Více

    RECORDS

    Chanel

    Versace

    Dolce Gabbana

    Loro Piana

    Sledujte nás na Instagramu

    Nejnovější výzkum společnosti ICSC popsal nakupovací preference Generace Z. Od těch ostatních se liší například tím, že její příslušníci upřednostňují nakupování v kamenných obchodech. Kromě toho se ale také nechají snáze ovlivnit sociálními sítěmi a dávají důraz na hodnoty svých oblíbených značek.

    I když si členové Generace Z poměrně silně uvědomují svoji finanční situaci a stav současné ekonomiky, nebojí se připlatit si za jisté služby. Důležité je pro ně totiž především to, aby svůj vysněný kousek nebo produkt získali okamžitě. Rádi si proto zaplatí například prémiovou dodávkovou službu. Zároveň ale právě z toho důvodu upřednostňují kamenné obchody. Líbí se jim, že si v nich oblečení mohou vybrat, vyzkoušet a ihned s ním odejít.

    Téměř 97 procent účastníků nejnovějšího výzkumu společnosti ICSC proto prohlásilo, že nakupuje v „reálných“ obchodech. Důležitým faktorem je ale také sociální aspekt takové činnosti. „Chtějí si užít hezký den s kamarády, a to online prostě nejde,“ vysvětlila ředitelka marketingu ICSC Rachel Weisser. Touha po podobné aktivitě je rovněž spojená s dopady světové pandemie. Nabízí totiž pocit propojení, který mnohým v době karantén chyběl.

    Neznamená to ovšem, že by Generace Z nerada nakupovala online. Prodejci by se naopak podle výzkumu ICSC měli snažit, aby svým zákazníkům mezi 16 až 26 roky nabídli co nejvíce možností. „Je výhodné zkombinovat přístupnost, kvalitu, rychlost a digitální i fyzickou přítomnost,“ popsal ředitel a prezident ICSC Tom McGee. Příslušníci Generace Z si zároveň mnohem více uvědomují cenu a hodnotu jednotlivých produktů.

    Generace Z se nechá snadno ovlivnit sociálními sítěmi. Na názory influencerů se ale tolik nespoléhá

    Generace Z se proto rovněž zajímá o současnou ekonomickou situaci. Asi 41 procent respondentů průzkumu proto prohlásilo, že více šetří, než utrácí. „Její zástupci mají velice distinktivní smysl pro věrnost svým oblíbeným značkám. Zakládají ji například na hodnotách, se kterými musí sami souznít,“ doplnili dále autoři studie. Přibližně 56 procent jejích účastníků je tedy ochotných zaplatit více za udržitelné produkty.

    Kromě toho statistiky ukázaly, že je Generace Z lehko ovlivnitelná sociálními sítěmi. Asi 85 procent respondentů totiž odpovědělo, že sociální média ovlivňují jejich nakupovací rozhodnutí. Nejvlivnějšími platformami jsou pak Instagram a TikTok. Členové Generace Z už se ale nenechají na nové produkty tak snadno nalákat influencery. Místo toho se pro radu častěji obracejí na kamarády nebo rodinné příslušníky. Výzkumu ICSC se účastnilo více než tisíc lidí ve věku 16 až 26 let.

    Zdroj: WWD, ABC7, Chain Store Age, Twitter, YouTube

    Nakupovací zvyky Generace Z se liší. Ráda míří do kamenných obchodů a váží si hodnot značek

    Jak do šatníku zařadit jungle chic? Vítejte na vlně tropického glamouru

    Když se Jennifer Lopez objevila na červeném koberci v ikonických Versace Jungle Dress, módní scéna byla navždy poznamenána. Letní sezóna je ideální příležitostí, jak tyto tropické vzory zařadit do vašeho dovolenkového šatníku. Bohužel jde o poměrně náročnou disciplínu. Pohybujeme se totiž na tenké hranici mezi výraznou elegancí a nevkusem. Jungle chic však noste jen na dovolené, do města se rozhodně nehodí.

    Svůj majetek můžete obohatit o vzácné umění. Staňte se spoluvlastníkem a vydělávejte

    S bohatstvím přichází odpovědnost, a to nejen vůči sobě, ale také vašim investicím. Každá volba, kterou jako majetný jedinec učiníte, nese svou cenu a potenciální odměnu. Díky inovativní investiční platformě máte příležitost vstoupit do světa, který byl kdysi vyhrazený jen pro nejvyšší elitu. Otevřete dveře k unikátním dílům, která finančně posílí vaše portfolio a přinesou přitažlivou radost z krásy.

    Proč nikdo nemluví o designérovi Peteru Do? Zachránce domu Helmut Lang se učil od Phoebe Philo

    Peter Do je v módním průmyslu velmi uznávaným jménem. Vystudoval newyorský Fashion Institute a vyhrál prestižní cenu LVMH Graduate Prize. Navíc vdechl život téměř umírající značce Helmut Lang. Tento talentovaný návrhář zvládá řídit dva módní domy najednou – kromě Helmut Lang je také kreativním ředitelem své stejnojmenné značky.

    Svatební přípravy na příští jaro mohou začít. Výběr šatů usnadní 5 trendů

    Módní trendy prostupují každoročně i do světa svateb. Také proto existuje luxusní týden módy určený svatebním šatům, odehrávající se tradičně v New Yorku. Jelikož letošní přehlídky určené pro příští jaro máme za sebou, mohou se nastávající nevěsty začít chystat. Inspirujte se pěti budoucími trendy.