Více

    Sledujte nás na Instagramu

    Módní značka Louis Vuitton má nového kreativního ředitele pánské módy. Zpěvák Pharrell Williams naváže na odkaz jeho předchůdce Virgila Abloh. Prolne proto svět luxusu s uvolněnějším „streetwear“. Zároveň do světa módy přinese inspiraci z hudebního i filmového průmyslu.

    Ředitel společnosti Louis Vuitton Pietro Beccari vybral nového kreativního ředitele pánské módy tak, aby ladil s vizí samotné značky. Nástupce přitom hledal od úmrtí návrháře Virgila Abloh v listopadu roku 2021. „Jeho kreativní vize sahající za hranice módy rozhodně posune Louis Vuitton k nové a velice vzrušující kapitole,“ vyjádřil se Beccari ke svému rozhodnutí jmenovat na volnou pozici hudebníka a návrháře Pharrell Williams.

    Jako nástupce Abloh se hodí mimo jiné proto, že má podobný styl a vizi jako on. Bývalý kreativní ředitel byl totiž známý tím, že svou roli posunul na novou úroveň. Sám sebe totiž viděl spíše jako kurátora značky, a ne „pouhého“ návrháře. Stejně jako samotná módní společnost se i on snažil rozšířit své působení. Louis Vuitton totiž dlouhodobě usiluje o to, dostat se do centra dění současné kulturní scény.

    Značka proto často své návrhy propojuje s hudebním průmyslem nebo sportem a herním sektorem. Rovněž Williams představuje ikonu, která spojuje několik různých odvětví. Hudebník se 13 cenami Grammy se totiž angažuje také ve filmu a televizi, neziskových organizacích nebo módním světě. Předpokládá se proto, že ve své nové roli nejspíše na Abloh v nějaké formě naváže. Přinese bez pochyby ale i vlastní originalitu.

    Williams s Louis Vuitton spolupracoval už dříve, vytvořil kolekci slunečních brýlí i šperků

    Stejně jako jeho předchůdce, i Williams totiž nejspíše propojí svět luxusu a „streetwear“. Má také blízko k hip-hop a „hype“ kultuře a je fanouškem jasných barev, výrazných šperků a gender-fluidního přístupu. Takový postoj tak umožní společnosti Louis Vuitton cílit i na mladší generace. Williams a Abloh byli navíc přátelé a zesnulý návrhář roku 2020 v rozhovoru pro The New York Times uvedl, že se Williamsem začátkem tohoto století inspiroval.

    Známý zpěvák se proto zdá jako ideální volba. Ředitel Louis Vuitton se měl s Williamsem na spolupráci začít domlouvat loni v listopadu. Hudebník navíc se značkou spolupracoval už dříve. V roce 2004 se například podílel na tvorbě slunečních brýlích, v roce 2008 zase na kolekci šperků. Sám pak vlastní módní společnosti Ice Cream a Billionaire Boys Club. Williams svoji práci pro Louis Vuitton poprvé představí na týdnu pánské módy v Paříži letos v červnu.

    Zdroj: WWD, The Guardian, Highsnobiety, Twitter, Instagram

    Pharrell Williams učiní z Louis Vuitton středobod kulturní scény. Propojí módu s hudbou i filmem

    Luxusní kabelka nemusí udělat díru do rozpočtu. Stačí se porozhlédnout po správných značkách

    Sbírání luxusních kabelek je oblíbeným koníčkem nejednoho módního nadšence, ale často se jedná o nákladnou zálibu, která si vyžaduje měsíce utahování opasků. Přepych však nemusí být vždy spojen s vysokou cenovkou, ze které se člověku zatočí hlava. Příkladem jsou kvalitní značky, jejichž specialitou jsou právě cenově dostupné kabelky bez kompromisů.

    Znáte nejavantgardnější módní dům všech dob? Představuje šaty vzhůru nohama i oblečené mimo tělo

    Kdyby slovní hádanka hledala synonyma pro avantgardu a překvapení, klíčem by byl módní dům Viktor&Rolf. Objemné šaty s nápisy "Nefotit prosím!" nebo "Nejsem stydlivá, prostě se mi nelíbíš!" se po uvedení v roce 2019 ihned staly virálními. Sociální sítě oblétly během několika okamžiků a dodnes je jejich uživatelé používají jako vtipné gify či takzvané memes. Znáte ale ty nejzásadnější momenty této geniální umělecké značky?

    Přivítejte letos slunečné dny s předstihem. Ponořte se do světa samoopalování

    Čím dál vyšší teploty nám neúprosně připomínají, že léto se blíží. Spolu s nimi přichází i první přípravy na vytoužené dovolené. Mezi ně patří mimo jiné také pravidelná samoopalovací rutina. Zaručí totiž, že nebudete na pláži mezi ostatními příliš zářit. Pokud jste ji ještě nikdy nevyzkoušeli, pak nastává ten správný čas začít.

    Kdy jste naposledy cíleně nic nedělali? Nizozemská filozofie niksen ukazuje cestu k pomalejšímu životu

    V posledním desetiletí se svět seberozvoje a duševního zdraví inspiruje japonskou filozofií ikigai nebo dánským konceptem radosti z maličkostí, známým jako hygge. Mezi recepty na šťastný život podle různých zemí se přidává i nizozemský niksen, který doslova káže nic nedělat. Ukáže vám, jak v současném hektickém světě zpomalit a nenechat si drahocenný čas proklouznout mezi prsty.