Více

    RECORDS

    Chanel

    Versace

    Dolce Gabbana

    Loro Piana

    Sledujte nás na Instagramu

    Spojení moderního umění a tradičního řemesla může vytvořit něco exkluzivního. Své o tom ví i Louis Vuitton, šest etablovaných umělců a společnost Sotheby’s. Módní dům se rozhodl oslovit velikána v oblasti prodeje umění a zorganizovat aukci limitovaných a proslulých kabelek Capucines. Zájemci mají čas ulovit si svůj výjimečný model od 28. června do 12. července, zároveň koupí přispějí na vybrané charitativní a nevládní organizace.

    Kabelka jako umělecké dílo

    Nejnovější edice Artycapucines již počtvrté od roku 2019 zkoumá možnosti a hluboké a významné spojení mezi osobitým uměním a vysokou módou. Louis Vuitton opět oslovil šest současných umělců, aby vepsali své jedinečné příběhy a pohledy na svět do povrchu legendární kabelky. Své savoir-faire a kreativitu měli možnost tentokrát ukázat Amelie Bertrand, Daniel Buren, Ugo Rondinone, Peter Marino, Park Seo-Bo a Kennedy Yanko.

    Amelie Bertrand, Daniel Buren a Ugo Rondinone

    Z první trojice umělců a jejich výtvorů srší hravost a pestrobarevnost. Amelie Bertrand vytvořila historicky první Capucines svítící ve tmě. Daniel Buren obrací pozornost na rukojeť kabelky. Ugo Rondinone čerpá z veselých motivů cirkusových klaunů, ale zdařile se vyhýbá kýči.

    Zdroj: Louis Vuitton

    Peter Marino, Park Seo-Bo, Kennedy Yanko

    Sestavu doplňují modely z možná méně nápadného břehu řeky. Peter Marino vsadil na vizuálně překvapivou černou, avšak s propracovanými detaily. Park Seo-Bo nostalgicky vdechl designu osobní zážitek z přírodního prostředí. Kennedy Yanko vytvořila funkcionalistický a skulpturální model s odnímatelnou rukojetí.

    Zdroj: Louis Vuitton

    Aukce ve znamení luxusní jedinečnosti

    Příběh nejnovější limitované edice tím ale nekončí, pokračuje v samotné aukční síni Sotheby’s. Spolu se čtvrtou edicí Artycapucines jdou do aukce také modely z předchozích kolekcí, které byly vytvořené za použití stejně náročných řemeslných technik a materiálů jako jejich původní verze. Každý z dvaadvaceti modelů je prezentován a dražen v monogramovém obalu pro klobouky – Boîte Chapeau. Pro skutečné potvrzení své luxusní jedinečnosti má na sobě každý z boxů výtvor přecházející od podpisu umělce až k samostatnému uměleckému dílu.

    Status quo- ikona!

    Kabelka Capucines byla poprvé uvedena na trh v roce 2013. Na svět ji přivedl tehdejší kreativní ředitel Nicolas Ghesquière. Svůj název převzala symbolicky od prvního butiku Louis Vuitton otevřeného v Paříži v roce 1854, který se nacházel na Rue-Neuve-des-Capucines. Univerzální design a povrch umožnily módnímu domu experimentovat s její podobou a transformovat ji v nedílnou součást řemeslného dědictví.

    Zdroje: Louis Vuitton, Sotheby’s, LVMH, L’Officiel

    Romance mezi Louis Vuitton a současným uměním pokračuje ve čtvrté edici kabelek Artycapucines

    Svůj majetek můžete obohatit o vzácné umění. Staňte se spoluvlastníkem a vydělávejte

    S bohatstvím přichází odpovědnost, a to nejen vůči sobě, ale také vašim investicím. Každá volba, kterou jako majetný jedinec učiníte, nese svou cenu a potenciální odměnu. Díky inovativní investiční platformě máte příležitost vstoupit do světa, který byl kdysi vyhrazený jen pro nejvyšší elitu. Otevřete dveře k unikátním dílům, která finančně posílí vaše portfolio a přinesou přitažlivou radost z krásy.

    Proč nikdo nemluví o designérovi Peteru Do? Zachránce domu Helmut Lang se učil od Phoebe Philo

    Peter Do je v módním průmyslu velmi uznávaným jménem. Vystudoval newyorský Fashion Institute a vyhrál prestižní cenu LVMH Graduate Prize. Navíc vdechl život téměř umírající značce Helmut Lang. Tento talentovaný návrhář zvládá řídit dva módní domy najednou – kromě Helmut Lang je také kreativním ředitelem své stejnojmenné značky.

    Svatební přípravy na příští jaro mohou začít. Výběr šatů usnadní 5 trendů

    Módní trendy prostupují každoročně i do světa svateb. Také proto existuje luxusní týden módy určený svatebním šatům, odehrávající se tradičně v New Yorku. Jelikož letošní přehlídky určené pro příští jaro máme za sebou, mohou se nastávající nevěsty začít chystat. Inspirujte se pěti budoucími trendy.

    Na vlně luxusu bez loga. Obohaťte svůj šatník o logo-free kousky, které křičí opravdovým přepychem

    V dnešní době se zdá, že mnoho milovníků vysoké módy dává přednost oděvům s nápaditými logy. Myslí si: "Proč bych to neukázal, když si to mohu dovolit?" Ale to je omyl. Opravdový společenský status nespočívá v logu, nýbrž v cítění pro vkus a eleganci. Pravý milovník módy si váží kvalitních materiálů, pečlivě promyšlené struktury a originálních střihů i barev.