Více

    Sledujte nás na Instagramu

    Spojení dvou značek na kapsulové kolekci je v módním průmyslu obvyklé, ale začátkem prosince se spojily hned tři značky: Tod’s, Moncler a Palm Angels. Dámská a pánská podzimní kolekce se opírá o dvoje signature boty Tod’s, které Palm Angels reinterpretovali pro Moncler Genius. Tváří kampaně je topmodelka Naomi Campbell.

    Projekt Tod’s x 8 Moncler Palm Angels je součástí kreativní laboratoře Tod’s Factory, která byla spuštěna v roce 2018 s cílem vytvářet netradiční projekty s designéry a umělci ze světa luxusu a designu, představovat kolekce a limitované edice a reinterpretovat styl a dědictví značky Tod’s.

    „Zajímá mě kvalita produktu a vášeň, která za ním leží. Proto se při každé spolupráci obracím na ty nejlepší,“ řekl zakladatel a kreativní ředitel Palm Angels Francesco Ragazzi pro UPS Magazine. „Spolupráce je způsobem jak experimentovat, propojovat naší vizi a učit se díky spojení s takovými giganty, jako jsou Tod’s a Moncler.“

    Sám Ragazzi vyrůstal s botami Tod’s na nohou. I proto vyjádřil svůj obdiv k tomu, co samotná značka představuje: „Hodně mluvíme o Made in Italy, ale podle mého názoru toho není nikdy dost.” Vyzdvihl řemeslníky Tod’s a zmínil, že přistupoval k návrhu kolekce s respektem, přidal kontrastní prvky a přitom zachoval podstatu.

    Ragazzi spojil odkazy na americký sport a popkulturu s italským vkusem na charakteristických mokasínách Tod’s Gommino s motivem plamene. Ve stejném duchu jsou přepracovány prvky horského sportovního oblečení pro model W.G. Nová verze ikonických zimních bot Gommino má prvky horolezecké a detaily sněhové boty.

    Naomi Campbell fotografoval v Miami filadelfský fotograf Quil Lemons. Oblékla zlatou bundu Keon, kombinovanou se zlatými tepláky. Dále třpytivou černou kombinaci crop topu a kalhot pod péřovou vestou. Charakter snímků se nese v duchu vintage 90. let, s basketbalovým hřištěm, lehátky, skokanským prknem a mořským molem.

    Foto: Tod’s

    „Je to uvolněná hravá kolekce, což je podstatou Palm Angels,“ řekl Ragazzi a dodal: „Na tomto příběhu spolupracovaly tři značky, pocházející z různých světů. Spojily se, aby viděly produkt novým, převratným způsobem. To vytváří energii, která je v módě nezbytná.“

    Značka Tod’s Factory byla uvedena na trh v září 2018 s Alessandrem Dell’Acquou, v červenci 2019 ji následoval Alber Elbaz. V březnu 2020 přišla řada na Maiko Kurogouchi, návrhářku stojící za japonskou značkou Mame Kurogou.

    Zdroj: Tod’s, Instagram

    Foto:Tod's

    Tod’s Factory se spojuje s Moncler Genius a Palm Angels

    Kdy jste naposledy cíleně nic nedělali? Nizozemská filozofie niksen ukazuje cestu k pomalejšímu životu

    V posledním desetiletí se svět seberozvoje a duševního zdraví inspiruje japonskou filozofií ikigai nebo dánským konceptem radosti z maličkostí, známým jako hygge. Mezi recepty na šťastný život podle různých zemí se přidává i nizozemský niksen, který doslova káže nic nedělat. Ukáže vám, jak v současném hektickém světě zpomalit a nenechat si drahocenný čas proklouznout mezi prsty.

    Módní novinky v kostce: Bella Hadid představila parfém, Pharrell Williams se spojil s Tiffany & Co. a Ralph Lauren uspořádal skromnou přehlídku

    Přelom dubna a května přinesl do světa krásy a módy významné debuty, ale také nostalgické okamžiky. Návrhář Pharrell Williams a Tiffany & Co. oslavují individualitu v nové kolekci Titan. Modelka Bella Hadid odhalila světu luxusní parfémy, které jsou pohlazením pro tělo i duši. Značka Ralph Lauren vsadila pro svou nejnovější přehlídku na jednoduchost v tom nejlepším slova smyslu.

    Snová symbolika střídá bujnou fantazii. Unikněte do snu nestárnoucího surrealismu

    Surrealismus představuje v módě útěk do vesmírně vzdálené dimenze, ve které se setkávají sny, fantazie a svět hlubokých myšlenek. Ovšem od začátku uměleckého směru jsme se značně posunuli. Pomyslná druhá vlna surrealismu vychází ze stejných faktorů, ale je prolnuta realistickým vyobrazením nejrůznějších vzorů. V módě se surrealismus stává synonymem pro populární Schiaparelli a nečekaně ovlivňuje i řadu dalších značek.

    Nákupní seznam na květen: Obdarujte maminky produkty od Belly Hadid nebo parfémem od Pigmentarium

    V kalendáři tentokrát přichází květen, lásky čas, a náš nákupní seznam se opět nebezpečně plní zajímavými novinkami ze světa krásy, módy a designu. Každou maminku potěší ke Dni matek luxusní parfém od české značky Pigmentarium. Poslední jarní měsíc však můžete oslavit například i novými barevnými variantami ikonických kabelek od Miu Miu.