Více

    RECORDS

    Chanel

    Versace

    Dolce Gabbana

    Loro Piana

    Sledujte nás na Instagramu

    Návštěvníci Pařížského týdne módy přivítali další nové kolekce. Přehlídka Valentino jim opět dokázala, že žádná sukně není dost krátká, a že se ženy mohou oblékat do čeho chtějí. Návrhářka Sarah Burton se zase ve své poslední show pro značku Alexander McQueen velkolepě rozloučila s pozicí kreativní ředitelky. V kolekci Balenciaga se pak Demna Gvasalia navrátil ke svým tvůrčím kořenům.

    Značka Balenciaga se navrátila ke svým klíčovým prvkům. Středem kolekce byla černá barva i vrstvení

    Nejnovější kolekce návrháře Demna Gvasalia pro módní společnost Balenciaga příliš nepřekvapila. I přesto ovšem návštěvníky nadchla. Návrhy se totiž vrátily k základům toho, co značka představuje. Mezi hlavní kousky patřily hoodies zkombinované se saky se širokými rameny nebo trička s příliš dlouhými rukávy. Outfity doplňovaly černé obrácené sluneční brýle nebo výrazné šperky. Monotónní černou barvu zase rozbíjely funky tašky s potisky jahod, borůvek a malin.

    Sarah Burton ukončila svou kariéru u Alexander McQueen. Dojala originálním nápadem i dokonalými střihy

    Návštěvníci přehlídky Alexander McQueen se ocitli u historické události. Návrhářka Sarah Burton totiž představila svou poslední kolekci v roli kreativní ředitelky známé značky. Do pozice nastoupila po smrti slavného návrháře roku 2010. Její finální kolekce pak vystihla nejen dokonale zvládnuté krejčovství, ale také smysl pro gotiku a luxusní punk. Při tvorbě přitom čerpala hned z několika zdrojů.

    Inspirovat se nechala „ženskou anatomií, královnou Alžbětou I., červenými růžemi i umělkyní Magdalenou Abakanowicz“. Sochy od jmenované tvůrkyně proto doplňovaly samotné prostory přehlídky. Mezi jednotlivé návrhy patřily například dlouhé vrstvené šaty, připomínající okvětní lístky červené růže. Dalším kouskem byly zase krátce střižené šaty tmavé barvy s širokými rameny a odvážnými průstřihy.

    Show Valentino reagovala na vzrůst násilí proti ženám v Itálii. Odhalila krátké sukně i odvážné průřezy

    Přehlídka Valentino nebyla jenom kolekce dechberoucích outfitů, ale také sociální komentář. Návrhář Pierpaolo Piccioli se chtěl totiž ohradit proti debatě, která se objevuje kolem vzrůstajícího násilí na ženách v Itálii. Ta se totiž často otočí proti ženám s tím, že si za případný násilný incident „mohou samy“. Piccioli proto ukázal, že by měly mít ženy svobodu nosit, co chtějí. A to bez ohledu na to, jak krátké lemy takové kousky budou mít.

    Vytvořil proto krátké šaty, na kterých se proplétaly jemné ornamenty holubic, lilií nebo granátových jablek. Mezi další návrhy patřily mini šaty s průřezy, oversized trička nebo svetrové šaty. „To my sami přidáváme k chápání těla klišé sexu a svádění. Ženy musí mít vždy svobodu volby,“ prohlásil dále návrhář. Impozantní show pak v prostorách školy Beaux-Arts doprovodil živý koncert FKA Twigs.

    Zdroje: Fashion Network, WWD, W Magazine, Instagram, YouTube

    Paříž ohromila další vlna přehlídek. Nové kolekce představil Valentino, Balenciaga i Alexander McQueen

    Jak do šatníku zařadit jungle chic? Vítejte na vlně tropického glamouru

    Když se Jennifer Lopez objevila na červeném koberci v ikonických Versace Jungle Dress, módní scéna byla navždy poznamenána. Letní sezóna je ideální příležitostí, jak tyto tropické vzory zařadit do vašeho dovolenkového šatníku. Bohužel jde o poměrně náročnou disciplínu. Pohybujeme se totiž na tenké hranici mezi výraznou elegancí a nevkusem. Jungle chic však noste jen na dovolené, do města se rozhodně nehodí.

    Svůj majetek můžete obohatit o vzácné umění. Staňte se spoluvlastníkem a vydělávejte

    S bohatstvím přichází odpovědnost, a to nejen vůči sobě, ale také vašim investicím. Každá volba, kterou jako majetný jedinec učiníte, nese svou cenu a potenciální odměnu. Díky inovativní investiční platformě máte příležitost vstoupit do světa, který byl kdysi vyhrazený jen pro nejvyšší elitu. Otevřete dveře k unikátním dílům, která finančně posílí vaše portfolio a přinesou přitažlivou radost z krásy.

    Proč nikdo nemluví o designérovi Peteru Do? Zachránce domu Helmut Lang se učil od Phoebe Philo

    Peter Do je v módním průmyslu velmi uznávaným jménem. Vystudoval newyorský Fashion Institute a vyhrál prestižní cenu LVMH Graduate Prize. Navíc vdechl život téměř umírající značce Helmut Lang. Tento talentovaný návrhář zvládá řídit dva módní domy najednou – kromě Helmut Lang je také kreativním ředitelem své stejnojmenné značky.

    Svatební přípravy na příští jaro mohou začít. Výběr šatů usnadní 5 trendů

    Módní trendy prostupují každoročně i do světa svateb. Také proto existuje luxusní týden módy určený svatebním šatům, odehrávající se tradičně v New Yorku. Jelikož letošní přehlídky určené pro příští jaro máme za sebou, mohou se nastávající nevěsty začít chystat. Inspirujte se pěti budoucími trendy.