Více

    RECORDS

    Chanel

    Versace

    Dolce Gabbana

    Loro Piana

    Sledujte nás na Instagramu

    Týdny módy ve světových metropolích přináší především nejnovější módní kolekce. Slouží ale také jako scéna pro předvádění street stylu, a to v jeho nejživější podobě. Každý rok přináší fashion week události dokonalou paletu různorodých stylů, které zrcadlí bohatství kreativity a osobitosti jednotlivých módních nadšenců. 

    Rozmanitost je klíčovým faktorem, který přitahuje k týdnům módy tak obrovskou pozornost. Představují totiž nejenom módní přehlídky, ale také velmi autentický pohled na to, jak lidé po celém světě interpretují a oslavují módu ve svém každodenním životě.

    Nejžhavější barvou je „nečekaně“ červená. Nevyhnuli jsme se ani tichému luxusu

    Při zkoumání street stylu v jednotlivých destinacích jsme narazili na několik společných jmenovatelů. Velmi předvídatelný trend, kterého se držela velká část návštěvníků, byly červeně laděné outfity. Ať už v cherry red odstínu, nebo v jakémkoliv jiném, červená zahalila všechna města. Skladba „PAINT THE TOWN RED“ od Doja Cat proto nyní nabrala zvláštní aktuality.

    Letošní street style se velmi podobal tomu z předchozího roku. I když je tichý luxus spíše na ústupu, jeho popularita mezi lidmi stále nekončí. Často jste se mohli setkat s jednoduchými outfity, zahrnujícími pouze volné kalhoty, oversized sako a decentní černou kabelku. Zvláštní skupinu ovšem tvořily šperky, na kterých si řada minimalistů dala letos velice záležet. Oblíbili si především mix zlata a stříbra, ale nečekaně i různé sady.

    Mašle, kam se podíváš. Neexistuje kus oblečení, na který by se nedala napasovat

    I když se podle našich propočtů jedná pouze o rychlý trend, nelze ho vynechat. Návštěvníci týdnů módy mašli připevnili doslova kamkoli se dalo. Ať už kolem krku, na kalhoty, nebo ke kabelce. Nikdy nás nenapadlo, že z obyčejné mašle může vzniknout tolik úžasných variant. Za další zmínku stojí i její zakomponování do účesů.

    Pokrývky hlavy, nejrůznější účesy i ozdobné prvky zdobily hlavy neopomenutelné části návštěvníků očekávaných přehlídek. Mašle pak zdobily pevně učesané drdoly, nebo pomocí jednoduchých sponek dotvářely jednoduché účesy. Většina mužů se pak v sekci účesů nemohla nabažit moderního i tradičního mulletu.

    Puffer bundy ustoupily kabátům. Typický streetwear odešel do pozadí

    Oproti minulému roku, kdy jsme zaznamenali pomyslný vliv designérů Rick Owens a Glenn Martens, se přesouváme k formálnějším stylům. Street style samozřejmě odpovídá typu jednotlivých přehlídek. V globálním měřítku jsme se ovšem letos nechali unést vlnou různorodých kabátů i sak.

    @anna_rask #milanfashionweek #mfw #mfw24 #mfw2024 #mfwss24 #mfwss2024 #streetstyle #streetstylemilanofashionweek #giorgioarmani ♬ ALIEN FLAME – shometyle

    Snad nejpopulárnějším kouskem všech přehlídek se však stal trenčkot. Nadčasovost, jako by byla pomyslný dress code valné části návštěvníků. Potkat jste mohli precizně sedící kousky, oversized i cropped varianty. Například před přehlídkou značky Armani se to kabáty jen hemžilo. Streetwear milovníci je okořenili třeba o alternativní kabelky, výrazné pásky nebo kraťasy.

    Zdroje: TikTok, Instagram

    Foto:Pexels

    Street style napříč světovými metropolemi. Týdny módy opět nadchly různorodými kreacemi

    Jak do šatníku zařadit jungle chic? Vítejte na vlně tropického glamouru

    Když se Jennifer Lopez objevila na červeném koberci v ikonických Versace Jungle Dress, módní scéna byla navždy poznamenána. Letní sezóna je ideální příležitostí, jak tyto tropické vzory zařadit do vašeho dovolenkového šatníku. Bohužel jde o poměrně náročnou disciplínu. Pohybujeme se totiž na tenké hranici mezi výraznou elegancí a nevkusem. Jungle chic však noste jen na dovolené, do města se rozhodně nehodí.

    Svůj majetek můžete obohatit o vzácné umění. Staňte se spoluvlastníkem a vydělávejte

    S bohatstvím přichází odpovědnost, a to nejen vůči sobě, ale také vašim investicím. Každá volba, kterou jako majetný jedinec učiníte, nese svou cenu a potenciální odměnu. Díky inovativní investiční platformě máte příležitost vstoupit do světa, který byl kdysi vyhrazený jen pro nejvyšší elitu. Otevřete dveře k unikátním dílům, která finančně posílí vaše portfolio a přinesou přitažlivou radost z krásy.

    Proč nikdo nemluví o designérovi Peteru Do? Zachránce domu Helmut Lang se učil od Phoebe Philo

    Peter Do je v módním průmyslu velmi uznávaným jménem. Vystudoval newyorský Fashion Institute a vyhrál prestižní cenu LVMH Graduate Prize. Navíc vdechl život téměř umírající značce Helmut Lang. Tento talentovaný návrhář zvládá řídit dva módní domy najednou – kromě Helmut Lang je také kreativním ředitelem své stejnojmenné značky.

    Svatební přípravy na příští jaro mohou začít. Výběr šatů usnadní 5 trendů

    Módní trendy prostupují každoročně i do světa svateb. Také proto existuje luxusní týden módy určený svatebním šatům, odehrávající se tradičně v New Yorku. Jelikož letošní přehlídky určené pro příští jaro máme za sebou, mohou se nastávající nevěsty začít chystat. Inspirujte se pěti budoucími trendy.