Více

    RECORDS

    Chanel

    Versace

    Dolce Gabbana

    Loro Piana

    Sledujte nás na Instagramu

    Není dne, kdy by se na sociální síti TikTok neobjevil nový trend. Tentokrát její uživatele uchvátily rady, schovávající se za takzvanou colour analysis. Analýza založená na teorii barev rozděluje lidi do kategorií na základě jejich tónů pleti, očí i vlasů. Výsledná skupina, odkazující na roční období, jim následně pomůže najít ideální módní a beauty kousky.

    Láska lidí k jednoduchým řešením nikdy neumírá. Dokazuje to znovu objevená obliba takzvaného colour analysis trendu. V překladu barevná analýza totiž slibuje zjednodušení výběru každodenních outfitů i make-upu. Také z toho důvodu se stala populární už v 80. letech minulého století. Nyní ji ovšem do prvních příček trendů posunula generace TikTok uživatelů.

    Videa odkazující na colour analysis tak mají v současnosti přes 190 milionů zhlédnutí. Jedná se o metodu vycházející z teorie barev. Jejím principem je tedy předpoklad toho, že nám některé barvy sluší více než jiné, a to podle toho, jaké charakteristiky máme. Nejčastěji se výsledná paleta odstínů odráží od tónu naší pleti, vlasů, ale i očí. Colour analysis jde ovšem do mnohem větší hloubky.

    Lidi totiž rozděluje do 12 skupin, vycházejících ze čtyř základních kategorií, založených na ročních obdobích. Patřit tedy můžete do léta, podzimu, zimy nebo léta. Například herečka Anne Hathaway se řadí do typu „zima“. Zároveň ale budete spadat také do podkategorie, která je chladná, teplá, tlumená, zářivá, světlá nebo hluboká, a tak dále. Jelikož je systém kategorizace poměrně složitý, využívají uživatelé TikToku čím dál častěji pomocné filtry nebo ChatGPT.

    Colour analysis vkládá do rukou uživatelů nezávislost. Umožní jim pozvednout se nad diktát trendů

    I když už v současnosti existují také webové stránky, které vám kategorii pomohou vybrat, nedají někteří milovníci nového trendu dopustit na pomoc specialistů. Ti využívají techniku „draping“, při které přes klienty přehazují různě barevné látky. Dokázat jim chtějí rozdíl, který tím způsobí. A proč je barevná analýza v současnosti tak oblíbená, i přesto, že se objevila v knihách jako Color me a Season nebo Color Me Beautiful už v 80. letech 20. století?

    @edwardzo Personal color analysis in Korea humbled me so quickly 😭🇰🇷 #personalcoloranalysis #coloranalysis #korea ♬ original sound – EdwardZO

    V době nespočtu možností a téměř neexistujících pravidel totiž umožňuje milovníkům módy a krásy získat alespoň nějakou moc nad tím, co mají, nebo nemají nosit. Nemusí se tak spoléhat pouze na to, co jim diktují současné trendy a reklamy největších módních domů. Jak už je to ale se všemi trendy, i tenhle byste měli brát s kapkou nadsázky. Pokud se v nějakém odstínu cítíte dobře, nenechejte si svůj dobrý dojem vyvrátit. Nakonec vždy záleží jen na vás.

    Zdroje: Womens Health, The New York Times, Highsnobiety, Instagram, TikTok

    Foto:Reuters

    TikTok uchvátil trend z 80. let. Podlehl příslibům populární colour analysis

    Proč nikdo nemluví o designérovi Peteru Do? Zachránce domu Helmut Lang se učil od Phoebe Philo

    Peter Do je v módním průmyslu velmi uznávaným jménem. Vystudoval newyorský Fashion Institute a vyhrál prestižní cenu LVMH Graduate Prize. Navíc vdechl život téměř umírající značce Helmut Lang. Tento talentovaný návrhář zvládá řídit dva módní domy najednou – kromě Helmut Lang je také kreativním ředitelem své stejnojmenné značky.

    Svatební přípravy na příští jaro mohou začít. Výběr šatů usnadní 5 trendů

    Módní trendy prostupují každoročně i do světa svateb. Také proto existuje luxusní týden módy určený svatebním šatům, odehrávající se tradičně v New Yorku. Jelikož letošní přehlídky určené pro příští jaro máme za sebou, mohou se nastávající nevěsty začít chystat. Inspirujte se pěti budoucími trendy.

    Na vlně luxusu bez loga. Obohaťte svůj šatník o logo-free kousky, které křičí opravdovým přepychem

    V dnešní době se zdá, že mnoho milovníků vysoké módy dává přednost oděvům s nápaditými logy. Myslí si: "Proč bych to neukázal, když si to mohu dovolit?" Ale to je omyl. Opravdový společenský status nespočívá v logu, nýbrž v cítění pro vkus a eleganci. Pravý milovník módy si váží kvalitních materiálů, pečlivě promyšlené struktury a originálních střihů i barev.

    Za hranicí tichého luxusu. K nápaditému pánskému letnímu šatníku stačí tři základní prvky

    Oproti minulému roku je letošní pánská designérská nabídka zcela jiná. Pohrává si se zvířecím potiskem, třpytkami i výraznými potisky. Posouvá se k maximalismu, přičemž vždy vyzdvihuje pouze jeden výrazný prvek. Letošní léto v pánské sekci označujeme za balanc, který našel rovnováhu mezi tichým a hlasitým luxusem.