Více

    RECORDS

    Chanel

    Versace

    Dolce Gabbana

    Loro Piana

    Sledujte nás na Instagramu

    Jestli existuje nějaký typ obuvi, jehož existence a popularita jsou stejně vrtkavé jako počasí, pak jsou to rozhodně baleríny. Módní meteorologové hlásí jejich silný návrat, který může připomínat letní vlnu veder. Jsou zpět ve své klasické podobě, ale také s jemným dramatickým zvratem v podobě mesh balerín nebo přidané přezky.

    Opakování je matkou moudrosti

    Cyklická povaha trendů ovlivněná duchem doby, street stylem a sociálními sítěmi je stále patrnější. Baleríny jsou toho jasným příkladem. Jejich kořeny sahají opravdu hluboko, ale svou transformaci z tanečního světa do ulic zažily především v 50. letech 20. století. O popularizaci se postarala americká návrhářka Claire McCardell, která je použila jako prvek každodenního outfitu ve snaze vytvořit dnes již ikonický „American Look“. Od té doby si tento typ obuvi užil svých 15 minut slávy několikrát. Nedílnou součástí každého trendy šatníku se stal zejména na počátku 21. století.

    Obrat v ději: baleríny na několik způsobů

    První náznaky jejich opětovného kralování jsme mohli zachytit během přehlídky Miu Miu pro sezónu podzim/zima 2022. Miuccia Prada takticky spojila návleky na nohy s balerínami a potvrdila tak pozici značky udávající trendy. Později už stačilo jen zapojit kreativní fantazii návrhářů a z klasických bot určených pro baletky se stal nový trend letošního léta v pestrých provedeních, ze kterých si jistě vyberete.

    Crème de la crème od Chanel

    Pro módní dům Chanel jsou baleríny mnohem víc než jen chvilkové rozptýlení. Do centra pozornosti je postavila už samotná Coco, v tradici úspěšně pokračoval její nástupce Karl Lagerfeld a nyní Virginie Viard. Nejnověji se objevily v kolekci 2022/23 Métiers d’art v zajímavém provedení obohaceném o vlnu a ikonický tvíd.

    Zdroj: Chanel

    Vynikněte s výjimečným mesh stylem

    Pokud považujete tradiční baleríny za passé, je čas na malý experiment zvaný mesh. Má trochu pikantní příchuť a vašemu outfitu dodá tu správnou letní šťávu. V menu ho mají značky jako Loeffler Randall nebo Bottega Veneta.

    Zdroj: Loeffler Randall, Bottega Veneta

    Disco party v metalických odlescích

    Zazářit nebylo nikdy jednodušší, a to doslova. Pokud si nepotrpíte na barvy, metalické baleríny jsou tím nejlepším společníkem na každý den. Poutavé modely najdete u Prady nebo Tory Burch.

    Zdroj: Tory Burch, Prada

    Zdroje: L’Officiel USA

    Baleríny jsou opět v hlavní roli, tentokrát ale s nádechem atraktivního dramatu

    Jak do šatníku zařadit jungle chic? Vítejte na vlně tropického glamouru

    Když se Jennifer Lopez objevila na červeném koberci v ikonických Versace Jungle Dress, módní scéna byla navždy poznamenána. Letní sezóna je ideální příležitostí, jak tyto tropické vzory zařadit do vašeho dovolenkového šatníku. Bohužel jde o poměrně náročnou disciplínu. Pohybujeme se totiž na tenké hranici mezi výraznou elegancí a nevkusem. Jungle chic však noste jen na dovolené, do města se rozhodně nehodí.

    Svůj majetek můžete obohatit o vzácné umění. Staňte se spoluvlastníkem a vydělávejte

    S bohatstvím přichází odpovědnost, a to nejen vůči sobě, ale také vašim investicím. Každá volba, kterou jako majetný jedinec učiníte, nese svou cenu a potenciální odměnu. Díky inovativní investiční platformě máte příležitost vstoupit do světa, který byl kdysi vyhrazený jen pro nejvyšší elitu. Otevřete dveře k unikátním dílům, která finančně posílí vaše portfolio a přinesou přitažlivou radost z krásy.

    Proč nikdo nemluví o designérovi Peteru Do? Zachránce domu Helmut Lang se učil od Phoebe Philo

    Peter Do je v módním průmyslu velmi uznávaným jménem. Vystudoval newyorský Fashion Institute a vyhrál prestižní cenu LVMH Graduate Prize. Navíc vdechl život téměř umírající značce Helmut Lang. Tento talentovaný návrhář zvládá řídit dva módní domy najednou – kromě Helmut Lang je také kreativním ředitelem své stejnojmenné značky.

    Svatební přípravy na příští jaro mohou začít. Výběr šatů usnadní 5 trendů

    Módní trendy prostupují každoročně i do světa svateb. Také proto existuje luxusní týden módy určený svatebním šatům, odehrávající se tradičně v New Yorku. Jelikož letošní přehlídky určené pro příští jaro máme za sebou, mohou se nastávající nevěsty začít chystat. Inspirujte se pěti budoucími trendy.