Více

    RECORDS

    Chanel

    Versace

    Dolce Gabbana

    Loro Piana

    Sledujte nás na Instagramu

    Módní návrhář Lukáš Macháček se spojil s nadačním fondem AutTalk Kateřiny Sokolové a vytvořil exkluzivní MERCH kolekci. Jejím cílem je především podpořit rodiny pečující o autistické děti. Symbolika řady spočívá v modrém srdci, reprezentujícím vztah fondu AutTalk k tématu autismu. Je pro něj totiž srdeční záležitostí.

    MERCH kolekce návrháře Lukáše Macháčka má velmi hlubokou a smyslnou myšlenku. Nejen, že spojuje módní průmysl s dobrým cílem, tedy pomoci rodinám pečujícím o děti s autismem, dává také průchod originální tvorbě. Ve speciální řadě proto naleznete hned několik kousků, od tepláků a mikin až po šátky a ponožky. Všechny produkty jsou k dostání on-line, a to na stránkách MCONCEPT.

    Tváří MERCH kolekce se stala modelka Kateřina Sokolová, která se autismem dlouhodobě zabývá. Je totiž zakladatelkou nadačního fondu AutTalk, jehož cílem je podpora rodin pečujících o autistické děti. Právě jemu tak poputuje výtěžek z prodeje jednotlivých kousků. Na tvorbě speciální řady se pak podíleli také tři autisté, obdaření kreativitou a smyslem pro detail. 

    Zdroj: Lukáš Macháček

    Hlavním symbolem kolekce je pak modré ilustrované srdce. Vyobrazuje totiž zápal nadace AutTalk pro pomoc rodinám pečujících o autistické děti. Modrá je navíc často spojovaná jak s autismem, tak komunikací. Srdce se proto stalo klíčovým prvkem celého designu. Vybraní autisté pak měli za úkol nakreslit či namalovat jejich představu o vyobrazení autismu.

    Například Dodo K. Doudová svou vizi projevila skrze obraz lidského srdce, složeného z různých částí, vystihujících vlastnosti autistických dětí. Jde například o přesnost, cit pro precizní detaily a symetrii. Podobnou vizi měli i ostatní tvůrci. Macháček si s nimi následně pohrál a vkusně je vložil na všechny kousky z MERCH řady.

    Zdroj: Lukáš Macháček

    „Věřím, že se kolekce bude prodávat skvěle, a sama se moc těším, až ji budu nosit. Výtěžek z prodeje této kolekce bude věnován na podporu rodin pečujících o autisty. Děkujeme!“ prohlásila pak Kateřina Sokolová. „I v mé rodině se potýkáme s autismem, a tak když mohu díky své práci zároveň pomoci, je to pro mě čest a radost zároveň,“ vysvětlil zase módní návrhář Lukáš Macháček.

    Variabilní kousky vhodné takřka na všechny aktivity. Spojte módu s dobrým skutkem

    „Kolekce je krásná, nadčasová a letos v ní máme rovnou několik kousků,“ popsala modelka Kateřina Sokolová. Řada MERCH obsahuje oděvní prvky, které vynesete jak každý den do města, tak při sportovních příležitostech. Elegantnější outfit skvěle doplníte šátkem, v přírodě zase oceníte originální pláštěnku. Jak vidno, celá řada je velmi variabilní a lze s ní jednoduše pracovat.

    Zdroj: Lukáš Macháček

    Nová kolekce Lukáše Macháčka podpoří rodiny pečující o autistické děti. Výtěžek poputuje fondu AutTalk

    Na vlně luxusu bez loga. Obohaťte svůj šatník o logo-free kousky, které křičí opravdovým přepychem

    V dnešní době se zdá, že mnoho milovníků vysoké módy dává přednost oděvům s nápaditými logy. Myslí si: "Proč bych to neukázal, když si to mohu dovolit?" Ale to je omyl. Opravdový společenský status nespočívá v logu, nýbrž v cítění pro vkus a eleganci. Pravý milovník módy si váží kvalitních materiálů, pečlivě promyšlené struktury a originálních střihů i barev.

    Za hranicí tichého luxusu. K nápaditému pánskému letnímu šatníku stačí tři základní prvky

    Oproti minulému roku je letošní pánská designérská nabídka zcela jiná. Pohrává si se zvířecím potiskem, třpytkami i výraznými potisky. Posouvá se k maximalismu, přičemž vždy vyzdvihuje pouze jeden výrazný prvek. Letošní léto v pánské sekci označujeme za balanc, který našel rovnováhu mezi tichým a hlasitým luxusem.

    Krém SPF jako nejdůležitější krok ranní rutiny. Najděte ideál, který spolupracuje s make-upem

    Na světě jsou dva typy lidí: ti, kteří používají krém s SPF, a ti, kteří si jeho kouzlo a sílu zatím neuvědomili. Základem pro dokonalou pleť je pravidelné používání ochranného krému s SPF faktorem každé ráno, bez ohledu na to, jaké je počasí. Ať svítí slunce nebo je obloha zatažená, začlenění ochrany do naší denní rutiny je klíčem k ochraně naší pleti.

    Inspirováno jídlem. Módní svět servíruje plnohodnotné menu designérských kousků

    Jídlo milují všichni a výjimkou nejsou ani kolekce předních světových designérů. Kdybychom se ponořili do historie módy, našli bychom stovky food-inspired kousků. Jsou hravé, vtipné a dodávají outfitu nenucený nádech nedbalosti. Při správném stylingu s takovými kousky zazáříte i při speciálních příležitostech.