Více

    RECORDS

    Chanel

    Versace

    Dolce Gabbana

    Loro Piana

    Sledujte nás na Instagramu

    Sdílení problémů nám často přináší úlevu. Hlavně kvůli tomu, že vyslovení našich myšlenek nám pomáhá chápat, co nás trápí. Zároveň ale přichází naděje, slibující pochopení ostatních. Občas dokonce zjistíme, že jim na srdci leží stejná trápení. Také proto sociální síť TikTok uchvátil trend, podporující podobná přiznání.

    Zástupci mladší generace využívají sociální sítě mnohem intenzivněji než jejich předchůdci. Zároveň se k nim ale snaží přistupovat více kriticky. Čím dál častěji proto poukazují na to, že fotografie nebo videa sdílená na platformách jako TikTok či Instagram nejsou „reálná“. Chtějí tím zdůraznit, že sociální média zveličují vše, co na nich vidíme a podporují tak nezdravé srovnávání s nedosažitelnými ideály.

    Právě tato myšlenka dala vzniknout nejnovějšímu TikTok trendu. Jeho podporovatelé se totiž rozhodli vlastním způsobem poukázat na to, že ne vše je na sociálních sítích takové, jak se na první pohled zdá. Začali proto sdílet videa s #socialmediaisfake, ve kterých se přiznávají ke svým nejniternějším myšlenkám. Sdílí tak s ostatními uživateli své starosti nebo problémy, které pro ně není lehké prozradit.

    Trend odstartovala podle článku The Guardian šestadvacetiletá Rikke Drue z Dánska. V březnu totiž vydala video, ve kterém prohlásila, že hodlá jmenovat „osm věcí, které se stydí vyslovit nahlas“. Důvodem byl především pocit osamění a přetrvávající nejisté myšlenky ohledně budoucí kariéry. Reakce na její „přiznání“ pak influencerku více než zaskočila. Počet jejích sledujících totiž skočil ze 700 na 5 tisíc. Zjistila navíc, že podobné problémy netrápí jenom ji.

    Přílišné sdílení má i stinnou stránku. Vybízí k nezdravému napodobování

    Témat, která mladou generaci v současnosti trápí, je pak hned několik. Většina z nich sdílí své niterné obavy ohledně budoucnosti. Ať už jde o nejistotu v kariérním růstu, nebo obavy z nikdy nenalezené lásky. Další uživatelé se zase otevřeli ohledně svých úzkostí, které jim často zabraňují se socializovat nebo vycházet mezi lidi. Mladé matky pak zveřejňují své myšlenky o tom, že nikdy nebudou pro své děti dost dobré.

    @aimee_jetaime

    Social Media is fake but we still act like it isnt

    ♬ september slowed – mar 🪼

    Nejnovější trend pak s sebou, jak už to u TikToku bývá, nese jak pozitiva, tak negativa. Na jednu stranu podporuje odemykání nezdravých tabu. Taková změna může být pro mnohé často prvním krokem k tomu, vyhledat odbornou pomoc. Zároveň se ale intenzivní sdílení může zvrhnout v oslavování nezdravých zvyků. Videa jsou totiž stále publikována na sociální sítě, které paradoxně podporují napodobování i dobře míněných, avšak nelehkých, přiznání.

    Zdroje: The Guardian, Medium, X, TikTok

    Foto:Pexels

    Uživatelé TikToku přetváří síť na „reálnější“ místo. Sdílí své nejhlubší myšlenky

    S jakými botami naladíte perfektní summer chic? Zaměřte se na pantofle, žabky i mokasíny

    Období dovolených se blíží a těšení se na léto narůstá. Dokonce nás nedávno překvapilo několik téměř tropických teplot. Ani se tak nenadějeme a brzy rovnou přeskočíme z jara do léta. Trendy z přehlídkových mol pak naznačují lehce bohémský vibe. Snad nikdy jsme nezaznamenali tak vkusnou nabídku mokasín, pantoflí nebo žabek. O pohodlí se tedy letos v létě bát nemusíte.

    Mají luxusní značky stále hodnotu? Možná si nekupujete módu, nýbrž iluzi

    Luxusní značky byly dlouhou dobu synonymem prestiže, kvality a exkluzivity. V posledních letech však čelí různým výzvám, které ovlivňují jejich postavení na trhu a význam pro spotřebitele. Položte si otázku, proč si zrovna vy luxusní značky kupujete? Proč za ně platíte? Možná zjistíte, že vaše tužby nejsou tak úplně vaše.

    Klíčem k letní svobodě jsou bílé šaty. Selekce inspirovaná aktuálními módními momenty

    V roce 2024 snad neexistuje nic univerzálnějšího než bílé šaty. I přes posedlost grafickými potisky či nenositelnou peach fuzz barvou roku je bílá tou nejnadčasovější a nejčistější klasikou. Díky své univerzálnosti poskytuje variabilitu stylingu jako nic a nikdo jiný. Bílé šaty můžete vynést na tradiční způsob jako například Meryl Streep v Cannes, ale i po vzoru hvězdy australského týdne módy, tedy Carly Zampatti.

    Obměňte svou tradiční letní dovolenou. Uvítají vás jedinečné horské hotely

    Odpočinek u moře nás láká každé léto. Pravdou ovšem je, že nastane čas, kdy nás představa válení se na písečné pláži omrzí. Dobrodružství proto můžete svému letnímu odpočinku dodat změnou trasy. Vyrazte letos proto raději do hor, kde vás čekají unikátní chaty i resorty.