Více

    Sledujte nás na Instagramu

    Zpěvačka Beyoncé si při svém vystoupení v Dubaji oblékla šaty, které symbolizovaly mnohem víc než jen precizní práci a luxus. Uprostřed trvající války je totiž ušil ukrajinský návrhář Frolov. Znázorňují proto podle něj odolnost a vytrvalost Ukrajiny.

    Při finále svého koncertu v luxusním dubajském rezortu Atlantis The Royal oslnila zpěvačka Beyoncé své fanoušky dech beroucím outfitem. Oblékla se totiž do růžových minišatů sladěných s legínami stejné barvy. Průhledný materiál byl doplněný o stovky drobných krystalů vytvářejících impozantní detaily a rámování výstřihu. Vzdala tak hold nejen precizní návrhářské práci, ale také Ukrajině.

    Šaty totiž pro světoznámou zpěvačku vytvořil ukrajinský návrhář Ivan Frolov. Svůj návrh ušil v Kyjevě, a to navzdory trvající válce. Potýkat se tak musel například s výpadky elektřiny. Poměrně složité bylo ale také dostat hotový outfit přes hranice. „Jsem opravdu šťastný, že v Ukrajině i nadále tvoříme. Pro naši ekonomiku je důležité, abychom zachránili pracovní místa,“ okomentoval svůj výkon Frolov.

    Návrhář rovněž doplnil, že hotové šaty považuje za znamení odolnosti a vytrvalosti ukrajinského národa. V minulosti navrhoval Frolov kostýmy také pro zpěvačky, jako je Gwen Stefani nebo Dua Lipa. Kromě toho oblékal také první dámu Ukrajiny Olena Zelenska. Svoji značku nesoucí jeho jméno založil roku 2014. Nejen svoji zemi tak od té doby oslňuje návrhy pohybujícími se na hraně výraznosti a provokace.

    Do šatů nechal Frolov ručně všít krystaly i jemné zlato

    Ukrajinský návrhář totiž častou používá výrazné ozdoby a také korzetový střih. Šaty ušité pro Beyoncé zvané Firework vytvořili pracovníci značky Frolov za pomocí speciální techniky haute couture. Ručně do nich totiž všili krystaly a do korzetu zapracovali jemné zlato. Zpěvačka pak zářivě růžový outfit doplnila šperky od společnosti Lorraine Schwartz v hodnotě 7,5 milionu dolarů.

    Svoji práci Frolov představí na Londýnském týdnu módy v úterý. Jeho organizátoři totiž část programu solidárně přenechali právě ukrajinským návrhářům. Kromě Frolov se mohou návštěvníci těšit na značky Ksenia Schnaider a Paskal. „I v těch nejtemnějších časech každý z nás věří v jasnou budoucnost. Proto ukrajinští návrháři tvoří navzdory ostřelování a výpadkům elektřiny,“ popsala zakladatelka Ukrajinského týdnu módy Iryna Danylevska.

    Zdroj: WWD, People, Odessa Journal, Instagram

    Ukrajinský návrhář Frolov tvoří navzdory válce. Ušil šaty i Beyoncé

    Znáte nejavantgardnější módní dům všech dob? Představuje šaty vzhůru nohama i oblečené mimo tělo

    Kdyby slovní hádanka hledala synonyma pro avantgardu a překvapení, klíčem by byl módní dům Viktor&Rolf. Objemné šaty s nápisy "Nefotit prosím!" nebo "Nejsem stydlivá, prostě se mi nelíbíš!" se po uvedení v roce 2019 ihned staly virálními. Sociální sítě oblétly během několika okamžiků a dodnes je jejich uživatelé používají jako vtipné gify či takzvané memes. Znáte ale ty nejzásadnější momenty této geniální umělecké značky?

    Přivítejte letos slunečné dny s předstihem. Ponořte se do světa samoopalování

    Čím dál vyšší teploty nám neúprosně připomínají, že léto se blíží. Spolu s nimi přichází i první přípravy na vytoužené dovolené. Mezi ně patří mimo jiné také pravidelná samoopalovací rutina. Zaručí totiž, že nebudete na pláži mezi ostatními příliš zářit. Pokud jste ji ještě nikdy nevyzkoušeli, pak nastává ten správný čas začít.

    Kdy jste naposledy cíleně nic nedělali? Nizozemská filozofie niksen ukazuje cestu k pomalejšímu životu

    V posledním desetiletí se svět seberozvoje a duševního zdraví inspiruje japonskou filozofií ikigai nebo dánským konceptem radosti z maličkostí, známým jako hygge. Mezi recepty na šťastný život podle různých zemí se přidává i nizozemský niksen, který doslova káže nic nedělat. Ukáže vám, jak v současném hektickém světě zpomalit a nenechat si drahocenný čas proklouznout mezi prsty.

    Módní novinky v kostce: Bella Hadid představila parfém, Pharrell Williams se spojil s Tiffany & Co. a Ralph Lauren uspořádal skromnou přehlídku

    Přelom dubna a května přinesl do světa krásy a módy významné debuty, ale také nostalgické okamžiky. Návrhář Pharrell Williams a Tiffany & Co. oslavují individualitu v nové kolekci Titan. Modelka Bella Hadid odhalila světu luxusní parfémy, které jsou pohlazením pro tělo i duši. Značka Ralph Lauren vsadila pro svou nejnovější přehlídku na jednoduchost v tom nejlepším slova smyslu.