Více

    Sledujte nás na Instagramu

    Phoebe Philo, britská módní návrhářka a bývalá kreativní ředitelka Céline a Chloé, konečně vystupuje s datem uvedení své nové značky. Na co se můžeme těšit? To je pro fanoušky zatím velká záhada. Pod jediným příspěvkem na Instagramu se odkrývá pouze měsíc odhalení.

    Po odchodu z Céline v roce 2018 jako by se po uznávané britské návrhářce slehla zem. Jako důvod odchodu uvedla osobní důvody, které následně vysvětlila potřebou trávit více času se svými dětmi. V roce 2021 oznámila světu velkou novinu. Přichází s vlastní vymodlenou značkou. Po dvou letech od oznámení této velké novinky víme další informaci.

    Phoebe založila oficiální účet svého módního domu na Instagramu a v prvním příspěvku uvádí, že její nová kolekce bude odhalena a dostupná na webových stránkách Phoebephilo.com v září 2023. Je vidět, že na práci oblíbené návrhářky jsou všichni natěšení. Za den nasbíral nově utvořený profil přes 114 tisíc sledujících.

    „Velmi se těším na to, že budu opět v kontaktu se svým publikem a lidmi všude na světě. Být nezávislá, vládnout a experimentovat podle svých vlastních podmínek je pro mě nesmírně důležité,“ prozradila Phoebe Philo.

    S podporou v zádech

    Sídlo bude mít značka v Londýně, ze kterého návrhářka pochází a ve kterém žije. Jako podporu si Philo vybrala LVMH (Moët Hennessy Louis Vuitton), francouzský koncern, který vlastní například Louis Vuitton nebo Fendi. Fanouškům, reportérům i ostatním designérům však zůstává její práce zahalena tajemstvím. Po internetu se šíří různé spekulace, s čím Phoebe přispěje do světa fashion. Budeme doufat, že jejím kolekcím budou opět vévodit minimalistické návrhy. Fanoušci doufají v oblečení, které skutečně mohou a budou chtít nosit.

    „Jestliže se Philo vrací, znamená to, že má světu co říct a možná něco úplně nového. Možná se úplně vymkne ze sezonního kolotoče a představí novou verzi slow fashion, která bude skutečně udržitelná. Možná se stane designérkou, která se postaví trendu nekonečného konzumu a hladovému chřtánu onlinových příšer jako je TikTok a Instagram,“ uvádí pro New YorkTimes Vanessa Friedman.

    Z Philo se stala jedna z nejuznávanějších a nejúspěšnějších návrhářek své generace. Je známá především svým působením u Celine, jedné z přibližně 75 značek, kterou LVMH ovládá. Firmu dokázala omladit, vytvářela velmi ženské a modernistické oděvy. Fanoušci nezapomínají ani na její dokonalé kabelky, kterými si získala jejich srdce.

    Zdroj: WWD, Harpersbazaar, Instagram

    Phoebe Philo uvede v září svoji dlouho očekávanou značku

    Met Gala 2024: Zendaya vynesla dva looky, zabodovaly ovšem i písečné šaty zpěvačky Tyly

    Pro módní svět svátek, pro ostatní všední den. Pověstné první květnové pondělí opět patřilo prestižní události Met Gala. Benefiční galavečer zahájil novou výstavu Costume Institute, Sleeping Beauties: Reawakening Fashion. Samotné téma výstavy doplňoval dresscode večera, Zahrada času, inspirovaný stejnojmennou povídkou.

    Odměňte se v létě stoprocentním luxusem. Ubytujte se jen pár metrů od dechberoucí pláže

    Vysněná luxusní dovolená se odráží nejen v lokaci, ale také ubytování, které si vyberete. Špičkou vytouženého odpočinku u moře jsou proto dechberoucí resorty, umístěné přímo na pláži. Kromě skvělého výhledu ale nabízejí mnohem více, od jedinečného designu po michelinské restaurace až po wellness a spa.

    Denim z Nîmes: Ikonická džínovina vznikla náhodou. Dnes obléká všechny společenské vrstvy

    Dalo by se říct, že ho nosí každý. Znáte snad někoho, kdo by neměl denim ve svém šatníku? Vynález džínoviny a americká značka Levi Strauss jsou pro mnohé možná jedno a totéž. Denim má ale ještě jeden příběh, který začíná ve Francii.

    Výběr letních šatů jako vědecká disciplína. Vyneste ty, které prodlouží a podtrhnou siluetu

    Šaty jsou základním prvkem dámského šatníku, který v letním období nabývá na významu. Jsou lehké, vzdušné a příjemné na těle. Navíc mohou vytvořit neuvěřitelně stylový dojem. Avšak pokud zvolíte nesprávný střih nebo materiál, budou působit zcela opačně, tedy nevkusně až příšerně. Při výběru šatů je proto důležité nejen sledovat aktuální trendy, ale také zvážit, jak daný kousek lichotí vaší postavě, a jak s ní rezonuje.