Více

    Sledujte nás na Instagramu

    Interiérový design se letos nese v metalickém duchu. Designéři totiž zasazují kovy téměř do všeho, a to od stylového osvětlení po noční stolky. V kuchyni platí to stejné. Metalické odlesky se stylově prolínají do nádobí, doplňků i samostatných kusů nábytku. Stejně jako ve všech designových odvětvích, i v kuchyni panuje značná diverzita. Trendy je totiž také teplé a hřejivé dřevo.

    Kov a dřevo jsou nadčasové materiály připomínající víno, které postupem času zraje. Proto se nemusíme obávat, že vyjdou z módy. Naopak, mohou poskytnout pevný základ pro kuchyni, která bude vždy působit aktuálně a elegantně. Pro ty, kteří jsou odvážní a kreativní, existuje možnost zkombinovat obě textury do jedné. Dřevo a metalické kovy spolu totiž harmonicky korespondují. 

    Metalický ostrůvek jako příkladový vzor moderní kuchyně. Inspirujte se oblíbeným asijským bistrem

    Pokud hledáme ikonický symbol kuchyně, který bude definovat rok 2024, rozhodně se bude jednat o metalický ostrůvek s plynovým sporákem. Na první pohled vás okamžitě osloví svou surovostí. Po důkladném zkoumání však odhalíte, že jeho zaoblené tvary jsou překvapivě jemné a harmonické.

    Podobné kousky má na kontě několik významných designových studií, tento konkrétní exemplář ovšem považujeme za nejlepší. Je spojením elegance s funkcionalitou a praktičností, čímž odráží ducha a trend kuchyňského designu v roce 2024.

    Působí trochu jako kuchyňská část obyčejného asijského bistra, což je ale trend, který je letos opravdu v kurzu. Vizuálně působivý a funkčně inovativní ostrůvek z vaší kuchyně vytvoří opravdovou designovou oázu.

    Studený akcent pak vyladíte právě teplým dřevem. A to v podstatě na chlup stejně jako na fotografii. Všimněte si, jak kov koresponduje s dřevěnou podlahou i židlí na druhé straně místnosti.

    Zdroj: Remodelista

    Kov v kuchyni v neposlední řadě disponuje několika neocenitelnými výhodami. Úklid i údržba jsou značně jednodušší, kov je totiž připraven tak, aby nepodléhal korozi. Rozlitá tekutina tedy přestává být nepřítelem. Kuchyň vám také bude stále vonět. Kov oproti dřevu neabsorbuje výpary z vaření, tudíž vonné tyčinky i svíčky získají v kuchyni konečně smysl.

    Rovnováhu vytvoříte pomocí dřevěného nádobí a doplňků. Vybalancují chladnost kovových kousků

    Jako vynikající zdroj inspirace slouží web Eye Swoon, který kombinuje e-shop a blog provozovaný jednou z amerických influencerek. Objevíte tu širokou škálu vkusných a stylově variabilních kousků. Vše, co uvidíte na fotografiích, naleznete také v samotném obchodě. Aktuálně se však zaměřujeme zejména na dřevěné doplňky, jako jsou prkénka, vařečky a naběračky. 

    Zdroj: Eye Swoon

    Velmi stylový a nápomocný bude i kovový držák na kuchyňské náčiní. Neopracovaný vzhled zapadne také do čistě stříbrné kuchyně. Pokud se ale bojíte velké změny, můžete začít postupně. Stejně jako na druhé fotografii lze pořídit pouze metalickou troubu s varnou deskou, která v kuchyňském designu vytvoří podobný efekt.

    Zdroje: Instagram

    Vytvořte z kuchyně eklektickou oázu. V roce 2024 musí obsahovat metalické kousky i hřejivé dřevo

    Met Gala 2024: Zendaya vynesla dva looky, zabodovaly ovšem i písečné šaty zpěvačky Tyly

    Pro módní svět svátek, pro ostatní všední den. Pověstné první květnové pondělí opět patřilo prestižní události Met Gala. Benefiční galavečer zahájil novou výstavu Costume Institute, Sleeping Beauties: Reawakening Fashion. Samotné téma výstavy doplňoval dresscode večera, Zahrada času, inspirovaný stejnojmennou povídkou.

    Odměňte se v létě stoprocentním luxusem. Ubytujte se jen pár metrů od dechberoucí pláže

    Vysněná luxusní dovolená se odráží nejen v lokaci, ale také ubytování, které si vyberete. Špičkou vytouženého odpočinku u moře jsou proto dechberoucí resorty, umístěné přímo na pláži. Kromě skvělého výhledu ale nabízejí mnohem více, od jedinečného designu po michelinské restaurace až po wellness a spa.

    Denim z Nîmes: Ikonická džínovina vznikla náhodou. Dnes obléká všechny společenské vrstvy

    Dalo by se říct, že ho nosí každý. Znáte snad někoho, kdo by neměl denim ve svém šatníku? Vynález džínoviny a americká značka Levi Strauss jsou pro mnohé možná jedno a totéž. Denim má ale ještě jeden příběh, který začíná ve Francii.

    Výběr letních šatů jako vědecká disciplína. Vyneste ty, které prodlouží a podtrhnou siluetu

    Šaty jsou základním prvkem dámského šatníku, který v letním období nabývá na významu. Jsou lehké, vzdušné a příjemné na těle. Navíc mohou vytvořit neuvěřitelně stylový dojem. Avšak pokud zvolíte nesprávný střih nebo materiál, budou působit zcela opačně, tedy nevkusně až příšerně. Při výběru šatů je proto důležité nejen sledovat aktuální trendy, ale také zvážit, jak daný kousek lichotí vaší postavě, a jak s ní rezonuje.