Více

    Sledujte nás na Instagramu

    Herečka Angelina Jolie nedávno oznámila vytvoření své vlastní značky Atelier Jolie. Za svou první spolupráci si pak vybrala módní dům Chloé. Spolu s ním hodlá vytvořit kolekci vystihující autentické spojení mezi ženami i moderní podobu ženskosti.

    Chystaná kolekce vytvořená za spolupráce značek Chloé a Atelier Jolie se má soustředit na kousky vhodné pro večerní akce. Inspirovaná má být totiž mimo jiné estetikou šatníku samotné herečky Angeliny Jolie. Kromě toho představí „fluidní siluety a hmatové detaily“. Zároveň se bude jednat o první návrhy z dílny Atelier Jolie. Jeho založení totiž Jolie oznámila teprve nedávno.

    Není tedy dosud jasné, kdy se poprvé otevřou jeho dveře, ani kdy zveřejní nově oznámenou spolupráci. Ta má ovšem vyzdvihnout především „autentické spojení mezi ženami“ i moderní podobu ženskosti. „Ve vizi Angeliny jsem věřila od prvního momentu, kdy jsem o ní slyšela. Jedná se o způsob, jak pozvednout ostatní za pomocí kouzla vytváření oblečení,“ okomentovala novou spolupráci kreativní ředitelka Chloé Gabriela Hearst.

    Společná kolekce nabídne ready-to-wear kousky. Ty mají mimo jiné odrážet závazky obou značek k environmentální i sociální udržitelnosti, transparentnosti a zodpovědnosti. Budou proto také obsahovat vyšší podíl materiálů s nízkým dopadem na životní prostředí. Některé z nich tak pocházejí také z takzvaného „deadstock“. Tedy látek, které by už nenašly jiné využití. Kolekce představí také umělce s nálepkou Fair Trade nebo společnosti vedené ženami.

    Výdělek z kolekce hodlám věnovat na vytvoření učebních pozic v Atelier Jolie, míní herečka

    „Je pro mě ctí, že na první společné kolekci můžeme spolupracovat s Chloé. Stejně jako Atelier Jolie má totiž za cíl zlepšit současný stav naší planety. Doufám proto, že se ženy budou v naší kolekci cítit pohodlně i nádherně,“ vyjádřila se k novému kroku Jolie. Doplnila rovněž, že hodlá výdělek z nové řady věnovat na chod svého ateliéru. Využije ho totiž především pro vytvoření učebních pozic pro umělce a krejčí ve své značce.

    Není ovšem dosud jasné, jak přesně bude společná tvorba mezi oběma značkami vypadat. Současně s jejich oznámením totiž do médií pronikly zprávy o tom, že Gabriela Hearst svou pozici kreativní ředitelky Chloé opustí. Dle nich si totiž přeje více se věnovat nejen své vlastní značce, ale také rodině. Ve francouzském módním domě přitom začala pracovat v prosinci roku 2020. Svou společnost soustředící se na udržitelnost přitom založila už roku 2017.

    Zdroj: WWD, Fashion Network, HypeBeast, Instagram, YouTube

    Atelier Jolie oznámil první spolupráci. Vytvoří kolekci se značkou Chloé

    Luxusní hotel Lowell vítá jaro čajovým dýchánkem. Na pomoc si přizval módní dům Dior

    Značka Dior je známá nejen svými dech beroucími návrhy, ale také jedinečnými sety špičkového nádobí. Ve svých jarních čajových dýcháncích je nyní hodlá využít luxusní newyorský hotel Lowell. Zaměří se na kolekci Lily of the Valley, odkazující na oblíbenou květinu Christiana Dior.

    Náboženství jako nesmrtelný zdroj inspirace. Návrhářům nedává spát křesťanství, ani starověká symbolika

    Ačkoliv byste se divili, móda a náboženství si jdou ruku v ruce. Bylo tomu tak ještě několik generací zpět. Církev a jiná náboženská centra určovaly "trendy" takřka ve všem, tedy i v dobovém odívání. V novodobých dějinách jsme ale náboženskou tematiku uchopili zcela jinak. Ukrýváme v ní symboliku, vyjadřujeme skrze ni kontroverzi a vyvoláváme ovace i rozepři. 

    Jaro vítá nové luxusní produkty. Patří mezi ně sluneční brýle, kabelky i Espresso Martini

    Známé značky oslavují příchod jara novými produkty. Teplejší dny tak můžete přivítat se slunečními brýlemi Dior Cannage. Doplnit je můžete o trendy Colby kabelku od Michael Kors. Pro speciální příležitost si nechte šperky z nové Blue Book kolekce Tiffany & Co. a na konci dne se odměňte Espresso Martini od Emmy Chamberlain a Kendall Jenner.

    Nejpopulárnější letošní tenisky jsou Samba od Adidas. Módní svět je z nich však už otrávený

    Obuvnický gigant Adidas teprve nedávno optimisticky zvýšil celoroční prognózu svého provozního zisku o 200 milionů eur. Důvodem je enormní poptávka po takzvaných "terrace" teniskách, kterým spolehlivě vévodí trendy model Samba. Módní svět však začíná být z jeho obrovské popularity poněkud otrávený.