Více

    RECORDS

    Chanel

    Versace

    Dolce Gabbana

    Loro Piana

    Sledujte nás na Instagramu

    Čaj je nápoj, kterému většina z nás nevěnuje větší pozornost. Přitom se může jednat o luxusní zážitek, na který si s radostí vyhradíte extra čas. Pokud jste se čaji dosud hlouběji nevěnovali, nevadí. Pomoci vám může jen pár praktických pomocníků. Váš čajový rituál tak bez pochyby pozvednou na další úroveň. Jednat se může o kvalitní konvici, nerezové sítko, set na matcha nebo elegantní porcelánové šálky.

    Začněte u samotného čaje. Zapomeňte na nekvalitní nápoje ze sáčku

    Snad nikoho nepřekvapí, že základem řádného čajového rituálu je jeho samotná hlavní ingredience. Nejjednodušším krokem je proto opustit čaje ze sáčku, běžně prodávané ve velkých obchodních řetězcích. Zajděte místo toho do speciálních prodejen s čaji a vyberte si dle svých preferencí. I když se taková maličkost může zdát jako zbytečná, pocítíte skutečný rozdíl.

    Vybrat si ale můžete také z tradičních značek, které snadno zakoupíte on-line. Příkladem je firma Fortnum & Mason, věnující se čaji už od roku 1707. Vyzkoušet můžete například jejich blend černého čaje. Milovníci jasmínu si zase oblíbí čaj s názvem White Wedding značky Bellocq. Je doplněný také o levanduli a okvětní plátky růže.

    Zdroj: Fortnum & Mason, Bellocq

    Investujte do kvalitní konvice. Zachrání vás i kuchyňský teploměr

    Hned druhým nejdůležitějším krokem je konvice, ve které hodláte připravovat vodu na svůj luxusní nápoj. Je jasné, že elektrická konvice je mnohem rychlejší a tedy efektivnější. Kromě toho ale může nabízet také funkci, podle které poznáte přesnou teplotu vařící vody.

    Nejen zelené čaje totiž vyžadují velmi specifické zacházení. Stejně jako s kávou, i při sledování teploty čaje můžete dosáhnout velice kvalitních výsledků. Pokud se vám do nové investice nechce, nevadí. Postačí také kuchyňský teploměr. S novým rituálem budete mít jen o trochu víc práce.

    Zdroj: Oxo, Fellow

    Čajové lístky už máte. Nezanedbejte proto ani jejich extrakci

    Pokud jste se rozhodli poslechnout naši první radu a hodláte si od nynějška nakupovat řádné kvalitní čaje, hodit se vám bude také správné sítko. Vhodné jsou především ty vyrobené z nerezové oceli. Zaručí totiž, že se vám do vytouženého nápoje nebudou uvolňovat jiné nechtěné chutě.

    Volte také větší velikost. I když v nabídce existuje spousta malých, a často roztomilých, sítek, na velikosti záleží. Více prostoru totiž umožní čajovým lístkům, aby se co nejvíce rozevřely. Miniaturní dírky sítka se pak postarají o to, aby do vašeho nápoje neunikly ani ty nejmenší kousky čaje.

    Zdroj: Oxo, Finum

    Dejte sbohem nevkusným otřískaným hrnkům. Užijte si čaj s parádou

    Stejně jako u kávy, i u čaje záleží na jeho prezentaci. Pokud už se rozhodnete čaji věnovat větší pozornost, neměli byste zapomenout ani na nádoby, ve kterých ho budete servírovat. V případě, že nepatříte mezi šťastlivce, kteří podědili perfektní porcelánový set po prarodičích, doporučujeme do něj investovat.

    Luxusní pocit zažijete například s pestrou variantou od módního domu Versace. Kouzelný je například také zeleno-zlatý set od Swarovski. Hrneček s podšálkem můžete doplnit také ladící konvicí, nádobou na cukr a mléko nebo větším talířkem na doplňující zákusek.

    Zdroj: Versace, Swarovski

    Dovolte si třešničku na závěr. Pusťte se do meditativního rituálu čaje matcha

    Matcha čaj je kapitola sama o sobě. Přesto jsme ho museli zmínit alespoň okrajově. Jedná se nejen o trendy nápoj, ale také velice zdravý čaj. Upozornit chceme ovšem především na to, abyste vzdali jeho přípravu s čímkoli jiným, než kvalitním setem na to určeným.

    Věřte nám, míchání prášku matcha vidličkou, místo správné metličky, požadovaný výsledek opravdu nepřinese. Do přípravného setu si můžete pořídit také váhy, sítko, štěteček a kvalitní keramickou miskou, ve které nápoj připravíte. Zaručeně si tak vytvoříte nový meditativní rituál pro příjemné ráno.

    Zdroje: The New York Times, Forbes, Food and Wine, Instagram

    Naučte se pít kvalitní čaj. Luxusní zážitek zařídí pár praktických pomocníků

    Jak do šatníku zařadit jungle chic? Vítejte na vlně tropického glamouru

    Když se Jennifer Lopez objevila na červeném koberci v ikonických Versace Jungle Dress, módní scéna byla navždy poznamenána. Letní sezóna je ideální příležitostí, jak tyto tropické vzory zařadit do vašeho dovolenkového šatníku. Bohužel jde o poměrně náročnou disciplínu. Pohybujeme se totiž na tenké hranici mezi výraznou elegancí a nevkusem. Jungle chic však noste jen na dovolené, do města se rozhodně nehodí.

    Svůj majetek můžete obohatit o vzácné umění. Staňte se spoluvlastníkem a vydělávejte

    S bohatstvím přichází odpovědnost, a to nejen vůči sobě, ale také vašim investicím. Každá volba, kterou jako majetný jedinec učiníte, nese svou cenu a potenciální odměnu. Díky inovativní investiční platformě máte příležitost vstoupit do světa, který byl kdysi vyhrazený jen pro nejvyšší elitu. Otevřete dveře k unikátním dílům, která finančně posílí vaše portfolio a přinesou přitažlivou radost z krásy.

    Proč nikdo nemluví o designérovi Peteru Do? Zachránce domu Helmut Lang se učil od Phoebe Philo

    Peter Do je v módním průmyslu velmi uznávaným jménem. Vystudoval newyorský Fashion Institute a vyhrál prestižní cenu LVMH Graduate Prize. Navíc vdechl život téměř umírající značce Helmut Lang. Tento talentovaný návrhář zvládá řídit dva módní domy najednou – kromě Helmut Lang je také kreativním ředitelem své stejnojmenné značky.

    Svatební přípravy na příští jaro mohou začít. Výběr šatů usnadní 5 trendů

    Módní trendy prostupují každoročně i do světa svateb. Také proto existuje luxusní týden módy určený svatebním šatům, odehrávající se tradičně v New Yorku. Jelikož letošní přehlídky určené pro příští jaro máme za sebou, mohou se nastávající nevěsty začít chystat. Inspirujte se pěti budoucími trendy.