Více

    Sledujte nás na Instagramu

    Dává smysl, že veškerá pozornost milovníků módy se při haute couture týdnu módy upírá na samotné kolekce. Show ovšem už dávno netvoří pouze jednotlivé kousky. Výsledný dojem totiž vyvolávají rovněž doplňky, styling vlasů i beauty looky. Nedávné přehlídky tak představily nejeden dramatický makeup. Hlavní roli hrálo peří, kamínky i široká paleta barev.

    Klíčovým makeup prvkem haute couture kolekcí se stalo peří. Řasenku nahradila jeho černá verze

    Dramatický efekt vytvořil například makeup módního domu Giambattista Valli. Makeup artistka Karin Westerlund totiž místo řasenky použila černé peří. Vysvětlila totiž, že jejím cílem bylo upoutat pozornost právě na oči. „Kolekce oslavuje krásu nedokončených věcí,“ popsala rovněž.

    Rozhodla se tedy, že podobný efekt vytvoří za pomocí kachního peří. Aplikovala ho přitom přímo na řasy, čímž vytvořila něco mezi oversized lookem umělých řas a 3D očními stíny. Rovněž se tedy jedná o nedokončený prvek, který není zcela ani jedno, ani druhé.

    Zdroj: Giambattista Valli

    Peří využila i značka Alexis Mabille. Poukázat chtěla na individualitu makeupu

    O něco jiný, ovšem stejně impozantní, look vytvořila módní značka Alexis Mabille. Inspirovala se ovšem o něco jiným aspektem, než předchozí značka. Zaměřila se totiž na ženský rituál chystání se předtím, než někam vyrazí. Zároveň tak chtěla vyzdvihnout individualitu jednotlivých žen.

    Každá z modelek tak měla o něco jiný makeup. Rovněž se pak skládal z černého peří, tentokrát ovšem kohoutího. Peří makeup artistky aplikovaly buď na vnější nebo vnitřní koutek očí, čímž vytvořily neobvyklou 3D oční linku.

    Zdroj: Alexis Mabille

    Simone Rocha neopustila svou tradici. Show Jean Paul Gaultier ponořila do třpytivých kamínků

    Dalším dramatickým lookem uplynulých haute couture přehlídek se stal makeup přehlídky Jean Paul Gaultier. Tentokrát se o kolekci postarala hostující návrhářka Simone Rocha. Na show předvedla nejen dokonalé skloubení vlastního stylu a DNA Gaultiera, ale také svůj oblíbený makeup look.

    Už dříve totiž na své modelky aplikovala třpytivé kamínky. Tentokrát ovšem překonala sebe sama. Některé z modelek měly totiž místo obočí, ale také kolem očí umístěné černé a stříbrné kamínky připomínající luxusní drahé šperky. V několika případech se pak objevily i místo rudé rtěnky.

    S širokou paletou barev si pohrál Armani. Zvýraznil ji silnou černou řasenkou

    Ohromující, i když poměrně jednoduchý, makeup pak představily i modelky přehlídky Armani Privé. Jejich impozantní outfity totiž doplňovaly poměrně silné oční stíny. Jednalo se o kombinaci různých odstínů, z poměrně široké palety barev. Jejich mix pak ještě o něco více zdůraznila silná vrstva černé řasenky.

    Zdroj: Armani Privé

    Klasickému kouzlu stříbra propadla Julie de Libran. Nabídla okouzlující oční stíny

    Nejnovější haute couture přehlídky rovněž prokázaly, že metalické odlesky ještě skupinu současných trendů neopustily. Místo oblečení nebo doplňků je ovšem značka Julie de Libran použila na kouzelné makeup looky. Modelkám totiž aplikovala stříbrné oční stíny.

    Společně je vytvořily makeup umělkyně Cami Arnaud a Isabella Kryla. Očních stínů pak dosáhly rozmazáním několika odstínů od známé beauty značky Sisley. Rozhodly se propojit stříbrné, světle modré a pastelově zlaté tóny. Dosáhly tak nejen zvýraznění očí, ale i zmíněného dramatického efektu.

    Zdroje: WWD, Fashion Times, Instagram, YouTube

    Haute couture kolekce představily dramatický makeup. Využily peří, kamínky i mix barev

    Menstruace jako luxus. Cena ženství je pro miliony žen nedosažitelná

    Žena za svůj život spotřebuje tisíce menstruačních pomůcek, jejichž náklady se po sečtení šplhají do astronomických výšek. Existují dokonce dívky a ženy, které si nákup těchto hygienických nezbytností nemohou dovolit. Je to tak, menstruace může přijít draho a pro některé je přímo luxus.

    Boris Král‘ předvedl kultivovanost starého světa. Noblesní modely umocnil genius loci

    Na multižánrovém festivale UNOS zazářila módní scéna, když Boris Kráľ, ikona československé módní scény, odhalil svou nejnovější kolekci. Jeho ateliérové kreace, inspirované duchem historického Rothschildova zámečku, nesou pečeť elegance a noblesy. To vše se nečekaně odehrálo v industriálním srdci Moravy a Slezska. 

    Módní novinky v kostce: Carolina Herrera si převezme ocenění, Rick Owens se opět spojil s Champion

    Druhý květnový týden přinesl pozitivní zprávy o nových kolekcích, ale také méně radostné výsledky prodeje některých luxusních gigantů. Designér Rick Owens spojil síly se značkou Champion v nové dystopicko-sportovní kolekci. Návrhářce Caroline Herrera bude předána cena Hispanic Heritage Award. Podnikatelka Kim Kardashian nám ani tentokrát nedá vydechnout, její značka SKIMS opět přichází s novými kousky. Módní dům Ferragamo ohlásil za první čtvrtletí pokles tržeb.

    Zjednodušte si letošní cestování. Pohodlí a bezstarostnost zařídí řada chytrých pomocníků

    I když se na cestování každý rok těšíme, může se jednat o poměrně stresující událost. Na letišti hrozí, že budete při zjištění příliš těžkého zavazadla litovat přibalených šatů. Po nastoupení do letadla zase můžete s hrůzou zjistit, že se kvůli přílišnému světlu a hlasitým pasažérům vůbec nevyspíte. Zajistěte si proto letos na dovolené vytoužený klid a využijte některé z řady chytrých produktů.