Více

    Sledujte nás na Instagramu

    Uplynulých 13 let tvorby pod vlastní značkou se návrhář Tom Ford rozhodl shrnout do své poslední ready-to-wear kolekce. Pod názvem Tom Ford Archives proto opět vydá ty nejvíce ikonické kousky. Představil je v impozantním setu videí doplňujících nejnovější kampaň.

    Do svého finálního díla se Tom Ford rozhodl vtisknout také svou režisérskou stránku. Ve spolupráci se Stevenem Kleinem proto vytvořil sérií videí umělecky zachycujících archiv jeho návrhů. Vidět v něm jde řada skleněných a jasně ozářených boxů, ve kterých pózují modelky představující figuríny. Jakmile k nim ale Ford dramaticky vykročí, začnou se pohybovat, jako by je návrhář dirigoval. Oblečené jsou do těch nejznámějších kousků, které Ford za posledních 13 let navrhl.

    Modelky se ale za sklem pomyslných vitrín začnou postupně propadat vlastním emocím. Některé křičí, další pláčou nebo se vztekají. Intenzita jejich prožitků má totiž tak trochu ironicky odrážet pocity z odchodu slavného návrháře. Podzimní ready-to-wear kolekce je totiž poslední, kterou pro vlastní značku kdy vytvoří. Firmu Tom Ford v listopadu loňského roku prodal společnosti Estée Lauder Cos. za 2,8 miliardy dolarů, tedy 59 miliard korun.

    Poslední kolekce Forda tak odráží také jeho typický styl. Založením vlastní společnosti se mu totiž povedlo dostat se do podvědomí slavných osobností, ale i širší skupiny zákazníků. Úspěchu se mu podařilo dosáhnout i přesto, že jeho návrhy už nenesly tak silné kouzlo, jaké se mu podařilo vytvořit už dříve, a to u módních domů jako Gucci nebo Yves Saint Laurent. Už při zveřejnění své prvních dámské kolekce roku 2010 ale dokázal přitáhnout celebrity jako Beyoncé nebo Julianne Moore. Od té doby se stal neodmyslitelnou součástí Hollywoodu.

    Archiv zahrnuje růžový set proslavený Zendayou i bílé šaty s kápí spojené s Gwyneth Paltrow

    V kampani a kolekci nazvané Tom Ford Archives milovníci módy najdou mnohé ikonické kousky. Objeví se v ní například bílé šaty s kápí, které oblékla herečka Gwyneth Paltrow na předávání Oskarů roku 2012. Nechybí ale ani také mini šaty s flitry z roku 2014 známé tím, že je na sobě měla Beyoncé při jednom ze svých světových tour. Pozornosti fanoušků Forda neunikne ani růžový set dlouhé sukně a topu, ve kterém roku 2020 zazářila herečka Zendaya.

    Ikonické jsou ale také průsvitné černé krajové šaty představené roku 2020 modelkou Gigi Hadid. Mezi highlights kolekce patří také různě barevné geometrické maxi šaty s flitry, které oblékla Rihanna pro focení obálky časopisu Vogue roku 2016. Milovníky módy zaujmou ale také jedny z Fordových nejslavnějších návrhů bot. Kolekci pak ve videích předvedly slavné modelky jako Karlie Kloss, Amber Valetta, Karen Elson, Joan Smalls nebo Carolie Trentini. Do obchodů mají návrhy dorazit na podzim letošního roku.

    Zdroj: Fashion Network, WWD, Footwear News, YouTube, Instagram

    Tom Ford zveřejnil své velké finále. Poslední kolekci proměnil v impozantní archiv

    Kdy jste naposledy cíleně nic nedělali? Nizozemská filozofie niksen ukazuje cestu k pomalejšímu životu

    V posledním desetiletí se svět seberozvoje a duševního zdraví inspiruje japonskou filozofií ikigai nebo dánským konceptem radosti z maličkostí, známým jako hygge. Mezi recepty na šťastný život podle různých zemí se přidává i nizozemský niksen, který doslova káže nic nedělat. Ukáže vám, jak v současném hektickém světě zpomalit a nenechat si drahocenný čas proklouznout mezi prsty.

    Módní novinky v kostce: Bella Hadid představila parfém, Pharrell Williams se spojil s Tiffany & Co. a Ralph Lauren uspořádal skromnou přehlídku

    Přelom dubna a května přinesl do světa krásy a módy významné debuty, ale také nostalgické okamžiky. Návrhář Pharrell Williams a Tiffany & Co. oslavují individualitu v nové kolekci Titan. Modelka Bella Hadid odhalila světu luxusní parfémy, které jsou pohlazením pro tělo i duši. Značka Ralph Lauren vsadila pro svou nejnovější přehlídku na jednoduchost v tom nejlepším slova smyslu.

    Snová symbolika střídá bujnou fantazii. Unikněte do snu nestárnoucího surrealismu

    Surrealismus představuje v módě útěk do vesmírně vzdálené dimenze, ve které se setkávají sny, fantazie a svět hlubokých myšlenek. Ovšem od začátku uměleckého směru jsme se značně posunuli. Pomyslná druhá vlna surrealismu vychází ze stejných faktorů, ale je prolnuta realistickým vyobrazením nejrůznějších vzorů. V módě se surrealismus stává synonymem pro populární Schiaparelli a nečekaně ovlivňuje i řadu dalších značek.

    Nákupní seznam na květen: Obdarujte maminky produkty od Belly Hadid nebo parfémem od Pigmentarium

    V kalendáři tentokrát přichází květen, lásky čas, a náš nákupní seznam se opět nebezpečně plní zajímavými novinkami ze světa krásy, módy a designu. Každou maminku potěší ke Dni matek luxusní parfém od české značky Pigmentarium. Poslední jarní měsíc však můžete oslavit například i novými barevnými variantami ikonických kabelek od Miu Miu.