Více

    Sledujte nás na Instagramu

    Dostáváme se do období roku, kdy se můžete ponořit do módních predikcí na příští rok. A je oč stát, následující sezóny budou opravdu vyprávět různorodé příběhy. Ať už se bude jednat o officecore, návrat vykrojených pasů, nebo o květinový potisk, příští rok bude nezapomenutelný. Vycházíme z kolekcí na rok 2024 i trendy videí na sociálních sítích.

    Definujte pas. Dolce&Gabbana, Dior i Valentino obdivují ženskou siluetu

    Na přehlídkových molech předních módních návrhářů se stává výrazným trendem oslavovat křivky prostřednictvím vypasovaných kousků. Módní velikáni nešetří na vytříbených sakách, kabátech i dalších kouscích, které nejen, že zdůrazňují ženskou siluetu, vytvářejí také dojem extrémní elegance a sebejistoty. Většina designérů preferuje zdůraznění postavy pomocí pásku, který podobně a umně tvaruje linie těla. 

    Foto: Dior, Valentino, Dolce&Gabbana

    Smyslné odhalovaní. Od průhledných materiálů se posuneme ke krajce

    Nechme se unést čistotou a andělským půvabem šatů, které nám představily domy jako Gabriela Hearst, Dolce&Gabbana nebo Valentino. Tyto mistrovsky navržené kousky představují nejlepší tradice haute couture, ale také zhmotňují spojení elegance a něhy. Jsou to šaty, které se stanou nezbytnou letní položkou v šatníku každé moderní ženy, zářící čistotou a jednoduchostí.

    Foto: Valentino, Gabriela Hearst, Dolce&Gabbana

    Officecore nabírá na síle. Zdůrazněte s ním svou nezávislost

    Officecore se tentokrát vymaní z tradičních mantinelů a osloví jak v ležérním, tak nadmíru sofistikovaném provedení. Například Prada se vrací s oversized kousky, které doslova křičí styl, zatímco značka Bottega Veneta se odvážně pustila do vykrojených pasů a nabraných ramen. Vytvořila tím dokonalou rovnováhu mezi kancelářskou elegancí a seriózním vzhledem. Přesto se nám nejvíce líbí Fendi, officecore totiž předvádí ve skvělých barevných kombinacích.

    Foto: Prada, Fendi, Bottega Veneta

    Olympijskou módní medaili získává „metal“. Kousky s kovovým vzhledem budou trendy víc než kdy dříve

    Zlato a stříbro, dva kovové materiály, které můžeme kombinovat podle vlastní chuti a vkusu. O tom nás přesvědčily mnohé nedávné kolekce. Příští rok nám ale přinese doslova explozi těchto osobitých kovů. Módní návrháři se totiž pustili do tvorby s nebývalou vášní, přičemž ze zlata a stříbra učinili výrazné protagonisty, kteří jasně definují nadcházející sezóny příštího roku.

    Foto: Rabanne, The Attico, Alexander McQueen

    Co by na to řekla Miranda Priestly? Vše nasvědčuje tomu, že jaro ovládnou květiny

    Květiny a květinové vzory ožily na molech módních domů jako Balmain, Simon Rocha či Rolf Ekroth. Zda se v nadcházejícím období stane jejich triumfálním návratem, necháme prozatím nezodpovězené. Ačkoliv květiny byly v poslední době trochu opomíjené, stále v nich rezonuje určité kouzlo, a dle aktuálních prezentací můžeme potvrdit, že letošní interpretace květinových motivů dosáhla excelentní úrovně.

    Zdroj: Instagram

    Odhalte trendy následujících sezón. Nabízíme módní predikce na rok 2024

    Menstruace jako luxus. Cena ženství je pro miliony žen nedosažitelná

    Žena za svůj život spotřebuje tisíce menstruačních pomůcek, jejichž náklady se po sečtení šplhají do astronomických výšek. Existují dokonce dívky a ženy, které si nákup těchto hygienických nezbytností nemohou dovolit. Je to tak, menstruace může přijít draho a pro některé je přímo luxus.

    Boris Král‘ předvedl kultivovanost starého světa. Noblesní modely umocnil genius loci

    Na multižánrovém festivale UNOS zazářila módní scéna, když Boris Kráľ, ikona československé módní scény, odhalil svou nejnovější kolekci. Jeho ateliérové kreace, inspirované duchem historického Rothschildova zámečku, nesou pečeť elegance a noblesy. To vše se nečekaně odehrálo v industriálním srdci Moravy a Slezska. 

    Módní novinky v kostce: Carolina Herrera si převezme ocenění, Rick Owens se opět spojil s Champion

    Druhý květnový týden přinesl pozitivní zprávy o nových kolekcích, ale také méně radostné výsledky prodeje některých luxusních gigantů. Designér Rick Owens spojil síly se značkou Champion v nové dystopicko-sportovní kolekci. Návrhářce Caroline Herrera bude předána cena Hispanic Heritage Award. Podnikatelka Kim Kardashian nám ani tentokrát nedá vydechnout, její značka SKIMS opět přichází s novými kousky. Módní dům Ferragamo ohlásil za první čtvrtletí pokles tržeb.

    Zjednodušte si letošní cestování. Pohodlí a bezstarostnost zařídí řada chytrých pomocníků

    I když se na cestování každý rok těšíme, může se jednat o poměrně stresující událost. Na letišti hrozí, že budete při zjištění příliš těžkého zavazadla litovat přibalených šatů. Po nastoupení do letadla zase můžete s hrůzou zjistit, že se kvůli přílišnému světlu a hlasitým pasažérům vůbec nevyspíte. Zajistěte si proto letos na dovolené vytoužený klid a využijte některé z řady chytrých produktů.