Více

    Sledujte nás na Instagramu

    Španělský designér Alejandro Gómez Paloma představil v New Yorku nejen dokonalou kolekci, ale také ukázal, že dekadence v kombinaci s půvabem může slušet i mužskému oblékání. Kolekci oživil peřím, krajkou a průhlednými materiály a neváhal poodhalit intimní partie. Odvážil se experimentovat i s ženskými šaty. Jeho magicky bezpohlavní přístup k mužskému oděvnímu designu respektoval folklórní španělské hodnoty a současně provokativně zkoumal různé aspekty mužnosti.

    Přehlídka španělské značky Palomo způsobila bouři na sociálních sítích. Navzdory výrazným negativním reakcím ze strany konzervativní části populace si zejména Gen-Z tuto kolekci velmi chválí. Na sociálních sítích se často objevují podpůrné komentáře od queer komunity i celebrit. Tato kolekce tedy nejenom představuje dokonale zpracované kousky oděvů, ale také sděluje důležitou zprávu – podporu genderového osvobození. Místem pro tuto velkolepou show se stal prestižní hotel The Plaza, který je známý jako oblíbené místo manželů Fitzgeraldových a také z filmu „Sám doma 2“.

    @nyfw A closer look of the #palomospain ♬ original sound – NYFW: The Shows

    Přivítejte řadu pánských novinek

    Jako nejvíce hot kousky z celé kolekce sám Alejandro označil pánské podprsenky, které zakomponoval do několika modelů. Dále v přehlídce dominovaly například mikro šortky, zakrývající pouze „to nejdůležitější“, kožené i látkové korzety, detailně zdobené punčocháče, kozačky sahající až ke kolenům i výrazně zdobená lemování pomocí peří. Několik modelů oslavovalo i letošní oblibu denimu, kromě celodenimových looků nás zaujal například komplet džínů spojených s atypickou sukní s otrhaným vzhledem.

    Detail dostal jméno Rose

    Růže, růže a zase růže. Ačkoliv jde o nejvíce basic květinu, Alejandro ji do své vize vložil bravurně. Všechny výšivky i ornamenty kopírovaly tuto rostlinu. Návštěvníci dokonce jednu dostali jako malý dárek. Na konec se růže staly i hlavní výzdobou celého spotu. Mix růžových, červených, bílých a žlutých květů lemoval celou runway. Barevným propojením a klasickým vzorem růže tak celá show dostala folklórní nádech.

    Zdroj: Profimedia

    Móda jako stvořená pro rappera Lil Nas X

    Známý americký rapper Lil Nas X je svými feminními outfity proslulý již dávno. Proto mu look od Palomo Spain nesměl chybět a rozhodl se ho vynést na MTV Video Music Awards. Kompletní look přímo z runwaye doplnil kabelkou ve tvaru Bible.

    Zdroj: Reuters

    Zdroj: WWD, Fashion Network, The Impression, TikTok, Instagram

    Peří, krajka i šaty: Pánská kolekce Palomo vyškrtla výraz maskulinita z módního slovníku

    Menstruace jako luxus. Cena ženství je pro miliony žen nedosažitelná

    Žena za svůj život spotřebuje tisíce menstruačních pomůcek, jejichž náklady se po sečtení šplhají do astronomických výšek. Existují dokonce dívky a ženy, které si nákup těchto hygienických nezbytností nemohou dovolit. Je to tak, menstruace může přijít draho a pro některé je přímo luxus.

    Boris Král‘ předvedl kultivovanost starého světa. Noblesní modely umocnil genius loci

    Na multižánrovém festivale UNOS zazářila módní scéna, když Boris Kráľ, ikona československé módní scény, odhalil svou nejnovější kolekci. Jeho ateliérové kreace, inspirované duchem historického Rothschildova zámečku, nesou pečeť elegance a noblesy. To vše se nečekaně odehrálo v industriálním srdci Moravy a Slezska. 

    Módní novinky v kostce: Carolina Herrera si převezme ocenění, Rick Owens se opět spojil s Champion

    Druhý květnový týden přinesl pozitivní zprávy o nových kolekcích, ale také méně radostné výsledky prodeje některých luxusních gigantů. Designér Rick Owens spojil síly se značkou Champion v nové dystopicko-sportovní kolekci. Návrhářce Caroline Herrera bude předána cena Hispanic Heritage Award. Podnikatelka Kim Kardashian nám ani tentokrát nedá vydechnout, její značka SKIMS opět přichází s novými kousky. Módní dům Ferragamo ohlásil za první čtvrtletí pokles tržeb.

    Zjednodušte si letošní cestování. Pohodlí a bezstarostnost zařídí řada chytrých pomocníků

    I když se na cestování každý rok těšíme, může se jednat o poměrně stresující událost. Na letišti hrozí, že budete při zjištění příliš těžkého zavazadla litovat přibalených šatů. Po nastoupení do letadla zase můžete s hrůzou zjistit, že se kvůli přílišnému světlu a hlasitým pasažérům vůbec nevyspíte. Zajistěte si proto letos na dovolené vytoužený klid a využijte některé z řady chytrých produktů.