Více

    Sledujte nás na Instagramu

    Kam se vydat, abyste si odpočinuli a přitom zažili něco skutečně nevšedního? Vybrali jsme nejkrásnější glamping útočiště pro váš božský klid v přírodě.

    Nic se nevyrovná pocitu, když člověk úhledně poskládá dřevo, zapálí oheň a rozjímá pod oblohou plnou hvězd. Časy „táboráků“ už jsou možná pryč, přesto je v tomto spojení s přírodou a jejími živly cosi magického, co nás přitahuje a uklidňuje zároveň. V moderním a technikou obklopeném světě je návrat ke kořenům čím dál více důležitý – pomáhá uchovat duševní pohodu a doplnit energii. Ať už se nacházíte u vody, na pláži nebo v deštném pralese, stojí za to odpoutat se od online zařízení, dýchat čerstvý vzduch a užívat si klidu.

    Glamping (neboli glamour & camping) si stále drží své vysoké místo v žebříčku top cestovatelských zážitků, spojených s dobrodružstvím a relaxací. Nových nápadů a realizací v tomto oboru přibývá. Vytipovali jsme nejzajímavější místa, která takové pobyty nabízejí a zaslouží si vaši pozornost.

    Capella Ubud – Bali, Indonésie

    Cenami ověnčený resort je zasazený v srdci deštného pralesa, v absolutní harmonii s přírodou. Autorem komfortních stanů je Bill Bensley, který stylem staveb vzdává hold původním osadníkům z 19. století za jejich dobrodružného ducha. Luxusní kemp zahrnuje dvaadvacet stanů, přičemž ke každému náleží ložnice s postelí s nebesy, nábytek z tmavého dřeva s indonéskou výzdobou, venkovní terasa a privátní bazén se slanou vodou.

    Podle charakteru dokonale vybaveného ubytování můžete vybírat mezi apartmány Keliki Valley, River, Rainforest, Terrace a The Lodge. Mezi ocenění pohádkového ráje na zemi patří Nejlepší hotel na světě (č. 7), Nejlepší letovisko v Asii (č. 3) a Nejlepší hotel v Indonésii (č. 1) – podle cestovatelského magazínu Travel + Leisure za rok 2022, nebo Nejromantičtější hotel roku 2021 udělený Kiwi Awards odborníky v prémiovém cestovním ruchu.

    Foto: Capella Ubud

    Four Seasons Naviva – Punta Mita, Mexiko

    Mezinárodní společnost Four Seasons Hotels and Resorts koncem roku 2022 rozšířila své portfolio o vůbec první glamping resort. Patnáct luxusních stanů ponořila do lesů mexického poloostrova Punta Mita s velkolepým výhledem na Tichý oceán a soukromou pláží. „Nespoutané přírodní prostředí organicky podporuje naše hosty, aby se vydali vlastní osobitou cestou,“ popisuje atmosféru místa Ronny Fernandez, manažer resortu.

    Každé do dřeva laděné obydlí má obývací pokoj a ložnici se vstupem do bazénu, terasu a venkovní sprchu. Pro umocnění zážitku z tohoto místa „na konci světa“ si dopřejte ochutnávku místního vína a mexické kávy, výlet s pozorováním východu slunce nebo dechové cvičení s certifikovanými průvodci. Restaurace Copal se postará o all inclusive stravování a nápoje po celý den. V ceně je také hodinová lázeňská procedura.

    Foto: Four Seasons Naviva

    Hidden Retreat – Lom Hranice, Lipnice nad Sázavou

    Představte si naprosté soukromí, ticho, borovice a žulové skály, objímající zatopený lom uprostřed lesů nedotčeného kraje Vysočiny. Naprosté pohodlí zajišťuje útulná chatka pro dva, s vybaveným kuchyňským koutem.

    Odplavit starosti můžete nechat v unikátní sauně s interiérem z čistého smrkového dřeva a s modřínovou fasádou, nacházející se přímo na vodní hladině. Navrhli ji architekti Ateliéru HRA.

    Úžasný relax nabídne také horká koupel v cedrovém sudu. Kochat se hvězdným nebem můžete na otevřené střešní terase.

    Foto: Hidden Retreat

    Zdroj: Capella, Four Seasons Naviva, Hidden Retreat, Amazing Places

    Úžasná glampingová místa, která rádi vyměníte za svůj oblíbený hotel

    Přivítejte letos slunečné dny s předstihem. Ponořte se do světa samoopalování

    Čím dál vyšší teploty nám neúprosně připomínají, že léto se blíží. Spolu s nimi přichází i první přípravy na vytoužené dovolené. Mezi ně patří mimo jiné také pravidelná samoopalovací rutina. Zaručí totiž, že nebudete na pláži mezi ostatními příliš zářit. Pokud jste ji ještě nikdy nevyzkoušeli, pak nastává ten správný čas začít.

    Kdy jste naposledy cíleně nic nedělali? Nizozemská filozofie niksen ukazuje cestu k pomalejšímu životu

    V posledním desetiletí se svět seberozvoje a duševního zdraví inspiruje japonskou filozofií ikigai nebo dánským konceptem radosti z maličkostí, známým jako hygge. Mezi recepty na šťastný život podle různých zemí se přidává i nizozemský niksen, který doslova káže nic nedělat. Ukáže vám, jak v současném hektickém světě zpomalit a nenechat si drahocenný čas proklouznout mezi prsty.

    Módní novinky v kostce: Bella Hadid představila parfém, Pharrell Williams se spojil s Tiffany & Co. a Ralph Lauren uspořádal skromnou přehlídku

    Přelom dubna a května přinesl do světa krásy a módy významné debuty, ale také nostalgické okamžiky. Návrhář Pharrell Williams a Tiffany & Co. oslavují individualitu v nové kolekci Titan. Modelka Bella Hadid odhalila světu luxusní parfémy, které jsou pohlazením pro tělo i duši. Značka Ralph Lauren vsadila pro svou nejnovější přehlídku na jednoduchost v tom nejlepším slova smyslu.

    Snová symbolika střídá bujnou fantazii. Unikněte do snu nestárnoucího surrealismu

    Surrealismus představuje v módě útěk do vesmírně vzdálené dimenze, ve které se setkávají sny, fantazie a svět hlubokých myšlenek. Ovšem od začátku uměleckého směru jsme se značně posunuli. Pomyslná druhá vlna surrealismu vychází ze stejných faktorů, ale je prolnuta realistickým vyobrazením nejrůznějších vzorů. V módě se surrealismus stává synonymem pro populární Schiaparelli a nečekaně ovlivňuje i řadu dalších značek.