Více

    RECORDS

    Chanel

    Versace

    Dolce Gabbana

    Loro Piana

    Sledujte nás na Instagramu

    Módní svět v polovině týdne zaujaly především novinky módního domu Jean Paul Gaultier. Rozhodl totiž, že jeho další kolekci vytvoří návrhářka Simone Rocha. Tiffany & Co. zase přivítá nového kreativního ředitele. Organizace Global Fashion Agenda vydává seriál o udržitelné módě a švýcarské hodinky hlásí úspěšný srpen. Milán se pak těší na premiérové prezentace nových návrhářů.

    Značka Tiffany & Co. odhalila nového kreativního ředitele. Stal se jím Hector Muelas

    Oznámení o nové pracovní pozici sdílel Hector Muelas s módním světem na svém účtu LinkedIn. Světoznámá značka Tiffany & Co. si ho totiž vybrala za nového vedoucího kreativního ředitele. „Jsem poctěný, že se mohu stát součástí tohoto ikonického domu, a že tak můžu pokračovat ve vytváření jeho dědictví,“ popsal. Muelas v minulosti pracoval v kreativních pozicích ve firmách jako Rimowa, Apple, Donna Karan nebo Vice Media.

    Jean Paul Gaultier si vybral novou hostující návrhářku. Další kolekci představí Simone Rocha

    Sedmatřicetiletá Simone Rocha se stane šestou hostující návrhářkou, která pro značku Jean Paul Gaultier vytvoří haute couture kolekci. Zařadí se tak ke jménům, jako je Julien Dossena, Haider Ackermann nebo Olivier Rousteing. Její fanoušci se na nové návrhy mohou těšit v lednu příštího roku, kdy je představí na Pařížském týdnu módy. Slavná návrhářka je známá především pro své objemné, ženské a romantické kousky.

    Milánský týden módy přivítá nejen premiérové přehlídky, ale také luxusní prezentace

    Blížící se Milánský týden módy tentokrát uvítá velký počet premiérových přehlídek. Poprvé se módním fanouškům představí například Sabato De Sarno za Gucci, Peter Hawkings u Toma Forda nebo Simone Bellotti z Bally. Kromě toho se ale hlavní město módy těší také na luxusní prezentace. Patří mezi ně noví návrháři v módních společnostech Fiorucci, Fabiana Filippi nebo Jacob Cohën.

    Organizace Global Fashion Agenda vydá nový seriál zaměřený na udržitelnou módu

    Nezisková organizace bojující za více udržitelnou módu Global Fashion Agenda (GFA) představí nový seriál s názvem Fashion Redressed. Za cíl si klade „inspirovat průmysl tak, aby začal konat a proměnil způsob, jakým vytváříme a konzumujeme módu“. Jedenáct dílů zachytí známé firmy, jako je eBay, Elk, Spinnova, Lenzing, FarFetch nebo Colorifix. „Každý z krátkých filmů se soustředí na řešení, která mohou pomoci planetě,“ vysvětlili zástupci GFA.

    Švýcarské hodinky slaví úspěch. V srpnu se opět navýšily jejich exporty

    Zástupci Federace švýcarského hodinářského průmyslu v úterý sdíleli dobré zprávy. Oznámili totiž, že v srpnu narostly exporty hodinek o čtyři procenta, a to na hodnotu ve výši dvou miliard dolarů. Čísla tak poukázala na „změnu směrem k více stabilnímu růstu“. Jedná se tedy o změnu k lepšímu oproti červenci, kdy se vývozu luxusního zboží tolik nedařilo. Dobré výsledky pak „kazily“ pouze statistiky z Číny.

    Zdroje: WWD, Fashion Network, Fashionista, Instagram, YouTube

    Módní novinky v kostce: Jean Paul Gaultier představí kolekci od Simone Rocha a Tiffany & Co. má nového kreativního ředitele

    Jak do šatníku zařadit jungle chic? Vítejte na vlně tropického glamouru

    Když se Jennifer Lopez objevila na červeném koberci v ikonických Versace Jungle Dress, módní scéna byla navždy poznamenána. Letní sezóna je ideální příležitostí, jak tyto tropické vzory zařadit do vašeho dovolenkového šatníku. Bohužel jde o poměrně náročnou disciplínu. Pohybujeme se totiž na tenké hranici mezi výraznou elegancí a nevkusem. Jungle chic však noste jen na dovolené, do města se rozhodně nehodí.

    Svůj majetek můžete obohatit o vzácné umění. Staňte se spoluvlastníkem a vydělávejte

    S bohatstvím přichází odpovědnost, a to nejen vůči sobě, ale také vašim investicím. Každá volba, kterou jako majetný jedinec učiníte, nese svou cenu a potenciální odměnu. Díky inovativní investiční platformě máte příležitost vstoupit do světa, který byl kdysi vyhrazený jen pro nejvyšší elitu. Otevřete dveře k unikátním dílům, která finančně posílí vaše portfolio a přinesou přitažlivou radost z krásy.

    Proč nikdo nemluví o designérovi Peteru Do? Zachránce domu Helmut Lang se učil od Phoebe Philo

    Peter Do je v módním průmyslu velmi uznávaným jménem. Vystudoval newyorský Fashion Institute a vyhrál prestižní cenu LVMH Graduate Prize. Navíc vdechl život téměř umírající značce Helmut Lang. Tento talentovaný návrhář zvládá řídit dva módní domy najednou – kromě Helmut Lang je také kreativním ředitelem své stejnojmenné značky.

    Svatební přípravy na příští jaro mohou začít. Výběr šatů usnadní 5 trendů

    Módní trendy prostupují každoročně i do světa svateb. Také proto existuje luxusní týden módy určený svatebním šatům, odehrávající se tradičně v New Yorku. Jelikož letošní přehlídky určené pro příští jaro máme za sebou, mohou se nastávající nevěsty začít chystat. Inspirujte se pěti budoucími trendy.