Více

    RECORDS

    Chanel

    Versace

    Dolce Gabbana

    Loro Piana

    Sledujte nás na Instagramu

    Milánský týden módy je za námi. Ohromily nás přehlídková mola renomovaných módních domů, jako jsou Bottega Veneta, Gucci nebo Salvatore Ferragamo. Zapomenout ale nesmíme ani na nováčky a méně věhlasné brandy. Nabízí totiž zcela jiný pohled na módu. Snaží se totiž zaujmout své místo na trhu i v podvědomí široké veřejnosti. Zaslouží si však stejné ovace jako světoznámé značky.

    Inspirace zakořeněná v afrických kulturách. Tokyo James představuje kolekci Expansion

    Brand Tokyo James vznikl teprve v roce 2015. Mezi spletí italských velikánů je tedy nováčkem. Jeho kolekce pro podzim a zimu 2024/25 nese velmi hlubokou myšlenku. Snaží se totiž prolomit převládající módní stereotyp pomocí tradičních kousků, přetvořených do moderních kreací s kořenitým nádechem africké kultury.

    Zdroj: Reuters

    Výsledkem takového přemýšlení je kolekce odrážející africké dědictví. Zároveň se jí ale podařilo zlomit typickou představu o tom, jak by měl africký styl ovlivňovat módní scénu. Za zmínku stojí především složité vzory, připomínající tamní tkalcovství.

    Značka AVAVAV plavala v odpadcích. Znázorňovaly komentáře na sociálních sítích

    Jistě si pamatujete prezentaci této značky pro jaro a léto 2024. Virální videa na sociálních sítích oblétla celý svět. Společnost tak touto kolekcí vkročila do širšího podvědomí a setkala se s lavinou pozitivních i negativních komentářů. Někomu se nápad značky líbí, jiné zase pohoršuje. Negativní názory se pak staly hlavní inspirací nejnovější kolekce.

    O odpadkovou náladu se postaraly postranní obrazovky, promítající sestřih negativních komentářů ze sociálních sítí. „AVAVAV je přeceňovaný brand!“ nebo „Tato značka je k smíchu!“ znělo v pozadí. Na modely a modelky byly zároveň házeny zmuchlané papíry, slupky od banánů nebo plechovky.

    Luisa Spagnoli servíruje barevnou paletu. Objevte nejkouzelnější monochromatické looky

    Přehlídka Luisa Spagnoli nabízí imaginární výlet po okouzlujících místech normandského pobřeží Deauville. Zhmotňuje tak mnohotvárnou eleganci, zachycenou v must-have kouscích, se kterými lze hravě vytvářet jednolité sestavy.

    Zdroj: Luisa Spagnoli

    Kouzlo kolekce spočívá v super měkkých kožešinových bundách, útulných svetrech a dlouhých dvouřadých kardiganech. Všechny zmíněné kousky navíc charakterizují různé textury, střídající lesklé a matné efekty mezi úplety, sametem, flitry a kůží.

    Hypnotický magnetismus ve futuristické vizi. Sportmax zkoumá smyslnost v kombinaci s tmou

    Sportmax na týdnu módy předvedl jednu ze svých nejlepších kolekcí. Materiálově různorodá přehlídka nese prvky futurismu i tradice. Vychází z ostře střižených základů, které rozněžňují fluffy kousky. Jiné looky kladou velký důraz na jednotlivé složky. Například monochromatický černý outfit „rozseknou“ červené podpatky.

    Zdroj: Sportmax

    Značka si navíc tentokrát pohrála i se siluetami. Vypasovaná saka i šaty se prolínaly celou kolekcí. V kombinaci s volnějšími i oversized střihy pak toto combo vypadá perfektně. Příkladem je prostřední fotografie, na které dokonale ladí volné oversized kalhoty s vypasovaným svrškem.

    Transformace trenčkotu do několika variant. TOD’S oslavuje kvalitní surové materiály

    Společnost jakoby speciálně vyvinula nejlepší officecore, jakého jsme se letos dočkali. Kabáty a saka jsou situovaná do zemitých odstínů a materiály jsou opět různorodé. Najdete zde několik kožených variant, od broušené kůže až po tu hladkou a lesklou. TOD’S transformuje i tradiční kabáty a střihy. Proměňuje je totiž do nových kreací, které působí formálně, ale zároveň jsou vhodné na každodenní nošení.

    Zdroj: TOD’S

    Zdroje: YouTube

    Foto:TOD'S

    MFW pod drobnohledem. Runway AVAVAV zahltily odpadky a Tokyo James putuje zpět do Afriky

    Proč nikdo nemluví o designérovi Peteru Do? Zachránce domu Helmut Lang se učil od Phoebe Philo

    Peter Do je v módním průmyslu velmi uznávaným jménem. Vystudoval newyorský Fashion Institute a vyhrál prestižní cenu LVMH Graduate Prize. Navíc vdechl život téměř umírající značce Helmut Lang. Tento talentovaný návrhář zvládá řídit dva módní domy najednou – kromě Helmut Lang je také kreativním ředitelem své stejnojmenné značky.

    Svatební přípravy na příští jaro mohou začít. Výběr šatů usnadní 5 trendů

    Módní trendy prostupují každoročně i do světa svateb. Také proto existuje luxusní týden módy určený svatebním šatům, odehrávající se tradičně v New Yorku. Jelikož letošní přehlídky určené pro příští jaro máme za sebou, mohou se nastávající nevěsty začít chystat. Inspirujte se pěti budoucími trendy.

    Na vlně luxusu bez loga. Obohaťte svůj šatník o logo-free kousky, které křičí opravdovým přepychem

    V dnešní době se zdá, že mnoho milovníků vysoké módy dává přednost oděvům s nápaditými logy. Myslí si: "Proč bych to neukázal, když si to mohu dovolit?" Ale to je omyl. Opravdový společenský status nespočívá v logu, nýbrž v cítění pro vkus a eleganci. Pravý milovník módy si váží kvalitních materiálů, pečlivě promyšlené struktury a originálních střihů i barev.

    Za hranicí tichého luxusu. K nápaditému pánskému letnímu šatníku stačí tři základní prvky

    Oproti minulému roku je letošní pánská designérská nabídka zcela jiná. Pohrává si se zvířecím potiskem, třpytkami i výraznými potisky. Posouvá se k maximalismu, přičemž vždy vyzdvihuje pouze jeden výrazný prvek. Letošní léto v pánské sekci označujeme za balanc, který našel rovnováhu mezi tichým a hlasitým luxusem.