Více

    RECORDS

    Chanel

    Versace

    Dolce Gabbana

    Loro Piana

    Sledujte nás na Instagramu

    Ve své podzimní kampani se italská módní společnost Ferragamo rozhodla ukázat své propojení s Florencií. Zahájila totiž spolupráci s tamní světoznámou galerií umění Uffizi. Zveřejnila proto kampaň kombinující renesanční umění a nejnovější módní kousky.

    Italské město Florencie je neodmyslitelně spjato i s uměním, kterou tato ikonická doba vytvořila. Také proto kdysi přitahovalo návrháře Salvatore Ferragamo, když se v něm ve 20. letech minulého století rozhodl usídlit. Známá luxusní značka se proto ve své podzimní kampani rozhodla vzdát hold renesanci, umění i módě. Zahájila tak spolupráci se světoznámou galerií umění Uffizi ve Florencii.

    Jedná se totiž o jedno z historicky prvních moderních muzeí, které se v 18. století otevřelo také veřejnosti. Do té doby měly totiž přístup k umění pouze ty nejvyšší vrstvy. Společnost Ferragamo se chtěla navrátit k myšlence renesance a vyzdvihnout její kontrast se současnou moderní dobou. Před slavné obrazy z 15. a 16. století proto postavila modelky oblečené do nejnovější kolekce kreativního ředitele Maximiliana Davis.

    Fotografie ke kampani nafotil newyorský fotograf Tyler Mitchell. Do některých ze svých děl dokonce zakomponoval sám sebe. Přál si totiž zachytit atmosféru italské „bottega“, tedy umělecké dílny. Kompozici proto vymyslel tak, aby zahrnovala nejen modelky, cenné obrazy a nejnovější módní kousky, ale také jeho samotného, zabraného do své práce. „Renesance je vrytá do Florencie a Florencie zase do Ferragamo,“ popsala pak kampaň značka.

    Renesance vystihuje nejen Florencii, ale také život samotného Ferragama

    Módní společnost chtěla vyzdvihnutím renesance zároveň odkázat na svůj vlastní příběh. Návrhář Ferragamo totiž pocházel z poměrně chudých poměrů, po cestě do Spojených států amerických a následném návratu do Itálie se ovšem proměnil v ikonu tehdejší doby. „Dávalo nám smysl uchopit kolébku renesance jako náš spirituální domov a vyzdvihnout tak při odhalení kolekce hlubokého uměleckého ducha Florencie,“ vysvětlil kreativní ředitel firmy.

    Součástí týmu na fotkách proto také nejsou pouze modelky, ale i zpěvačka, hudebník nebo kreativní konzultantka. Značka tím chtěla poukázat na propojenost umění v době renesance. Mezi představené umělce renesančních děl patří například Botticelli, Paolo Veronese, Francesco Granacci, Giotto nebo Giorgio Vasari. Značce Ferragamo se tak podařilo nejen originálně zachytit nejnovější podzimní kolekci, ale také trvající dialog mezi minulostí a přítomností.

    Zdroje: WWD, DScene, HypeBeast, Twitter, YouTube

    Značka Ferragamo oslavuje renesanci. V podzimní kampani prolnula umění s nejnovějšími návrhy

    Inspirováno jídlem. Módní svět servíruje plnohodnotné menu designérských kousků

    Jídlo milují všichni a výjimkou nejsou ani kolekce předních světových designérů. Kdybychom se ponořili do historie módy, našli bychom stovky food-inspired kousků. Jsou hravé, vtipné a dodávají outfitu nenucený nádech nedbalosti. Při správném stylingu s takovými kousky zazáříte i při speciálních příležitostech.

    Letní streetwear recykluje retro trendy. Moderní nadhled dodávají objemné střihy

    V oblasti letního streetwearu se letos hranice mezi pohlavími dočista rozmazávají. Oblíbené styling tipy jsou stejné jak pro muže, tak pro ženy. Ať už se jedná o populární kraťasy, vysoké ponožky nebo několikanásobné využití oversized bílé košile. Nově se vrací na scénu příjemná logománie i výrazný grafický potisk. Nejlépe ten, který popíše vaše pocity či osobnost. Zkrátka a dobře, letošní summer street style chic bude velmi hlasitý.

    Jak fungují jílové masky? Pronikněte do tajemství oblíbeného beauty pomocníka

    Jílové masky nejsou v beauty světě žádnou novinkou. Stálicí skin care nadšenců jsou už několik let. Jaký je ale mezi jednotlivými typy rozdíl? Stojí za to si masky kupovat, nebo dává větší smysl si je doma jednoduše vyrobit? A jak přesně působí? Objevte konečně jejich tajemství.

    Menstruace jako luxus. Cena ženství je pro miliony žen nedosažitelná

    Žena za svůj život spotřebuje tisíce menstruačních pomůcek, jejichž náklady se po sečtení šplhají do astronomických výšek. Existují dokonce dívky a ženy, které si nákup těchto hygienických nezbytností nemohou dovolit. Je to tak, menstruace může přijít draho a pro některé je přímo luxus.