Více

    Sledujte nás na Instagramu

    Rakouská společnost Swarovski loni prolomila tři předchozí roky plné ztrát. Minulý rok totiž podle svých výsledků zvedla prodeje o 10 procent. Dosáhla tak nejsilnějšího růstu za posledních sedm let. Úspěchu napomohl jak nový přístup k prodejní strategii, tak změna ředitele.

    Minulý rok se rakouská značka šperků Swarovski rozhodla poprvé předat řízení firmy do rukou externího ředitele. Po dobu 128 let byla totiž společnost vedená rodinou, která ji rovněž vlastní. Odvážný krok posadit v červenci loňského roku do čela firmy Alexis Nasard se ovšem vyplatil. Firma totiž prohlásila rok 2022 nejúspěšnější za uplynulých sedm let. Podařilo se jí zvednout prodeje o 10 procent, a to na 1,83 miliardy eur, tedy 41 miliard korun.

    K úspěchu přispěla také pozměněná strategie a ušetření na provozních nákladech. „Povzbudivé výsledky potvrdily, že směr naší strategie je správný, a že naše ikonická značka i produkty mají výjimečný potenciál,“ okomentoval loňská data šéf společnosti Alexis Nasard. Podnikatel pak v minulosti pracoval ve firmách Procter & Gamble, Heineken nebo Baťa. U Swarovski se mu podařilo přinést pozitivní výsledky po třech letech ztrát.

    Společnost navíc zaznamenala růst prodeje ve všech svých odvětvích. Nejúspěšnější však byla kategorie šperků, která vzrostla o 15 procent. Růst zaznamenal také online prodej, navýšil se totiž o 5 procent. Tvoří přitom asi 20 procent maloobchodního prodeje. „Nastavili jsme si dobrý start na všech trzích, včetně Číny. V roce 2023 se hodláme soustředit na naši novou LUXignite strategii a byznys plán zaměřený na inovaci produktů,“ popsal pak další kroky firmy Nasard.

    Zaujmout se Swarovski snaží i za pomocí nových talentů módního světa

    Zmíněná LUXignite strategie pak zahrnuje například kolekci diamantů vytvářených ve speciálních laboratořích Swarovski. Její součástí jsou také vybrané nákupní zážitky nabízené skrze speciální kampaně a spolupráce. Minulý rok tak zákazníky uchvátila například kolekce představená modelkou Bellou Hadid, vytvořená kreativní ředitelkou Giovannou Engelbert. Mezi další úspěšné kolaborace pak patří ty s automobilkou BMW nebo luxusní značkou Aquazzura.

    Letos se pak Swarovski hodlá zaměřit také na svůj projet Creator Lab. Skrze něj se snaží podpořit nové módní talenty. Představí například značku Liberal Youth Ministry, která pro společnost navrhla set trička, sukně a svetru. Propojila tak luxus spojený s diamanty Swarovski i street style typický pro ni samotnou. Mezi další mladé talenty patří Weinsanto nebo Phileo. Pro rakouskou firmu vytvořily originální kabelku a boty na platformě.

    Zdroj: Fashion Network, WWD, VMagazine, YouTube, Instagram

    Značka Swarovski loni posílila nejvíce za posledních sedm let. Zabrala nová strategie i ředitel

    Znáte nejavantgardnější módní dům všech dob? Představuje šaty vzhůru nohama i oblečené mimo tělo

    Kdyby slovní hádanka hledala synonyma pro avantgardu a překvapení, klíčem by byl módní dům Viktor&Rolf. Objemné šaty s nápisy "Nefotit prosím!" nebo "Nejsem stydlivá, prostě se mi nelíbíš!" se po uvedení v roce 2019 ihned staly virálními. Sociální sítě oblétly během několika okamžiků a dodnes je jejich uživatelé používají jako vtipné gify či takzvané memes. Znáte ale ty nejzásadnější momenty této geniální umělecké značky?

    Přivítejte letos slunečné dny s předstihem. Ponořte se do světa samoopalování

    Čím dál vyšší teploty nám neúprosně připomínají, že léto se blíží. Spolu s nimi přichází i první přípravy na vytoužené dovolené. Mezi ně patří mimo jiné také pravidelná samoopalovací rutina. Zaručí totiž, že nebudete na pláži mezi ostatními příliš zářit. Pokud jste ji ještě nikdy nevyzkoušeli, pak nastává ten správný čas začít.

    Kdy jste naposledy cíleně nic nedělali? Nizozemská filozofie niksen ukazuje cestu k pomalejšímu životu

    V posledním desetiletí se svět seberozvoje a duševního zdraví inspiruje japonskou filozofií ikigai nebo dánským konceptem radosti z maličkostí, známým jako hygge. Mezi recepty na šťastný život podle různých zemí se přidává i nizozemský niksen, který doslova káže nic nedělat. Ukáže vám, jak v současném hektickém světě zpomalit a nenechat si drahocenný čas proklouznout mezi prsty.

    Módní novinky v kostce: Bella Hadid představila parfém, Pharrell Williams se spojil s Tiffany & Co. a Ralph Lauren uspořádal skromnou přehlídku

    Přelom dubna a května přinesl do světa krásy a módy významné debuty, ale také nostalgické okamžiky. Návrhář Pharrell Williams a Tiffany & Co. oslavují individualitu v nové kolekci Titan. Modelka Bella Hadid odhalila světu luxusní parfémy, které jsou pohlazením pro tělo i duši. Značka Ralph Lauren vsadila pro svou nejnovější přehlídku na jednoduchost v tom nejlepším slova smyslu.