jedinečnou přehlídku. V čem byla unikátní?

    Luxusní hotel Lowell vítá jaro čajovým dýchánkem. Na pomoc si přizval módní dům Dior

    Značka Dior je známá nejen svými dech beroucími návrhy, ale také jedinečnými sety špičkového nádobí. Ve svých jarních čajových dýcháncích je nyní hodlá využít luxusní newyorský hotel Lowell. Zaměří se na kolekci Lily of the Valley, odkazující na oblíbenou květinu Christiana Dior.

    Náboženství jako nesmrtelný zdroj inspirace. Návrhářům nedává spát křesťanství, ani starověká symbolika

    Ačkoliv byste se divili, móda a náboženství si jdou ruku v ruce. Bylo tomu tak ještě několik generací zpět. Církev a jiná náboženská centra určovaly "trendy" takřka ve všem, tedy i v dobovém odívání. V novodobých dějinách jsme ale náboženskou tematiku uchopili zcela jinak. Ukrýváme v ní symboliku, vyjadřujeme skrze ni kontroverzi a vyvoláváme ovace i rozepři. 

    Jaro vítá nové luxusní produkty. Patří mezi ně sluneční brýle, kabelky i Espresso Martini

    Známé značky oslavují příchod jara novými produkty. Teplejší dny tak můžete přivítat se slunečními brýlemi Dior Cannage. Doplnit je můžete o trendy Colby kabelku od Michael Kors. Pro speciální příležitost si nechte šperky z nové Blue Book kolekce Tiffany & Co. a na konci dne se odměňte Espresso Martini od Emmy Chamberlain a Kendall Jenner.

    Nejpopulárnější letošní tenisky jsou Samba od Adidas. Módní svět je z nich však už otrávený

    Obuvnický gigant Adidas teprve nedávno optimisticky zvýšil celoroční prognózu svého provozního zisku o 200 milionů eur. Důvodem je enormní poptávka po takzvaných "terrace" teniskách, kterým spolehlivě vévodí trendy model Samba. Módní svět však začíná být z jeho obrovské popularity poněkud otrávený.