Více

    Sledujte nás na Instagramu

    Sociální síť TikTok ukrývá bezednou zásobu triků a trendů, se kterými můžete vylepšit svou pleť. S přicházejícím jarem se bude hodit především vychytávka známá pod názvem skin flooding. V podstatě se jedná o způsob vrstvení jednotlivých produktů, zaručující efektivnější udržení hydratace ve vaší pokožce.

    Populární skin care rutiny odcházejí letos ve světě trendů do pozadí. Mnohem větší pozornost se totiž upíná například na péči o vlasy nebo celé tělo. Přesto se na platformě TikTok mezi populárními hashtagy udržel ten s názvem skin flooding. Jedná se o techniku péče o pleť, která sociální sítě plnou silou zasáhla už loni. Díky své úspěšnosti se na nich ovšem drží i nadále.

    Principem skin flooding je vrstvení jednotlivých klíčových produktů způsobem, který pomůže ve vaší pokožce lépe zadržet vodu. Výsledkem bude tedy mnohem hydratovanější pleť. Ingredience vašich beauty pomocníků se navíc dostanou hlouběji a stanou se tak efektivnějšími. Při jejich nesprávném vrstvení totiž můžete omylem docílit toho, že je o jejich účinné schopnosti ochudíte.

    Zdroj: The Ordinary, CeraVe

    Prvním klíčem ke skin flooding je vrstvení produktů od těch nejvíce řídkých po ty nejhutnější a nejtěžší. Začít byste proto měli s čisticím gelem. Následně na čerstvě vyčištěnou pleť naneste séra založená na vodě. Těmi může být například kyselina hyaluronová nebo niacinamide. Dále lze použít i matná séra, pokud s těmi předchozími „kamarádí“. Vrstvení zakončete kvalitním krémem.

    Tajemstvím k hydratované pleti je navlhčený obličej. Nechte ručník stranou

    Metoda skin flooding ukrývá také druhý trik, který vám napomůže k lepší hydrataci. Poté, co si pleť umyjete, měli byste ji nechat vlhkou. Neutírejte ji tedy dosucha ručníkem. Ještě, než zcela uschne, naneste na ni zmíněné první sérum. Právě tento krok zaručí, že se ingredience z jednotlivých produktů dostanou hlouběji do vaší pokožky. To je tedy vše, co k trendy péči potřebujete. Jednoduché.

    @dermdoctor The latest skincare trend… SKIN FLOODING? @Amazon @loréal paris #dermatologist #skincare #hyaluronicacid #LorealParisHAHA #LorealParisPartner ♬ Hey – L'Oréal Paris

    Nutno ovšem podotknout, že byste měli vždy dodržovat instrukce jednotlivých sér. Dávejte si také pozor na to, které produkty kombinujete. Některé z nich se navíc nesmí používat každý den, nebo například ráno. Jinak je ovšem skin flooding bezrizikový. Kromě hydratované pokožky vám navíc vyslouží lepší make-up. Čím lepší „podklad“ budete mít, tím lépe se usadí na vaší tváři.

    Zdroje: InStyle, Professional Beauty, Endota Spa, TikTok

    Foto:Pexels

    Rozjasněte s jarem i svou pleť. Pomůže TikTok trend zvaný skin flooding

    Přehlídková dráha vedle té letištní. Letošní Airport Chic spojuje komfort s elegancí

    Počet hodin strávených na letišti se v létě automaticky zvyšuje. Stejně tak roste teplota i stres z toho, zda-li jsme do zavazadel shromáždili vše, co budeme potřebovat. Proto je nutné cítit se pohodlně a stylově zároveň. Airport Chic letos vyžaduje vestičky, maxi šaty a sukně, ale i klidně i legíny. Nestresujte se nepohodlím a připravte svůj letištní look včas.

    Met Gala 2024: Zendaya vynesla dva looky, zabodovaly ovšem i písečné šaty zpěvačky Tyly

    Pro módní svět svátek, pro ostatní všední den. Pověstné první květnové pondělí opět patřilo prestižní události Met Gala. Benefiční galavečer zahájil novou výstavu Costume Institute, Sleeping Beauties: Reawakening Fashion. Samotné téma výstavy doplňoval dresscode večera, Zahrada času, inspirovaný stejnojmennou povídkou.

    Odměňte se v létě stoprocentním luxusem. Ubytujte se jen pár metrů od dechberoucí pláže

    Vysněná luxusní dovolená se odráží nejen v lokaci, ale také ubytování, které si vyberete. Špičkou vytouženého odpočinku u moře jsou proto dechberoucí resorty, umístěné přímo na pláži. Kromě skvělého výhledu ale nabízejí mnohem více, od jedinečného designu po michelinské restaurace až po wellness a spa.

    Denim z Nîmes: Ikonická džínovina vznikla náhodou. Dnes obléká všechny společenské vrstvy

    Dalo by se říct, že ho nosí každý. Znáte snad někoho, kdo by neměl denim ve svém šatníku? Vynález džínoviny a americká značka Levi Strauss jsou pro mnohé možná jedno a totéž. Denim má ale ještě jeden příběh, který začíná ve Francii.