Více
    Redakce

    ― Reklama ―

    ― Reklama ―

    ― Reklama ―

    Luxusní letecké společnosti se čím dál častěji zaměřují na prožitek, jaký si jejich zákazníci z letů s nimi odnesou. Nepopsatelnou hmotu a ovoce zabalené v igelitu proto vyměnily za pokrmy připravené šéfkuchaři oceněnými hvězdou Michelin. Odráží navíc lokální a regionální tradice domácích i cílových destinací.

    VistaJet využívá na 7 tisíc dodavatelů z celého světa

    Plátky divokého lososa ve whisky z Isle of Skye podávané s německou pěnou z modrého sýra Cambozola, francouzský jehněčí guláš nebo mořský okoun z Chile. I takové luxusní pokrmy si můžete vychutnat, pokud se rozhodnete využít služeb letecké společnosti VistaJet. Soukromá firma má navíc partnery s více než stovkou soukromých šéfkuchařů nebo michelinských restaurací. Využívá navíc na 7 tisíc světových dodavatelů.

    Každé tři měsíce ochutnáte jinou regionální kuchyni. Stačí letět se Swiss Air

    Letecká společnost Swiss Air se na luxusní jídelníček zaměřuje už po dvě dekády. Patří proto mezi první firmy, které napadlo z jídla v letadle vytvořit unikátní zážitek. Každé tři měsíce proto vytváří nové menu. Pokaždé se ovšem zaměří na jinou kuchyni z 26 švýcarských kantonů. Například při představení Bernu mohou pasažéři ochutnat gazpacho z řepy a jahod. Na menu pak spolupracují šéfkuchaři jako Laurent Eperon nebo Maximillian Muller.

    Čerstvou chuť lokálních kuchyní nabízí Emirates i Turkish Airlines

    Například letecká společnost Emirates ale mění své menu každý měsíc. Podává totiž jak pokrmy z cílové destinace, tak té původní. Její nabídku vystihuje nejen kulinářský tým pracovníků z 60 různých států, ale také excelentní veganská nabídka. Firma Turkish Airlines zase nabízí to nejčerstvější z vlastní kuchyně. Cestující tak mohou ochutnat černý čaj z Rize, med z východní provincie Erzincan nebo delikatesu připomínající smetanu s názvem kajmak.

    Učiňte svou cestu oblaky přímo nebeskou. Doplňte ji o luxusní francouzské pokrmy

    Pozadu pak v nejnovějším trendu nezůstala ani společnost Air France. Jednoduše se totiž rozhodla své nejvyhlášenější restaurace přesunout „do oblak“. Spolupracuje proto například s šéfkuchařem Michel Roth, který připravuje sezónní a lokální pokrmy s vajíčky, mléčnými výrobky a masem pouze z Francie. S luxusní linkou pak pracuje také šéfkuchař Arnaud Lallement, který získal tři hvězdy ocenění Michelin.

    Lokální kantonskou kuchyní se chtěla cestujícím pochlubit i společnost Cathay Pacific

    Hong Kong je proslavený mixem svého jídelníčku, ve kterém míchá britské, kantonské i jihovýchodní asijské pokrmy. Společnost Cathay Pacific se proto rozhodla tamní vyhlášené speciality nabídnout i svým pasažérům. Jídlo pro ně přichystá michelinská restaurace Dudell’s. K podobným krokům se pak kromě výše jmenovaných odhodlaly také firmy jako NetJets, Flexjet nebo Virgin Atlantic.

    Zdroje: Robb Report, Simple Flying, Condé Nast Traveller, Instagram, YouTube

    Autor článku:
    Kateřina Hlaváčková
    Kateřina Hlaváčkováhttps://fashionup.cz/author/katerina-hlavackova/
    Kateřina je šéfredaktorkou a editorkou FashionUP. Své články věnuje aktuálním zprávám, ale i bizarním TikTok trendům, které s nadhledem hodnotí. Baví ji analýza kostýmů populárních filmů nebo debaty nad tím, do čela jakého módního domu zamíří ikoničtí návrháři tentokrát. Do světa médií vkročila v 16 letech, kdy psala pro studentský magazín. Od té doby zkusila vše od psaní módních komentářů přes práci v newsroomu po překlad lidskoprávních reportů.

    ― Reklama ―

    I jídlo v letadle může být luxus. Objevte nejvyhlášenější pokrmy leteckých společností

    Luxusní letecké společnosti se čím dál častěji zaměřují na prožitek, jaký si jejich zákazníci z letů s nimi odnesou. Nepopsatelnou hmotu a ovoce zabalené v igelitu proto vyměnily za pokrmy připravené šéfkuchaři oceněnými hvězdou Michelin. Odráží navíc lokální a regionální tradice domácích i cílových destinací.

    VistaJet využívá na 7 tisíc dodavatelů z celého světa

    Plátky divokého lososa ve whisky z Isle of Skye podávané s německou pěnou z modrého sýra Cambozola, francouzský jehněčí guláš nebo mořský okoun z Chile. I takové luxusní pokrmy si můžete vychutnat, pokud se rozhodnete využít služeb letecké společnosti VistaJet. Soukromá firma má navíc partnery s více než stovkou soukromých šéfkuchařů nebo michelinských restaurací. Využívá navíc na 7 tisíc světových dodavatelů.

    Každé tři měsíce ochutnáte jinou regionální kuchyni. Stačí letět se Swiss Air

    Letecká společnost Swiss Air se na luxusní jídelníček zaměřuje už po dvě dekády. Patří proto mezi první firmy, které napadlo z jídla v letadle vytvořit unikátní zážitek. Každé tři měsíce proto vytváří nové menu. Pokaždé se ovšem zaměří na jinou kuchyni z 26 švýcarských kantonů. Například při představení Bernu mohou pasažéři ochutnat gazpacho z řepy a jahod. Na menu pak spolupracují šéfkuchaři jako Laurent Eperon nebo Maximillian Muller.

    Čerstvou chuť lokálních kuchyní nabízí Emirates i Turkish Airlines

    Například letecká společnost Emirates ale mění své menu každý měsíc. Podává totiž jak pokrmy z cílové destinace, tak té původní. Její nabídku vystihuje nejen kulinářský tým pracovníků z 60 různých států, ale také excelentní veganská nabídka. Firma Turkish Airlines zase nabízí to nejčerstvější z vlastní kuchyně. Cestující tak mohou ochutnat černý čaj z Rize, med z východní provincie Erzincan nebo delikatesu připomínající smetanu s názvem kajmak.

    Učiňte svou cestu oblaky přímo nebeskou. Doplňte ji o luxusní francouzské pokrmy

    Pozadu pak v nejnovějším trendu nezůstala ani společnost Air France. Jednoduše se totiž rozhodla své nejvyhlášenější restaurace přesunout „do oblak“. Spolupracuje proto například s šéfkuchařem Michel Roth, který připravuje sezónní a lokální pokrmy s vajíčky, mléčnými výrobky a masem pouze z Francie. S luxusní linkou pak pracuje také šéfkuchař Arnaud Lallement, který získal tři hvězdy ocenění Michelin.

    Lokální kantonskou kuchyní se chtěla cestujícím pochlubit i společnost Cathay Pacific

    Hong Kong je proslavený mixem svého jídelníčku, ve kterém míchá britské, kantonské i jihovýchodní asijské pokrmy. Společnost Cathay Pacific se proto rozhodla tamní vyhlášené speciality nabídnout i svým pasažérům. Jídlo pro ně přichystá michelinská restaurace Dudell’s. K podobným krokům se pak kromě výše jmenovaných odhodlaly také firmy jako NetJets, Flexjet nebo Virgin Atlantic.

    Zdroje: Robb Report, Simple Flying, Condé Nast Traveller, Instagram, YouTube

    ― Reklama ―

    Barvy hrají bez pravidel. Příští sezóna startuje novou éru vizuální identity

    Barvy se na kolekcích pro sezónu SS26 vrací v plné síle, rozbíjejí monotónnost a formulují nový vizuální jazyk doslova bez pravidel. Na přehlídkových molech se mísí citrusové tóny s pastelovými akcenty a syté odstíny fialové či chartreuse a jejich vrstvení překračuje očekávání. Jejich comeback není o návratu ke klasickému tónu, ale ochotě experimentovat. Barevná odvaha se stala nedílnou součástí nového estetického narativu.

    JW Anderson má novou múzu. V nové kampani září John Malkovich

    Módní kampaň získala neobvyklou tvář. Legendární herec John Malkovich se stal novou múzou značky JW Anderson. Propaguje její resort a jarní kolekci pro rok 2026, ale především kabelku Loafer Bag. Společnost tím rozšiřuje svou novou image, kterou odhalila poté, co její zakladatel Jonathan Anderson přijal nabídku šéfovat dámské i pánské divizi Dior.

    TikTok Highlights: Úspěšný den pomůže odstartovat trendy rutina 3×3 by 12

    Sociální sítě milují zjednodušování. Příkladem je trendy lifestyle rutina s názvem 3x3 by 12. V jejím srdci leží tři jednoduché cíle, které je nutné dokončit ještě před polednem. Radí totiž ujít alespoň tři tisíce kroků, vypít třetinu vody z denního cíle a sníst 30 gramů proteinu. Autorka metody slibuje, že podobným startem dne dosáhnete zdravějšího a šťastnějšího já.

    Chanel chrání červené korály. Značka prodloužila partnerský výzkum v Monaku

    Klenot oceánů. I tak je známý červený korál ze Středomoří, Corallium rubrum. Klimatická změna, znečištění a nadměrný rybolov však podkopávají jeho krásu, ale i důležitou roli v podmořském ekosystému. O jeho bližší poznání, slibující nové možnosti jeho ochrany, usiluje také módní dům Chanel. Obnovil totiž jeho partnerský výzkum s Monaco Scientific Center.

    TikTok Highlights: Káva získala novou podobu, nese název proffee

    Uživatelé sociální sítě TikTok nikdy nepohrdnou žádným lifestyle nebo wellness trikem. Není proto divu, že si zamilovali proffee, tedy kávu doplněnou o protein nebo kolagen. Slibují si od ní benefity v podobě žádaného přísunu energie, ale také regeneraci svalů či dokonce úbytek váhy. Je ovšem trendy nápoj tak výhodný, jak se na obrazovkách telefonů tváří?

    Luxury Insights: Nejdražší lyžařská střediska lákají na zimní pohádku

    Zima má dozajista své kouzlo, v těch nejluxusnějších koutech světa ovšem září magií. Prémiová lyžařská střediska sahají daleko za hranice sjezdovek. Návštěvníkům nabízí pohled na nejnovější módní kolekce na svah, nezapomenutelné zážitky a eleganci na úrovni. Zimní dovolená zde nabírá na obrátkách, bez ohledu na to, kde přesně se nacházíte.

    Designblok myslí i na módu. V soutěži Diploma Selection zazářily mladé talenty

    Předposlední den mezinárodního festivalu designu a módy se opět nesl ve znamení nové generace tvůrců. Začínající návrháři a absolventi z celé Evropy měli možnost představit své diplomové práce v rámci prestižní soutěže Designblok Diploma Selection, která se tentokrát konala v prostorách Nové Spirály. Po nabitém dni plném módních shows odborná porota vybrala jako vítězku designérku Andreu Rehbein, přičemž druhé a třetí místo obsadili návrháři Šimon Žák a Kári Þór Barry.

    Dvě ikony, dva střihy. Kim Kardashian a Pamela Anderson šokovaly Paříž

    Paříž opět ukázala, že účes může nést stejně silné sdělení jako couture šaty. Nejvýrazněji se do podvědomí uplynulého týdne módy zapsaly dvě ženy, které redefinují pojem "ikonická proměna". Kim Kardashian a Pamela Anderson. Každá z nich uchopila krátké vlasy jako nástroj vyjádření nové éry krásy a osobní síly. Jejich účesy se staly vizuálními odrazy ženské autonomie, estetické preciznosti i smyslu pro okamžik. Paříž tak zrodila dva účesy, jež určitě vstoupí do kadeřnických salonů.

    Véronique Nichanian končí. Po 37 letech opouští pánskou divizi Hermès

    Legendární módní stálice končí. Návrhářka Véronique Nichanian odchází po 37 letech ze své pozice kreativní ředitelky pánské sekce módního domu Hermès. Rozhodnutí prozradila ve čtvrtek ve svém rozhovoru pro francouzský deník Le Figaro. Vedení jedné z nejsilnějších značek na současném luxusním trhu však prozatím jejího nástupce nebo nástupkyni neoznámilo.

    Síla nové éry Chanel spočívá v detailu. Matthieu Blazy nabídl perfektní kreace

    Jarní kolekce Chanel si žádá pohled zblízka. Matthieu Blazy ve své debutové jarní a letní řadě proměnil každý detail v kompas staronové estetiky. V každém stehu, ve struktuře tvídu i v nečekaných tvarech kabelek se zrcadlí jeho přesnost a cit pro tradici. Pařížský Grand Palais se stal laboratoří řemesla, kde luxus získává hmatatelnou podobu v tradičním pojetí krásy. Chanel pod jeho vedením vypráví příběh skrze nuance, formující celou galaxii stylů.

    Z blondýny brunetou kvůli počasí? Nový TikTok trend vybízí k radikální změně

    Snad s každým novým ročním obdobím zaplaví sociální síť TikTok nová vlna beauty proměn. Aktuálně jí dominuje trend s názvem "go darker for autumn", kvůli kterému se blondýnky vzdávají svých plavých tónů ve prospěch těch bohatě kaštanových nebo čokoládových. Není už ale trochu bláznovství měnit dlouho zavedený styl jen kvůli pár spadlým listům?

    Ikonický náramek Love slaví comeback. Cartier ho v nové verzi navrací po 58 letech

    Dlouhých 58 let po svém vzniku se ikonický náramek Love od Cartier proměňuje v novou formu. Pružnou, plynulou, dokonale soudržnou se zápěstím. Nový model Love Unlimited přináší pohyb tam, kde kdysi vládla přesnost a nedynamická strohost. V každém detailu zůstává duch Alda Cipullo, konstruktéra emocí, který kdysi zlatem vyjádřil trvalost citu. Šperkařský dům Cartier nyní přepisuje jeho myšlenku do nové éry.

    Andílci opět na scéně. Značka Victoria’s Secret odhalila letošní show

    Velkolepá tradiční show z dílny Victoria's Secret na sebe opět strhla pozornost. Značka se na scénu vrátila po roce a představila teprve druhou přehlídku od své dlouhodobé pauzy, následující po lavině silné kritiky. Její nová image má zahrnovat o něco více různorodý a inkluzivní přístup. Zdá se, že společnosti se comeback daří, sklidila totiž značný úspěch.

    Trápí vás vrásky ve dvaceti? Řešení vyžaduje pozornost a disciplínu

    První vrásky, jež se do vaší pleti vkradou již ve dvaceti umí překvapit. Pleť, která se ještě nedávno probouzela s ranním jasem, reaguje na životní rytmus, stres i slunce. Každý pohled do zrcadla připomíná, že i mladá kůže má svůj vlastní kalendář. Signály, jež vysílá, bývají jemné, ale přesto přesné. Právě v nich se ukrývá návod, jak s pletí vědomě pracovat již nyní.

    Fendi má nové vedení. Do čela značky nastoupí Maria Grazia Chiuri

    Bývalá kreativní ředitelka Dior, Maria Grazia Chiuri, se vrací ke svým kořenům. Nastoupí totiž do čela Fendi, tedy značky, u které před téměř 36 lety odstartovala svou kariéru. Tentokrát se ovšem chopí vedení dámských, pánských, ale také haute couture kolekcí. Nahradí Silvii Venturini Fendi, jež svou finální kolekci odhalila na nedávném Milánském týdnu módy.

    Pivo jako stylová inspirace. House of Guinness zkoumá odstíny černé a nenudí

    První sérii fanoušci zhltli jako dobře natočeného Guinnesse a už volají po druhé rundě. Na úspěchu seriálu House of Guinness z produkce Netflix se do velké míry podílí atraktivní vizuál. Tvůrci se nenechali chytit do historické pasti a na 19. století se cíleně dívají dnešníma očima. Propojení minulosti a současnosti v jejich podání funguje skvěle.

    ― Reklama ―

    ― Reklama ―