Více

    Sledujte nás na Instagramu

    Darren Star, americký spisovatel, režisér a producent, který stojí za seriály jako jsou Emily in Paris nebo Sex and the City, je jedním ze tří nových investorů do francouzské přední online nákupní galerie ReSee.com.

    Společnost Re-SEE byla založena v Paříži v roce 2013 a je dílem dvou módních redaktorek a nyní spolumajitelek Sofia Bernardin a Sabrina Marshall z časopisů VOGUE a Self Service. Online nákupní vintage galerie Resee.com se zaměřuje převážně na žádané módní kousky, jako jsou kabelky Hermès, archivní kousky Alaïa, Chanel z éry Karla Lagerfelda nebo Celine z éry Phoebe Philo.

    Dalšími novými investory jsou americká podnikatelka v oblasti technologií Shari Glazerová, zakladatelka a výkonná ředitelka společnosti Kalos Labs, a Michael Dayan, spoluzakladatel francouzského elektronického obchodu Showroomprive.com.

    „Cestu společnosti Re-SEE sleduji již několik let,“ řekl Darren Star pro web WWD.com. „Přitahovala mě přitažlivost vintage módy, ale především úroveň vkusu a inteligence, která za značkou stojí.“

    Osobnosti ze světa zábavy se v poslední době stávají aktivními investory do módních a kosmetických firem a uplatňují své bohatství, slávu, důvěryhodnost a spotřebitelský přehled, aby pomohly značkám růst.

    Podle Re-SEE trojice odborníků z různých oblastí „podpoří exponenciální růst společnosti v srdci velmi živého trhu secondhandů“.

    Finanční podmínky nebyly zveřejněny, ale předpokládá se, že investice se pohybují v řádu milionů dolarů.

    Spoluzakladatelky a většinové majitelky společnosti ReSee Sofia Bernardinová a Sabrina Marshallová ve svém prohlášení uvedly, že nové kolo financování pomůže urychlit mezinárodní expanzi společnosti, zdokonalit její schopnosti globálního zásobování a pomůže jí investovat do technologií nezbytných k optimalizaci jejích schopností.

    Další expanze se podle zprávy zaměří na Švýcarsko, Hongkong a Singapur. Francie zůstává pro společnost klíčovým trhem. Nedávno otevřela showroom na Avenue Kléber v přímo v Paříži. Příští týden plánuje otevřít měsíční pop-up store v hotelu Carlyle v New Yorku. Spojené státy byly v první polovině roku 2022 největším trhem společnosti Re-SEE s podílem 38 %.

    Do roku 2025 chce společnost dosáhnout tržeb ve výši 25 milionů eur.

    Ačkoli je Re-SEE menší než konkurenti jako Vestiaire Collective nebo The RealReal, může se pochlubit průměrným košíkem ve výši 1 161 Eur.

    Díky silné celosvětové poptávce po vintage a secondhandovém luxusním zboží zaznamenává společnost každoroční růst tržeb o přibližně 120 % a chlubí se, že je od počátku zisková.

    Podle zprávy „2022 Resale Report„, kterou vypracovala online platforma pro další prodej ThredUp, vzroste celosvětový trh s oblečením z druhé ruky do roku 2026 o 127 procent na 218 miliard dolarů, což je třikrát rychleji než celosvětový trh s oblečením celkově.

    Zdroje: WWD.com, Twitter, Resee.com

    Darren Star investuje do francouzské online nákupní galerie Re-SEE. Do roku 2025 chce společnost tržby 25 milionů eur

    Denim z Nîmes: Ikonická džínovina vznikla náhodou. Dnes obléká všechny společenské vrstvy

    Dalo by se říct, že ho nosí každý. Znáte snad někoho, kdo by neměl denim ve svém šatníku? Vynález džínoviny a americká značka Levi Strauss jsou pro mnohé možná jedno a totéž. Denim má ale ještě jeden příběh, který začíná ve Francii.

    Výběr letních šatů jako vědecká disciplína. Vyneste ty, které prodlouží a podtrhnou siluetu

    Šaty jsou základním prvkem dámského šatníku, který v letním období nabývá na významu. Jsou lehké, vzdušné a příjemné na těle. Navíc mohou vytvořit neuvěřitelně stylový dojem. Avšak pokud zvolíte nesprávný střih nebo materiál, budou působit zcela opačně, tedy nevkusně až příšerně. Při výběru šatů je proto důležité nejen sledovat aktuální trendy, ale také zvážit, jak daný kousek lichotí vaší postavě, a jak s ní rezonuje.

    Luxusní kabelka nemusí udělat díru do rozpočtu. Stačí se porozhlédnout po správných značkách

    Sbírání luxusních kabelek je oblíbeným koníčkem nejednoho módního nadšence, ale často se jedná o nákladnou zálibu, která si vyžaduje měsíce utahování opasků. Přepych však nemusí být vždy spojen s vysokou cenovkou, ze které se člověku zatočí hlava. Příkladem jsou kvalitní značky, jejichž specialitou jsou právě cenově dostupné kabelky bez kompromisů.

    Znáte nejavantgardnější módní dům všech dob? Představuje šaty vzhůru nohama i oblečené mimo tělo

    Kdyby slovní hádanka hledala synonyma pro avantgardu a překvapení, klíčem by byl módní dům Viktor&Rolf. Objemné šaty s nápisy "Nefotit prosím!" nebo "Nejsem stydlivá, prostě se mi nelíbíš!" se po uvedení v roce 2019 ihned staly virálními. Sociální sítě oblétly během několika okamžiků a dodnes je jejich uživatelé používají jako vtipné gify či takzvané memes. Znáte ale ty nejzásadnější momenty této geniální umělecké značky?