Více

    Sledujte nás na Instagramu

    Skin care kosmetika láká v poslední době čím dál mladší zákazníky. Firma NIQ nedávno vydala report dokazující, že členové generace alfa stojí za téměř polovinou jejího růstu. Jedná se o dospívající dívky, které se narodily až po roce 2010. Mezi jejich nejoblíbenější produkty patří čisticí gely, masky i séra.

    Péče o pleť přitahuje v současnosti nejen dospělé, ale také opravdu mladé teenagery. Skin care produkty si totiž čím dál častěji nakupují také členové generace alfa. Jedná se o dospívající dívky narozené po roce 2010. Společnost NIQ pak nedávno vydala report, dle kterého takzvané tweens stojí za 49 procenty růstu masové skin care kosmetiky, prodávané hlavně v drogériích.

    Mezi nejoblíbenější produkty mladých dívek patří krémy, čisticí gely, ale také vice specializované masky nebo séra. Prozatím se tak nezajímají pouze o krémy na oči. I když se objevily také zprávy o tom, že i je občas vyžadují až příliš mladé teenagerky. Reporty o měnících se návycích generace alfa se objevily rovněž před loňskými Vánocemi. Spousta zástupců „Gen A“ si totiž přála právě skin care produkty.

    Důvodem obsese „tweens“ produkty souvisejícími s péčí o pleť je především jejich přístup k sociálním sítím. Na denní bázi totiž na TikToku nebo YouTube sledují videa teenage vlogerek, které představují své vlastní skin care rutiny. Mají tak mnohem blíže k beauty světu než zástupci starších generací. Často tak o různých tonerech, sérech nebo opalovacích krémech vědí víc než jejich rodiče.

    Generace alfa není jediným fanouškem skin care. Od pandemie zažívá trvalý růst

    Mezi nejoblíbenější značky generace alfa patří například Bubble nebo e.l.f. Beauty. Obě společnosti totiž využívají TikTok k tomu, aby se dostaly blíže právě k těmto mladým zákazníkům. Zajímavé rovněž je, že si tweens oblíbili především nákupy v kamenných obchodech, kde si mohou jednotlivé produkty osahat. Naopak členové generace Z upřednostňují spíše on-line nákupy.

    Nutné je ovšem podotknout, že kategorie skin care produktů zažívá v posledních letech obecně velký růst. Započal především v době pandemie, jelikož lidé přestali nosit velké množství make-upu a začali se místo něj soustředit na zdraví své pleti. Podle firmy Circana tak mezi roky 2019 a 2022 vzrostly prodeje masové skin care kosmetiky ze 7,8 na 9,2 miliardy dolarů.

    Zdroje: WWD, CNBC, CEW, X, YouTube

    Foto:Pexels

    Generace alfa pohání beauty prodeje. S nadšením nakupuje skin care produkty

    Přehlídková dráha vedle té letištní. Letošní Airport Chic spojuje komfort s elegancí

    Počet hodin strávených na letišti se v létě automaticky zvyšuje. Stejně tak roste teplota i stres z toho, zda-li jsme do zavazadel shromáždili vše, co budeme potřebovat. Proto je nutné cítit se pohodlně a stylově zároveň. Airport Chic letos vyžaduje vestičky, maxi šaty a sukně, ale i klidně i legíny. Nestresujte se nepohodlím a připravte svůj letištní look včas.

    Met Gala 2024: Zendaya vynesla dva looky, zabodovaly ovšem i písečné šaty zpěvačky Tyly

    Pro módní svět svátek, pro ostatní všední den. Pověstné první květnové pondělí opět patřilo prestižní události Met Gala. Benefiční galavečer zahájil novou výstavu Costume Institute, Sleeping Beauties: Reawakening Fashion. Samotné téma výstavy doplňoval dresscode večera, Zahrada času, inspirovaný stejnojmennou povídkou.

    Odměňte se v létě stoprocentním luxusem. Ubytujte se jen pár metrů od dechberoucí pláže

    Vysněná luxusní dovolená se odráží nejen v lokaci, ale také ubytování, které si vyberete. Špičkou vytouženého odpočinku u moře jsou proto dechberoucí resorty, umístěné přímo na pláži. Kromě skvělého výhledu ale nabízejí mnohem více, od jedinečného designu po michelinské restaurace až po wellness a spa.

    Denim z Nîmes: Ikonická džínovina vznikla náhodou. Dnes obléká všechny společenské vrstvy

    Dalo by se říct, že ho nosí každý. Znáte snad někoho, kdo by neměl denim ve svém šatníku? Vynález džínoviny a americká značka Levi Strauss jsou pro mnohé možná jedno a totéž. Denim má ale ještě jeden příběh, který začíná ve Francii.