Více

    RECORDS

    Chanel

    Versace

    Dolce Gabbana

    Loro Piana

    Sledujte nás na Instagramu

    Módní svět si pomalu začíná zvykat na to, že trendy určuje také sociální síť TikTok. Ať už jde o Mob Wife nebo Coastal Grandma look, uživatelé známé platformy si vždy najdou novou obsesi. Ta současná nese pozoruhodný název Eclectic Grandpa. Jedná se o kombinaci kvalitních a vintage kousků teplých barev, připomínající naše dědečky.

    I když se největší oblibě těší Eclectic Grandpa look právě na TikToku, název nové estetiky poprvé vymyslela platforma Pinterest. Použila ho totiž ve své předpovědi trendů pro rok 2024. Na sociální síti TikTok už ovšem hashtag se stejným názvem získal na 14,1 milionu zhlédnutí. Stejně jako u Mob Wife stylu se pak jedná o snahu co nejvíce se oddálit takzvanému clean girl looku z loňského roku.

    Naopak, Eclectic Grandpa rozhodně nevypadá minimalisticky a jednoduše. Místo toho jde o kombinaci různých, ovšem opravdu kvalitních a nadčasových kousků. Určuje je také především teplá paleta barev. Vtip trendu je pak v tom, že má co nejvíce napodobit opravdové šatníky našich dědečků. Jednotlivé kousky proto nelze sehnat jedním kliknutím, ale je potřeba je postupně a s trpělivostí sbírat.

    Eclectic Grandpa look pronikl i na přehlídková mola. Využil ho Loewe i Miu Miu

    Přesto už nejspíše většinu z kousků pro dokonalý Eclectic Grandpa outfit vlastníte. Obléci si můžete například volnější manšestrové kalhoty, široké džíny, oversized kostkované sako nebo chunky loafers, doplněné o výrazné a dlouhé ponožky. Vynosíte ale i klasické pletené svetry nebo vesty. Třešničkou „dědečkovského“ looku je pak barevná, a s vaším outfitem ladící, beanie nebo klasické zlaté hodinky.

    Zdroj: Loewe, Miu Miu

    Eclectic Grandpa look pak naleznete také v některých módních přehlídkách pro jaro 2024. Například španělská značka Loewe vytvořila looky, které definují béžové sametové kalhoty a perfektně ladící a více barevný oversized pletený svetr. Italská společnost MiuMiu zase využila vrstvení a zkombinovala klasické pánské modré košile s pruhovanými tričky s delšími rukávy. Outfit dotáhla perfektními „grandpa“ brýlemi.

    @stylegf Call it a hipster comeback but don’t underestimate the power of a big vintage sweater. Eclectic Grandpa is @pinterest’s trend prediction for 2024 and we’re loving it! #eclecticgrandpa #pinterestpredicts #pinterestpredicts2024 #menstyle #menfashion #menspersonalstylist #confidence ♬ Bossa Nova / cafe / food comfortable with a guitar – MATSU

    Uživatelé TikToku a módní návrháři však nejsou jediní, kteří si nový styl oblíbili. Vyzkoušely už ho totiž také mnohé celebrity. Příkladem je modelka Gigi Hadid, herec Pedro Pascal nebo modelka Kendall Jenner. Kombinace, o které v této estetice usilujete, totiž nejsou příliš složité. Nechte se vést především teplými odstíny, jako je hnědá, béžová, burgundy, navy nebo tmavě zelená. Upřednostněte také kvalitní vintage kousky.

    Zdroje: The Handbook, Who What Wear, Today, Instagram, TikTok

    Foto:Miu Miu

    Prohrabte šatníky svých dědečků. TikTok diktuje nový trend Eclectic Grandpa

    Jak do šatníku zařadit jungle chic? Vítejte na vlně tropického glamouru

    Když se Jennifer Lopez objevila na červeném koberci v ikonických Versace Jungle Dress, módní scéna byla navždy poznamenána. Letní sezóna je ideální příležitostí, jak tyto tropické vzory zařadit do vašeho dovolenkového šatníku. Bohužel jde o poměrně náročnou disciplínu. Pohybujeme se totiž na tenké hranici mezi výraznou elegancí a nevkusem. Jungle chic však noste jen na dovolené, do města se rozhodně nehodí.

    Svůj majetek můžete obohatit o vzácné umění. Staňte se spoluvlastníkem a vydělávejte

    S bohatstvím přichází odpovědnost, a to nejen vůči sobě, ale také vašim investicím. Každá volba, kterou jako majetný jedinec učiníte, nese svou cenu a potenciální odměnu. Díky inovativní investiční platformě máte příležitost vstoupit do světa, který byl kdysi vyhrazený jen pro nejvyšší elitu. Otevřete dveře k unikátním dílům, která finančně posílí vaše portfolio a přinesou přitažlivou radost z krásy.

    Proč nikdo nemluví o designérovi Peteru Do? Zachránce domu Helmut Lang se učil od Phoebe Philo

    Peter Do je v módním průmyslu velmi uznávaným jménem. Vystudoval newyorský Fashion Institute a vyhrál prestižní cenu LVMH Graduate Prize. Navíc vdechl život téměř umírající značce Helmut Lang. Tento talentovaný návrhář zvládá řídit dva módní domy najednou – kromě Helmut Lang je také kreativním ředitelem své stejnojmenné značky.

    Svatební přípravy na příští jaro mohou začít. Výběr šatů usnadní 5 trendů

    Módní trendy prostupují každoročně i do světa svateb. Také proto existuje luxusní týden módy určený svatebním šatům, odehrávající se tradičně v New Yorku. Jelikož letošní přehlídky určené pro příští jaro máme za sebou, mohou se nastávající nevěsty začít chystat. Inspirujte se pěti budoucími trendy.