Více

    RECORDS

    Chanel

    Versace

    Dolce Gabbana

    Loro Piana

    Sledujte nás na Instagramu

    Černá a bílá. Barevná kombinace, která nikdy nezklame. Trendy se v módě mění jako dubnové počasí, ale existují stálice, které odolávají proměnlivosti času. Černá a bílá nejsou pouhými odstíny, jsou symbolem harmonie kontrastů, který dokáže propůjčit siluetě a stylu perfektní rovnováhu.

    Šachovnice, zebra, dalmatin nebo filmová klapka. To jsou černobílé objekty a zvířata, která evokují stejnou eleganci jako černobílý Chanel kostýmek. Není tedy divu, že je takové barevné combo naprosto nesmrtelné. Oba odstíny zkrátka tvoří módní Jin a Jang, bez kterého bychom nikdy nenalezli módní rovnováhu. Proto se dnes zaměříme na módní domy a aktuální kolekce, libující si ve světě černé a bílé.

    Alexander Wang se vrací s typickými archivními prvky. Jak jinak než v černobílém provedení

    V jarních kolekcích se s černobílou kombinací hojně setkáváme například u módního domu Alexander Wang. Módní svět je neustálým kolotočem inovací a trendů. Jen málokdo tomuto rytmu rozumí tak jako Alexander Wang. Ve své nadcházející kolekci Resort 2024 proto naznačuje subtilní návrat ke svým kořenům.

    Ty jsou pak synonymem lehké městské elegance s nádechem streetwear. Nicméně takový „comeback“ není pouhým opakováním uplynulé slávy, spíše jde o osvěžení klasických prvků, které dlouho utvářely jedinečný charakter Wangovy tvorby.

    Zdroj: Alexander Wang

    Cesta známého návrháře posledními 10 lety přitom nebyla snadná. Od založení svého prvního butiku až po převzetí značky Balenciaga byl Wang průkopníkem předefinování streetwear s nádechem luxusu. Tento přístup ovšem neunikl pozornosti módní komunity, která se nyní s novým nadhledem obrací k Wangovým kolekcím z doby před érou sociálních sítí.

    Také proto Wang na současnou pozornost zareagoval a vytáhl z archivu několik oblíbených prvků. Příkladem je lehká logománie nebo harness začleněné do různých kousků. Černá a bílá jeho tvorbu doprovází po celou její historii, proto i v aktuální kolekci najdete nekonečnou dvoubarevnou inspiraci. Povšimněte si formálních prvků začleněných do ležérního looku.

    Zdroj: Alexander Wang

    Obdivovatelem černobílé je i Helmut Lang. Jednoduché looky kladou důraz pouze na kontrast

    Pomyslné balení 3v1 nabízí brand Helmut Lang. Spojuje totiž jednoduchost, eleganci a minimalismus. V aktuální jarní kolekci prolíná svůj cit pro městskou módu, přičemž se i nadále drží jednoduchosti. Stylizace těchto kousků je velice variabilní, můžete je navrstvit a pozměnit jakkoliv potřebujete.

    Ačkoliv se to nezdá, většina looků disponuje silnou symbolikou. Za své hovoří třeba citáty aktuálního kreativního ředitele na některých kouscích. Za úkol mají vyjadřovat seberealizaci a nezávislost.

    Zdroj: Helmut Lang

    Zahalte bílou pod černý kabát. The Row představuje balanc mezi čistotou a temnotou

    Popularita módního domu The Row vysoce stoupá, proto jde o skvělý příklad neotřelé barevné kombinace. Pro blížící se jaro se pak značka rozhodla bílou vměstnat pod černou. Košilové šaty i obyčejné triko v bílé barvě pak pod kabátem působí fantasticky. Pokud totiž zanecháte bílý pouze jeden kousek, a to ve spleti těch černých, „rozseknete“ outfit na výbornou.

    Obě varianty v sobě nesou uniformový základ, z něhož vychází odlehčený výsledek, mimo jiné právě díky bílé barvě. Hoodie na první fotce pak z outfitu tvoří typický městský look, doladěný sportovně vyhlížejícími slunečními brýlemi.

    Zdroj: The Row

    Pro inspiraci jedině k @brendahashtag. Milovnice módy, kterou nepotkáte jinak než v černé nebo bílé

    Na závěr si představíme módní milovnici, která na sociálních sítích září pod jménem @brendahashtag. Za touto identitou se skrývá módní redaktorka, majitelka luxusního second handu a moderátorka oblíbeného podcastu. I když není příliš známá v podvědomí široké veřejnosti, je stálicí na všech důležitých sezónních přehlídkách. Kromě toho má blízký vztah s návrhářem Rickem Owens.

    Nejvíce zajímavé na ní ovšem je, že její estetika i jednotlivé outfity jsou striktně omezeny na černou a bílou paletu. Zřídka kdy ji spatříte v jiných barvách. Brilantně experimentuje s texturami a materiály. Ačkoliv se některým může její styl zdát jednotvárný, ve skutečnosti jsou daleko od pravdy. Každý kousek je pečlivě vybírán a kombinován s precizností, která ji podle nás řadí mezi současné módní ikony.

    Zdroje: Instagram

    Černá a bílá jako fashion evergreen. Využijte sílu barevných protipólů naplno

    Svůj majetek můžete obohatit o vzácné umění. Staňte se spoluvlastníkem a vydělávejte

    S bohatstvím přichází odpovědnost, a to nejen vůči sobě, ale také vašim investicím. Každá volba, kterou jako majetný jedinec učiníte, nese svou cenu a potenciální odměnu. Díky inovativní investiční platformě máte příležitost vstoupit do světa, který byl kdysi vyhrazený jen pro nejvyšší elitu. Otevřete dveře k unikátním dílům, která finančně posílí vaše portfolio a přinesou přitažlivou radost z krásy.

    Proč nikdo nemluví o designérovi Peteru Do? Zachránce domu Helmut Lang se učil od Phoebe Philo

    Peter Do je v módním průmyslu velmi uznávaným jménem. Vystudoval newyorský Fashion Institute a vyhrál prestižní cenu LVMH Graduate Prize. Navíc vdechl život téměř umírající značce Helmut Lang. Tento talentovaný návrhář zvládá řídit dva módní domy najednou – kromě Helmut Lang je také kreativním ředitelem své stejnojmenné značky.

    Svatební přípravy na příští jaro mohou začít. Výběr šatů usnadní 5 trendů

    Módní trendy prostupují každoročně i do světa svateb. Také proto existuje luxusní týden módy určený svatebním šatům, odehrávající se tradičně v New Yorku. Jelikož letošní přehlídky určené pro příští jaro máme za sebou, mohou se nastávající nevěsty začít chystat. Inspirujte se pěti budoucími trendy.

    Na vlně luxusu bez loga. Obohaťte svůj šatník o logo-free kousky, které křičí opravdovým přepychem

    V dnešní době se zdá, že mnoho milovníků vysoké módy dává přednost oděvům s nápaditými logy. Myslí si: "Proč bych to neukázal, když si to mohu dovolit?" Ale to je omyl. Opravdový společenský status nespočívá v logu, nýbrž v cítění pro vkus a eleganci. Pravý milovník módy si váží kvalitních materiálů, pečlivě promyšlené struktury a originálních střihů i barev.