Více

    Sledujte nás na Instagramu

    Značka návrhářky Aminy Muaddi je na trhu jen několik let, za tu dobu se jí ale podařilo převrátit módní svět naruby. Vyrovnala se tak slavné konkurenci, jako je Manolo Blahnik nebo Jimmy Choo. Věrnými fanynkami jejích netradičních siluet, díky kterým se každá žena cítí nezastavitelně, se stala i zpěvačka Beyoncé nebo modelka Kylie Jenner. Přidáte se k oddaným klientkám i vy?

    Begum

    Značku vystřelil do výšin především model Begum. V náročných časech světové pandemie, kdy se pozornost většiny lidí soustředila na pohodlné oblečení na doma, vnesl Begum do našich životů trochu vytoužené fantazie a princeznovské noblesy.

    Samotná bota pak nemá jednotnou formu. Společnost totiž nabízí několik designů a vybírat tak můžete z lodiček nebo sandálů ve stylu slingback či mule. Spojuje je ovšem distinktivní a nápaditý podpatek, který se stal pro Aminu Muaddi rukopisem.

    Zdroj: Amina Muaddi

    Klasický jehlový podpatek přechází ve spodní části do tvaru jehlanu. Pokud se na něj ale podíváte z jiného úhlu, bude vám připomínat kužel. Nepřehlédnutelnou součástí modelu Begum je i okrouhlá brož posetá krystaly, zdobící přední část boty.

    Jestli hledáte svůj osudový skleněný střevíček, zalíbí se vám zejména průsvitná verze z PVC. Můžete se však rozhodnout také pro saténovou, nebo koženou klasiku. Barevná škála je navíc bohatá, nejextravagantnějším odstínem je metalická duhová.

    Verdikt?

    Pokud hledáte luxusní designerskou obuv, Begum je bezpochyby spolehlivou volbou. Ať už si vyberete tradiční lodičky, nebo rafinovanější slingbacks, tyto boty se stanou středem pozornosti všude, kam se pohnete. Jeden pár vás vyjde na zhruba 25 tisíc korun. 

    Každá mince má ovšem dvě strany. Kvůli jejich obrovské popularitě se nám totiž tento model zdá být už trochu ohraný. Přesto nezoufejte, značka má spoustu dalších bot, které si můžete ulovit do své sbírky.

    Inspiraci najdete také u známých osobností. Například zpěvačka Beyoncé si nedávno oblíbila odvážné Yigit. Populárním párem elegantních lodiček se zase stal model Camelia.

    Charlotte

    Při objevování žhavých novinek na webových stránkách Amina Muaddi vám určitě neunikne model Charlotte, který značka nedávno představila. Působí svěže a mladistvě, dokonce až nebojácně.

    Skvělý první dojem zajišťuje zejména hranatá špička, jejíž okraj je zajímavě zkosený. Na symetrii si zjevně příliš nepotrpí ani 9,5 centimetrový blokový podpatek. Je totiž rovněž šikmý.

    Zdroj: Amina Muaddi

    Pokud preferujete zajištění chodidla z obou konců, je k dispozici také uzavřená verze Mary Jane s přezkou přes nárt. Z hlediska barev nás okouzlil zejména sofistikovaný karamelový odstín.

    Verdikt?

    Charlotte je pro nás největší hvězdou nejnovější kolekce. Zdá se, že pro Muaddi je hra se skulpturálními prvky jejím poctivým řemeslem. Tento model je toho ukázkovým příkladem. Jeho cena se v zásadě pohybuje kolem 20 tisíc korun.

    Na první pohled se může zdát, že model Charlotte je určen pouze pro extravagantní a experimentující odvážlivce, my si ale myslíme přesný opak. Verze v klasické bílé nebo černé barvě perfektně splňují kritéria pro elegantní společenskou obuv, zároveň však nejsou nudné a prvoplánové.

    Zdroje: Amina Muaddi, Instagram, TikTok

    Boty jako investice: Které modely od Amina Muaddi se vyplatí?

    Přehlídková dráha vedle té letištní. Letošní Airport Chic spojuje komfort s elegancí

    Počet hodin strávených na letišti se v létě automaticky zvyšuje. Stejně tak roste teplota i stres z toho, zda-li jsme do zavazadel shromáždili vše, co budeme potřebovat. Proto je nutné cítit se pohodlně a stylově zároveň. Airport Chic letos vyžaduje vestičky, maxi šaty a sukně, ale i klidně i legíny. Nestresujte se nepohodlím a připravte svůj letištní look včas.

    Met Gala 2024: Zendaya vynesla dva looky, zabodovaly ovšem i písečné šaty zpěvačky Tyly

    Pro módní svět svátek, pro ostatní všední den. Pověstné první květnové pondělí opět patřilo prestižní události Met Gala. Benefiční galavečer zahájil novou výstavu Costume Institute, Sleeping Beauties: Reawakening Fashion. Samotné téma výstavy doplňoval dresscode večera, Zahrada času, inspirovaný stejnojmennou povídkou.

    Odměňte se v létě stoprocentním luxusem. Ubytujte se jen pár metrů od dechberoucí pláže

    Vysněná luxusní dovolená se odráží nejen v lokaci, ale také ubytování, které si vyberete. Špičkou vytouženého odpočinku u moře jsou proto dechberoucí resorty, umístěné přímo na pláži. Kromě skvělého výhledu ale nabízejí mnohem více, od jedinečného designu po michelinské restaurace až po wellness a spa.

    Denim z Nîmes: Ikonická džínovina vznikla náhodou. Dnes obléká všechny společenské vrstvy

    Dalo by se říct, že ho nosí každý. Znáte snad někoho, kdo by neměl denim ve svém šatníku? Vynález džínoviny a americká značka Levi Strauss jsou pro mnohé možná jedno a totéž. Denim má ale ještě jeden příběh, který začíná ve Francii.