Více

    RECORDS

    Chanel

    Versace

    Dolce Gabbana

    Loro Piana

    Sledujte nás na Instagramu

    S příchodem září již pomalu mizí ležérní sandály a na řadu přicházejí především kotníkové boty a teplejší uzavřená obuv, připravená postarat se o nás během sychravých dnů. Současné trendy nabízejí opravdu bohatý výběr, přičemž mnohé z nich oživují dávné obuvnické hity, avšak zároveň je s lehkostí halí do jemně modernějšího roucha. Přinášíme vám seznam nejžádanější obuvi pro letošní podzim, která si najde čestné místo v každém botníku.

    Vysoké kozačky na podpatku

    Zdá se, že nadčasovost kozaček na vysokém podpatku je skutečně nesmrtelná, neboť se vracejí každý podzim. Pro svou eleganci v kombinaci s kvalitním materiálovým zpracováním jsou ideální volbou pro chladnější dny. Kompromis mezi sukní nebo šaty a nízkými teplotami také není nutný díky jejich výšce po kolena (případně i nad!). Pro tuto sezónu se těší mimořádné oblibě modely s rovným a přiléhavým střihem. Pokud nejste příznivci kůže, Jimmy Choo má krásnou semišovou verzi v odstínu taupe, který je někde na půli cesty mezi bílou a šedou. Oblíbené kožené stálice spolehlivě najdete u Bottega Veneta nebo Alohas.

    Zdroj: Jimmy Choo, Bottega Veneta, Alohas

    Sandálky na podpatku s otevřenou patou

    Lodičky, ale tentokrát s odhalenou patou a páskem, označované také jako slingbacks. Lodičky hravě překonají zub času, je to investice, které budete jen vzácně litovat. Otevřená pata jim dodává trochu více vizuální svůdnosti. Luxusní a zdobené mašlí v sytě purpurovém odstínu najdete u Amina Mauddi. Gucci nabízí experimentální kombinaci s nízkým podpatkem a dalším letošním obrovským trendem, mesh (síťovinovým materiálem). Velmi elegantní a nadčasový bílý model představuje Miu Miu.

    Zdroj: Amina Mauddi, Gucci, Miu Miu

    Kozačky ve stylu „Y2K Slouch“

    Během přehlídek pro nadcházející sezónu se na molech hojně objevovaly kozačky jako vystřižené z počátku milénia. Na první pohled však působily poněkud neforemně a padavě, u Loewe dokonce s jistou dávkou cíleného humoru. Mnohé z nich sahaly až nad kolena. Ty kotníkové nebo v délce do poloviny lýtek však mohou být méně nápadným, nositelnějším oživením botníku pro první podzimní dny. Odvážlivci si možná troufnou na poněkud avantgardně působící od Loewe. Obzvlášť pestrý „slouchy“ výběr má v nabídce značka Paris Texas. Rag & Bone má zase krásný a výrazný model ve fuchsiovém provedení.

    Zdroj: Loewe, Paris Texas, Rag & Bone

    Černé lodičky

    Univerzální černé lodičky nesmí chybět v žádném botníku, proto může být začátek nové sezóny ideální příležitostí k nalezení vysněného páru. Mistrem odvážné francouzské elegance je Saint Laurent. Snad ani nemusíme připomínat, že za ikonickou červenou podrážkou stojí Christian Louboutin. Tato klasika nechybí ani u italského obuvnického giganta Ferragamo.

    Zdroj: Saint Laurent, Christian Louboutin, Ferragamo

    Baleríny

    Balerínky si zajistily svou vedoucí pozici v žebříčku trendů ještě před začátkem letní sezóny a zdá se, že si svůj status quo udrží i během babího léta. Ty designově nejjednodušší prodává The Row. Simon Porte Jacquemus je přetvořil trochu po svém a přidal červenou. Velmi decentní verzi v tělové barvě vhodnou ke všemu najdete u Stuart Weitzman.

    Zdroj: The Row, Jacquemus, Stuart Weitzman

    Nejlepší boty pro letošní podzim. Vykročte do nové sezony se správnou obuví

    Jak do šatníku zařadit jungle chic? Vítejte na vlně tropického glamouru

    Když se Jennifer Lopez objevila na červeném koberci v ikonických Versace Jungle Dress, módní scéna byla navždy poznamenána. Letní sezóna je ideální příležitostí, jak tyto tropické vzory zařadit do vašeho dovolenkového šatníku. Bohužel jde o poměrně náročnou disciplínu. Pohybujeme se totiž na tenké hranici mezi výraznou elegancí a nevkusem. Jungle chic však noste jen na dovolené, do města se rozhodně nehodí.

    Svůj majetek můžete obohatit o vzácné umění. Staňte se spoluvlastníkem a vydělávejte

    S bohatstvím přichází odpovědnost, a to nejen vůči sobě, ale také vašim investicím. Každá volba, kterou jako majetný jedinec učiníte, nese svou cenu a potenciální odměnu. Díky inovativní investiční platformě máte příležitost vstoupit do světa, který byl kdysi vyhrazený jen pro nejvyšší elitu. Otevřete dveře k unikátním dílům, která finančně posílí vaše portfolio a přinesou přitažlivou radost z krásy.

    Proč nikdo nemluví o designérovi Peteru Do? Zachránce domu Helmut Lang se učil od Phoebe Philo

    Peter Do je v módním průmyslu velmi uznávaným jménem. Vystudoval newyorský Fashion Institute a vyhrál prestižní cenu LVMH Graduate Prize. Navíc vdechl život téměř umírající značce Helmut Lang. Tento talentovaný návrhář zvládá řídit dva módní domy najednou – kromě Helmut Lang je také kreativním ředitelem své stejnojmenné značky.

    Svatební přípravy na příští jaro mohou začít. Výběr šatů usnadní 5 trendů

    Módní trendy prostupují každoročně i do světa svateb. Také proto existuje luxusní týden módy určený svatebním šatům, odehrávající se tradičně v New Yorku. Jelikož letošní přehlídky určené pro příští jaro máme za sebou, mohou se nastávající nevěsty začít chystat. Inspirujte se pěti budoucími trendy.