Více

    RECORDS

    Chanel

    Versace

    Dolce Gabbana

    Loro Piana

    Sledujte nás na Instagramu

    Začátek nového týdne přináší veselé i méně radostné zprávy. Zegna Group slaví, jelikož se jí loni podařilo více než zdvojnásobit svůj zisk. Moncler chystá výstavu v historickém milánském nádraží a v květnu se můžeme těšit na první týden módy věnovaný tvorbě domorodých návrhářů. Značka Giorgio Armani ovšem čelí obvinění z vykořisťování pracovníků.

    Firma Zegna Group se raduje. Její značky Zegna, Thom Browne a Tom Ford jí loni zdvojnásobily zisk

    Společnost sdružující několik známých módních značek Zegna Group zveřejnila pozitivní vyhlídky na letošní rok. Její ředitel Gildo Zegna totiž oznámil, že se jí loni podařilo více než zdvojnásobit svůj čistý zisk. Dosáhl tak na 135,7 milionu eur. Roku 2022 přitom stejné číslo činilo pouze 65,3 milionu eur.

    Za úspěch pak vděčí značkám Zegna, Thom Browne a Tom Ford. „Cítím se pozitivně ohledně všech našich módních domů,“ prohlásil pak s nadšením Zegna pro WWD minulý týden. Úspěšná skupina plánuje letos posílit hlavně svou „maloobchodní kulturu“. Soustředit se bude ale nadále i na tu velkoobchodní.

    Moncler chystá velkolepou výstavu v Miláně. Umístí ji do prostorů historického nádraží

    Milánské historické hlavní nádraží čeká tento týden velká událost. Módní společnost Moncler v jeho prostorech totiž hodlá odhalit speciální výstavu. Na projektu s názvem Pozvánka snít pak spolupracovala s ředitelem firmy Dazed Media Jeffersonem Hack. Za cíl si stanovili vytvořit jednu z největších veřejných galerií.

    Na pomoc si proto přizvali fotografa Jacka Davisona, který pro výstavu vytvořil řadu intimních portrétů, doplněných o krátký film. Před kameru pak postavil skupinu současných významných umělců, hudebníků a kuchařů. Soustředit se chtěl totiž na jejich odvahu snít „za všechny ostatní“.

    Značka Armani čelí v Itálii soudnímu obvinění. Vykořisťovala dle něj své pracovníky

    Módní firma Giorgio Armani ovšem zažívá o něco méně radostné zprávy. Čelí totiž obvinění italských soudů, podle kterého jedna z jejích společností nepřímo převedla svou produkci na čínské dodavatele, vykořisťující své pracovníky. Italští soudci proto umístili Giorgio Armani Operations pod soudní správu.

    Znamená to, že firma bude muset fungovat pod dozorem soudem ustanoveného administrátora. Zmíněné čínské společnosti měly totiž operovat továrny na okraji Milána. Platit v nich měli pracovníkům dvě až tři eura za hodinu. Pracovní doba přitom dosahovala až 10 hodin denně, někdy i sedm dní v týdnu.

    Domorodí návrháři získali vlastní módní týden. Konat se bude začátkem května

    Veselé zprávy ovšem tento týden uvítali domorodí návrháři. Letos dostanou první možnost odhalit svou tvorbu na vlastním módním týdnu. Organizovat ho bude firma SWAIA Indigenous Fashion. V minulosti totiž pořádala speciální fashion show, spadající pod Santa Fe Indian Market. Pro drobné designéry se tedy jedná o velký upgrade.

    Očekává se tak, že na událost, konající se od 2. do 5. května, dorazí na tři až čtyři tisíce lidí. Její součástí tak budou nejen módní přehlídky, ale také panelové diskuze. „Přála bych si, aby se tento týden módy stal globálním místem pro spolupráci s domorodými návrháři a modelkami,“ prohlásila pro WWD zakladatelka první show domorodé módy Amber-Dawn Bear Robe.

    Zdroje: WWD, Reuters, Wallpaper, Instagram, YouTube

    Módní novinky v kostce: Moncler převezme milánské nádraží a Armani čelí obvinění z vykořisťování pracovníků

    Svatební přípravy na příští jaro mohou začít. Výběr šatů usnadní 5 trendů

    Módní trendy prostupují každoročně i do světa svateb. Také proto existuje luxusní týden módy určený svatebním šatům, odehrávající se tradičně v New Yorku. Jelikož letošní přehlídky určené pro příští jaro máme za sebou, mohou se nastávající nevěsty začít chystat. Inspirujte se pěti budoucími trendy.

    Na vlně luxusu bez loga. Obohaťte svůj šatník o logo-free kousky, které křičí opravdovým přepychem

    V dnešní době se zdá, že mnoho milovníků vysoké módy dává přednost oděvům s nápaditými logy. Myslí si: "Proč bych to neukázal, když si to mohu dovolit?" Ale to je omyl. Opravdový společenský status nespočívá v logu, nýbrž v cítění pro vkus a eleganci. Pravý milovník módy si váží kvalitních materiálů, pečlivě promyšlené struktury a originálních střihů i barev.

    Za hranicí tichého luxusu. K nápaditému pánskému letnímu šatníku stačí tři základní prvky

    Oproti minulému roku je letošní pánská designérská nabídka zcela jiná. Pohrává si se zvířecím potiskem, třpytkami i výraznými potisky. Posouvá se k maximalismu, přičemž vždy vyzdvihuje pouze jeden výrazný prvek. Letošní léto v pánské sekci označujeme za balanc, který našel rovnováhu mezi tichým a hlasitým luxusem.

    Krém SPF jako nejdůležitější krok ranní rutiny. Najděte ideál, který spolupracuje s make-upem

    Na světě jsou dva typy lidí: ti, kteří používají krém s SPF, a ti, kteří si jeho kouzlo a sílu zatím neuvědomili. Základem pro dokonalou pleť je pravidelné používání ochranného krému s SPF faktorem každé ráno, bez ohledu na to, jaké je počasí. Ať svítí slunce nebo je obloha zatažená, začlenění ochrany do naší denní rutiny je klíčem k ochraně naší pleti.