Více

    RECORDS

    Chanel

    Versace

    Dolce Gabbana

    Loro Piana

    Sledujte nás na Instagramu

    Současný trend známý jako quiet luxury se nadále těší velké popularitě. Nejnovější data platformy Joor totiž prokázala, že maloobchody od začátku roku nakupují čím dál méně oblečení s logy. Vyhledávání klíčových slov spojených s trendem je rovněž mnohem častější.

    Když sociálním sítím a médiím začala dominovat debata o termínu quiet luxury, převládaly názory, že by se mohlo jednat o pouhý přechodný trend. Nejnovější statistiky platformy Joor ovšem poukazují na to, že by mohl styl v oblibě zůstat mnohem déle. Její data totiž zaznamenala nárůst v online vyhledávání výrazů jako „quiet luxury“, „stealth wealth“ nebo „old money style“.

    Populární je pak minimalistický look především mezi zákazníky v Severní Americe a Evropě. Neznamená to ovšem, že by milovníci módy vyřadili loga ze svých šatníků úplně. Už ovšem tolik nevyžadují jeho výrazné a do očí bijící podoby. Podle statistik firmy Joor navíc maloobchodníci v roce 2023 oproti stejnému období loňského roku nakoupili o 22 procent méně produktů s logem.

    „Pokles nakupování oblečení s logem je zřejmý především v Severní Americe. V tomto regionu ho maloobchody objednávaly o 43 procent méně,“ vysvětlili dále zástupci platformy Joor. Opačný trend ovšem vypozorovali v asijsko-pacifickém regionu. „V prvních měsících roku si nákupčí oproti stejnému období loňského roku vyžádali o osm procent více kousků s logy,“ doplnila firma.

    Trend quiet luxury je oblíbený kvůli současným seriálům i touze vyrovnat se nejbohatší vrstvě

    Nejčastěji si milovníci quiet luxury nové looky objednávali u značek jako The Row, Lemaire, John Lobb, Sease, Valextra nebo Johnstons of Elgin. Zmíněné módní společnosti totiž nabízejí minimalistické, ale kvalitní oblečení. Trend quiet luxury se totiž vyznačuje jednoduchou módou s dokonalými střihy z těch nejlepších materiálů. Mezi oblíbené kousky proto patří lehké halenky, saka, široké kalhoty do pasu nebo jednoduchá trička.

    Trend se v současnosti dostal do popředí módního světa hned z několika důvodů. Styl totiž nedávno zpopularizoval známý seriál Succession. Následně ho před kamerami předvedla herečka Gwyneth Paltrow při svém tiskem intenzivně sledovaném soudním řízení. Zároveň jeho obliba ale vychází z touhy vyrovnat se těm nejbohatším vrstvám společnosti. Ta totiž už po několik desítek let nosí „tichou“ módu, jejíž kvalitu poznají jenom ti ze stejné společenské vrstvy.

    Zdroj: Fashion United, Luxury Tribune, Washington Post, Instagram, YouTube

    Quiet luxury narůstá na oblibě. Milovníci módy i nadále odmítají loga

    Jak do šatníku zařadit jungle chic? Vítejte na vlně tropického glamouru

    Když se Jennifer Lopez objevila na červeném koberci v ikonických Versace Jungle Dress, módní scéna byla navždy poznamenána. Letní sezóna je ideální příležitostí, jak tyto tropické vzory zařadit do vašeho dovolenkového šatníku. Bohužel jde o poměrně náročnou disciplínu. Pohybujeme se totiž na tenké hranici mezi výraznou elegancí a nevkusem. Jungle chic však noste jen na dovolené, do města se rozhodně nehodí.

    Svůj majetek můžete obohatit o vzácné umění. Staňte se spoluvlastníkem a vydělávejte

    S bohatstvím přichází odpovědnost, a to nejen vůči sobě, ale také vašim investicím. Každá volba, kterou jako majetný jedinec učiníte, nese svou cenu a potenciální odměnu. Díky inovativní investiční platformě máte příležitost vstoupit do světa, který byl kdysi vyhrazený jen pro nejvyšší elitu. Otevřete dveře k unikátním dílům, která finančně posílí vaše portfolio a přinesou přitažlivou radost z krásy.

    Proč nikdo nemluví o designérovi Peteru Do? Zachránce domu Helmut Lang se učil od Phoebe Philo

    Peter Do je v módním průmyslu velmi uznávaným jménem. Vystudoval newyorský Fashion Institute a vyhrál prestižní cenu LVMH Graduate Prize. Navíc vdechl život téměř umírající značce Helmut Lang. Tento talentovaný návrhář zvládá řídit dva módní domy najednou – kromě Helmut Lang je také kreativním ředitelem své stejnojmenné značky.

    Svatební přípravy na příští jaro mohou začít. Výběr šatů usnadní 5 trendů

    Módní trendy prostupují každoročně i do světa svateb. Také proto existuje luxusní týden módy určený svatebním šatům, odehrávající se tradičně v New Yorku. Jelikož letošní přehlídky určené pro příští jaro máme za sebou, mohou se nastávající nevěsty začít chystat. Inspirujte se pěti budoucími trendy.