Více

    Sledujte nás na Instagramu

    Luxusní móda je nejčastěji spojována se značkami prezentovanými na týdnech módy, díky kterým se stávají veřejně známými. Ale i ve světě špičkového stylu existují skryté drahokamy, které si zakládají na své exkluzivitě. V oblibě je má především „nejvyšší třída“. Pojďte se tedy podívat, do jakých značek se často oblékají celebrity, světoví vůdci nebo i ti, kterým proudí v žilách modrá krev.

    Brunello Cucinelli

    Desítky let poté, co si v roce 1978 půjčil 550 dolarů na uvedení módní řady, proměnil italský návrhář Brunello Cucinelli začínající sen ve stejnojmenné třímiliardové impérium. Vyneslo mu to titul „King of Cashmere“. Nyní obléká horní vrstvy Silicon Valley, jako je třeba spoluzakladatel a bývalý CEO Instagramu Kevin Systrom. Hollywoodskými partony Brunella jsou například Gwyneth Paltrow, Angelina Jolie, Jennifer Lopez nebo Ben Affleck. I když na nich můžeme, zejména kašmírové svetry, často spatřit, značka je přímo nepoužívá pro svou vlastní prezentaci.

    Foto: Brunello Cucinelli

    Stefano Ricci

    Italský brand pánského oblečení Stefano Ricci nabízí škálu oděvů od volnočasových kousků až po večerní obleky. Zakládá si na nejvytříbenějších materiálech, nejčastěji využívá směsi hedvábí. Navzdory velkým jménům jako je Andrea Bocelli nebo v minulosti Nelson Mandela, která značku nosí, upřednostňuje propagaci kultivací vztahů se staršími klienty, mezi které patří řada miliardářů.

    Foto: Stefano Ricci

    Loro Piana

    Italská značka Loro Piana, založená v roce 1924, je známá díky exkluzivnímu kašmíru a oblíbené obuvi s bílou podrážkou. Je synonymem pro klidnou a elegantní módu. Oblečení je vyrobeno z Gift of Kings, extra měkkého, prodyšného a nemačkavého vlněného vlákna. Společnost ji popisuje jako jednu z nejstarších, nejvíce ceněných a exkluzivních vln na světě, která je se svými dvanácti mikrony ještě jemnější než dětský kašmír. Nejnovější kolekci navíc chrání Blockchain. Každá ze speciálních položek je tedy očíslována jedinečným digitálním ID a na štítku nese QR kód, který umožňuje její ověření a dohledání. Naskenování kódu potvrdí pravost a umožní kupujícímu získat více informací o cestě položky z farmy až do obchodu.

    V roce 2005 Loro Piana poprvé uvedla na trh boty s bílou podrážkou, které byly určeny primárně na plachetnici. Obliba tohoto stylu spoléhajícího na pohodlí a lehkost z nich udělala každodenní městskou obuv. Na základě vysoké poptávky značka nedávno v Itálii otevřela novou továrnu obuvi, která se primárně věnuje výrobě oblíbených bot White Sole.

    Foto: Loro Piana

    Společnost v roce 2013 získal LVMH Moët Hennessy Louis Vuitton, stále se ale drží svého přísloví o „neobyčejných látkách a nenápadné eleganci“. Nosí ji například Bill Clinton, David Beckham nebo Gigi Hadid.

    Brioni

    Pánské oblečení Brioni, preferované Barackem Obama, Tomem Cruise a několik dílů také Jamesem Bonde, vyrábí oblečení od roku 1945. V současnosti je velmi vyhledávané pro svou precizní ruční výrobu obleků, která vyžaduje 220 kroků zpracování. Značku v roce 2011 koupila společnost Kering, její způsoby výroby ale zůstávají do značné míry stále stejné.

    Pro jaro/léto 2023 Brioni výjimečně představilo speciální dámskou kolekci La Donna. Je navržena ve stejné podstatě jako pánské oblečení, ale střižena pro ženskou postavu.

    Zdroj: Brunello Cucinelli, Stefano Ricci, Loro Piana, Brioni, WWD, SCMP, Footwear News

    Luxusní módní značky, na které si potrpí nejbohatší lidé

    Přivítejte letos slunečné dny s předstihem. Ponořte se do světa samoopalování

    Čím dál vyšší teploty nám neúprosně připomínají, že léto se blíží. Spolu s nimi přichází i první přípravy na vytoužené dovolené. Mezi ně patří mimo jiné také pravidelná samoopalovací rutina. Zaručí totiž, že nebudete na pláži mezi ostatními příliš zářit. Pokud jste ji ještě nikdy nevyzkoušeli, pak nastává ten správný čas začít.

    Kdy jste naposledy cíleně nic nedělali? Nizozemská filozofie niksen ukazuje cestu k pomalejšímu životu

    V posledním desetiletí se svět seberozvoje a duševního zdraví inspiruje japonskou filozofií ikigai nebo dánským konceptem radosti z maličkostí, známým jako hygge. Mezi recepty na šťastný život podle různých zemí se přidává i nizozemský niksen, který doslova káže nic nedělat. Ukáže vám, jak v současném hektickém světě zpomalit a nenechat si drahocenný čas proklouznout mezi prsty.

    Módní novinky v kostce: Bella Hadid představila parfém, Pharrell Williams se spojil s Tiffany & Co. a Ralph Lauren uspořádal skromnou přehlídku

    Přelom dubna a května přinesl do světa krásy a módy významné debuty, ale také nostalgické okamžiky. Návrhář Pharrell Williams a Tiffany & Co. oslavují individualitu v nové kolekci Titan. Modelka Bella Hadid odhalila světu luxusní parfémy, které jsou pohlazením pro tělo i duši. Značka Ralph Lauren vsadila pro svou nejnovější přehlídku na jednoduchost v tom nejlepším slova smyslu.

    Snová symbolika střídá bujnou fantazii. Unikněte do snu nestárnoucího surrealismu

    Surrealismus představuje v módě útěk do vesmírně vzdálené dimenze, ve které se setkávají sny, fantazie a svět hlubokých myšlenek. Ovšem od začátku uměleckého směru jsme se značně posunuli. Pomyslná druhá vlna surrealismu vychází ze stejných faktorů, ale je prolnuta realistickým vyobrazením nejrůznějších vzorů. V módě se surrealismus stává synonymem pro populární Schiaparelli a nečekaně ovlivňuje i řadu dalších značek.